Orrplasztika: igen vagy nem?
Bejelentkeztem konzultációra a héten orrplasztika ügyben, de még csak tervezés volt és árajánlatot kaptam, de nem fixáltunk le se időpontot a műtétre, ill. a doki végig úgy fogalmazott "hogyha úgy dönt hogy megcsináltatja"
Érvek mellette:
-Az ok amiért megcsináltattam volna az az hogy még 5-6 éve többen beszólogattak hogy nagy orrom van, emiatt azután is, amikor nagyon béka s...e alatt van az önbizalmam , akkor elhatározom hogy megműttetem, csak hogy "sikeresebb legyek".
- "Sikeresebb legyek": párkapcsolatok terén nem vagyok túl sikeres, és kisebb orral/szebb külsővel lehet hogy ez a dolog megoldódna.
A kontra érvek:
-Az utóbbi időben viszont eléggé sokat változott az arcom, és nem kaptam ilyen beszólásokat, tehát nem tudom hogy még mindig annyira feltűnően nagy-e, vagy csak a baráti köröm változott meg s ők elfogadnak így is.
- A doki nagyon rendes és tényleg egy olyan orrot tervezett amitől sokkal szebb lennék... viszont annyira furcsa volt amikor néztem a képet, mintha nem is én lennék. Mintha egy új ember bőrébe kellene bújnom.
Ti hogy döntenétek? Tudom hogy végül nekem kell, csak jó lenne több nézőpontból is látni a dolgot.
Jelenleg a "nem"-re hajlok amiatt hogy végülis nem engem zavar az orrom, hanem másokat.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
N/23
én megcsináltatnám
kisebb úgyse lesz :(
nekem nagy orrom van, a szám, szemem meg pici, és mindig is zavart az orr formám, de amúgy nem csúnya az arcom. én is gondoltam már arra, hogy megműttetem, de amikor megláttam a tervezetet, ugyanezt tapasztaltam, hogy úgy néznék ki, mint egy másik ember. ha megműttettem volna, akkor meg tuti az lett volna problémás, hogy elfogadjam és hozzászokjak az új külsőmhöz.
ha küldesz képet az orrodról, akár privátban, még jobban tudnánk tanácsot adni. : )
25L
ja de egyébként lehet olyan terveztetni, ami csak egy kicsit tér el az eredetitől, akkor nem leszel "új ember". nekem doki mondta, de végül lemondtam a műtétről.
Csináltasd, főleg ha anyagilag nem túl megterhelő.
Nyilván zavar téged is, különben nem kértél volna időpontot és nem írtad volna meg ezt a kérdést.
Én fiú vagyok, amikor lett volna rá bőven pénzem akkor nem szántam el magam rá, most viszont már közel lenulláznám magam, ennyit meg nem ér. Bennem is kettősség van amúgy, néha úgy gondolom annyira nem gáz, viszont néha meg azt, hogy sokkal jóképűbb lennék egyenes orral. A jövőben ha úgy állok biztos megműttetem, csak még tanulok, szóval pár évet még biztosan várat magára:)
Köszönöm mindenkinek, eddig 2-2 :D
Nekem amúgy az orrom alakjával nincs bajom, hülyén nem görbe és nem is púpos. Csak simán nagy, illetve az orrhegy eléggé vaskos, ezen szeretnénk csak keskenyíttetni.
Illetve, lehet hülyén hangzik, de zavarna ha olyan természetellenesen tökéletes lenne. ha változtatnék, Inkább olyasmit szeretnénk mint Keira Knightley orra.
Szerintem is nyugodtan csináltasd meg! De azt ugye tudod, hogy hetek is eltelhetnek úgy, hogy kékzöld foltos lesz a szemed és az orrod körül is az arcod... Tehát nem 3nap alatt gyógyulsz meg és kell hordanod kötést stb. Ezzel számolj munka/tanulás egyebek miatt.
De ne mások miatt,hanem tényleg magad miatt :) Én a fülem csináltatnám meg egyszer, és nem mások,hanem magam miatt.
Műttesd meg!
Én is megműttettem a füleimet, és bárcsak korábban megtettem volna! Az egy hihetetlen érzés, amikor valami, amit eddig nem szerettél, többé már nem kell, hogy zavarjon.
Viszont olyan téren ne várj csodákat, hogy a párkapcsolataid majd ettől lesznek rendbe, mert ez önámítás. Senki nem fog majd azért beléd szeretni, mert pici, pisze orrod van, ahogy most sem az orrod miatt nem szeretnek beléd. Ez valahogy nem így működik.
Magabiztosabb leszel tőle, és jobban fogod érezni magad a bőrödben, de a környezeted ettől még nem fog új embernek tartani.
Én is így voltam a füleimmel. Azt hittem mindenki másképpen fog rám nézni a műtét után, de nem igazán lett így.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
(Az üzenet további része ömlengés, de úgy érzem muszáj kiírnom magamból :D )
Maga a műtét egyáltalán nem riasztana vissza, ami eddig visszatartott, ha nagyon őszinte akarok lenni, az a szüleimtől, ill. a rokonoktól való a félelem, akiktől a "természetesség" híveiként még azért is megkapom a beszólásokat, amiért lefogytam (így van átlag súlyom, BMI szerint is). Azóta több önbizalmam van ha nem vagyok otthon, bár a folyamatos beszólásokkal rombolják folyamatosan... Félek hogy az orrom miatt is ez lenne: én reális szemmel tudom hogy ronda vagyok így (a doki is tudott mit lefaragni, ill. azóta a "nem közvetlen" környezetemet is kérdezgettem :D), ők viszont, saját frusztráltságukból adódóan, próbálják bizonygatni az ellenkezőjét... ill. a kedvencem, hogy "aki szeret, az így is szeret". Lehet, de az eddigi tapasztalataim szerint is csak olyanok tudtak szeretni, akiknek nagyobb komplexusuk van mint nekem, és állandóan kompenzálnak a szakmai sikerekkel. Én pedig nem akarom az egész életemet kompenzáló frusztrált nőszemélyként leélni. :D Tehát a párkapcsolataim is fejlődnének a megnövekedett önbizalmam miatt, mert így már nem ijesztenénk el folyton normális embereket a kisebbségi komplexusommal...ami ha 6 év alatt nem oldódott meg, ezután sem fog.
(ömlengés off :D )
Mostmár csak azt kell megterveznem, hogyan oldom meg a felépülést, stb... esetleg nem tudjátok hogy abban a kórházban ahol műteni szoktak,bizonyos plusz összegért ott lehet-e maradni a lábadozási időre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!