Egyetemre ennyi ruha nagyon keves? 23L
4 blezer
3 melleny
7 egyberuha
10 felso
1 farmeradrag
4 leggings(mivel a felsok nagy resze hosszitott)
3 cipo
Semmilyen extra kiöltözésre nincs szükség nem gondoltam ilyesmire viszont amire szükség volna egy vizsgán az egy blúz szoknyával, harisnya és egy, lehetőleg magassarkú cipő.
Mindig is visszatetsző volt az előadásokon a rövidnadrág póló, ne adj isten izom póló, rojtos nadrág mert ez egyfajta hazug liberális szemléletet feltételez viselőjéről. Vagyis azt hogy mindenki azt csinál amit akar, úgy öltözik ahogy akar nincsenek szabályok, vagy ha vannak azon keresztül kell nézni,stb. És hogy miért káros ez a hamis szabadságtudat? Mert törvényszerűen fegyelmezetlenséghez vezet a fegyelmezetlenség átterjed minden tevékenységére az egyénnek ebből következően a tanulásra is, és a tanulás minőségét rendkívüli mértékben képes rombolni.
Na, most már bocsi, nem akarlak megbántani, de áruld már el nekem, hány éves vagy.
Valóban nem árt, ha van az embernek elegáns szerelése, mert vannak alkalmak amikor illendő azt felhúzni, de egy totálisan tök mindegy milyen hétköznapra minek vágja magát az ember díszhuszárba? Irodában dolgozom IT területen (egyetem mellett), gyakorlatilag a 40-50-es korosztályon kívül senki sem mászkál öltönyben, zakóban, ingben. Üdv a XXI. században.
"Mindig is visszatetsző volt az előadásokon a rövidnadrág póló, ne adj isten izom póló, rojtos nadrág mert ez egyfajta hazug liberális szemléletet feltételez viselőjéről. Vagyis azt hogy mindenki azt csinál amit akar, úgy öltözik ahogy akar nincsenek szabályok, vagy ha vannak azon keresztül kell nézni,stb. És hogy miért káros ez a hamis szabadságtudat? Mert törvényszerűen fegyelmezetlenséghez vezet a fegyelmezetlenség átterjed minden tevékenységére az egyénnek ebből következően a tanulásra is, és a tanulás minőségét rendkívüli mértékben képes rombolni."
Ez így, meg most megbocsáss, akkora ökörség amekkorát szerintem jó darabig nem fogok itt többet olvasni.
Az hogy én ha úgy tartja úri kedvem rövidnadrágba megyek egyetemre (mellesleg: a tanár is abban megy), az nem ad nekem hamis szabadságtudatot. Hát miért adna? Tényleg mehetek rövidnadrágba, a kutyát nem zavarja, nem hamis ez a szabadságtudat. Ez ma már természetes.
Az meg hogy fegyelmezetlenséget eredményez? Na ne már, ugye te is azok közül való vagy, akik visszahoznák a kötelező egyenruhát?
A végére meg egy saját megfigyelés: azok tanulnak a legrosszabban, akik a legjobban rájátszanak erre a "komoly" egyetemista szerepre. Aki minden nap ingben jár, zakót húz késő tavasszal, aki mindig magassarkúban meg szoknyában, harisnyában tipeg be egy kávéval az egyetemre, na az... az akivel még jó darabig fog ugyan azokkal a tárgyakkal ismerkedni, mert úgy megbukik sorozatban 3x ugyan azon, hogy rossz nézni.
Aki tényleg tanul az nem divatbemutatónak nézi az egyetemet, hanem egy helynek ahova bejár azért, hogy tudást kapjon.
És hidd el, az élet más területein sem a szaros kis gunya számít. A főnököm sem azért fizet, hogy én ingben meg lakkcipőben villogjak az irodában, hanem hogy szépen fejlesszem le azt a programot amit ő kér.
Gondolom attól meg talán infarktust is kapnál, ha megtudnád, hogy mindenki tegeződik cégen belül, még a vezérigazgatót is simán le lehet sziázni, pedig több száz fős cég.
Nem értem miért pontozták itt le azt aki elmondta, hogy kéne egy alkalmi ruha is. Én se szeretem, kényelmetlen meg minden, de ha muszáj, akkor muszáj.
Felsőben tényleg lehetne több, természetesen a TE STÍLUSODBAN.
Szerintem az lenne az ideális, ha mondjuk kb 8 rövidujjúd lenne, és 5 hosszúd. Bár látom szereted a ruhákat, (a számukból ítélve) úgyhogy, talán ennyi póló is elég. Talán még a cipő az ami kevés, mert ha van egy téli, egy magasabb sarkú, meg egy mindennapi, akkor még kéne mindennapra egy váltó meg egy sportcipő.
Szerintem a többiből elég van.
Én egyetemen tanítok. Nem érdekel a hallgatók viselete se órán, se zh-n, se vizsgán. Egyedül a záróvizsgára meg konferenciákra érdemes kiöltözni igazán.
Amúgy ha épp nyugi van pl. egy gyakorlaton, vagy zh, akkor szívesen nézegetem a hallgatók ruháját (mondjuk nálunk főleg fiúk vannak), és mindig megállapítom, hogy pár év alatt is mennyit változott a divat, mióta én végeztem. Mindennapokra elég ennyi ruha szerintem.
Azt ugye vágod, hogy baromira nem erről szól a konzervativizmus és hogy alapjában véve én egy jobboldali konzervatívnak tartom magamat? :D
Na még egyszer:
- Hány éves vagy?
- Valaha abban az egyszerű életedben, jártál egyetem közelében? Legalább kívülről láttál ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!