A több százezres órákon ránézésre látszik hogy
annyira minőségiek?
Szerintem nem . Beviszel egy órát egy óráshoz csak pörgeti forgatja, vágja a pofákat, aztán amint szétszedi és belenéz a belsejébe, csak azt követően kiállt fel, hogy - WOW ! Ez igazi .
2016. ápr. 17. 21:39
Szerintem meglátszik
Persze vannak jó hamis órák, de azok se az 5-6 ezres kategóriából
Az én egyik órámon is látszik, hogy eredeti
Illetve van egy hamis órám is, de az is 60 ezer forintba került, az eredetije pedig 400 ezerbe
2016. ápr. 17. 21:59
3/19 A kérdező kommentje:
de nem a replikákra gondolok, pl adott egy ilyen óra
[link] ami nem mondható annyira drágának, de van ára, és adott egy ilyen
[link] egy laikus egyből rájönne melyik a százezres?
4/19 A kérdező kommentje:
de ez csak egy példa, vannak erre sokkal jobbak is
nem feltétlenül. ugye vannak azok az órák, amiknek több mutatója is van. édesapámnak eredeti, drága órája van, így mindegyik mutatóhoz tartozik az a beállító pöcök. nekem gagyi órám van, mert nekem nem fontos hogy márkás legyen, csak nézzen ki jól, nekem csak egy pöcök van hozzá. szóval ilyen különbséget észre lehet venni. de amúgy az utcán ha ránéznek nem hiszem hogy megmondják, hogy milyen fajta, hacsak nem olyan jó a szeme. az órás pedig tisztában van vele, hogy melyik márkás és melyik nem. de velem pl nem voltak bunkók, csak mert 15 ezres órát vittem igazíttatni 60ezres helyett...
2016. ápr. 17. 22:45
2
szerintem azt csak te hiszed, hogy látszik .
Nem tudom már melyik fószer volt az aki pár éve meghalt, valami milliárdos magyar . Tele volt replikákkal, eredeti karórája nem is volt, mélységesen megdöbbent mindenki mikor a hagyatéki tárgyalásra került a sor .
2016. ápr. 17. 22:46
A legtöbb óra árát a belső szerkezet viszi fel. Egy "gagyi" órának nagyobbak a belső elemei, míg egy drágának pl lehet olyan rugója, hogy hajszálvékony.
Ami még árulkodó tud lenni, hogy sok óránál (kínai replika) spórolnak a külcsínen. Tehát csak úgy néz ki, mintha ezüst lenne, mondjuk a szíja, és a folyamatos hordás alatt szépen megkopik a ezüstbevonat.
2016. ápr. 17. 23:15
Szerintem igenis látszik. Környezetemben élők nagy része replikát hord és én ezt látom rajtuk. Apum óramániás, neki ilyen árfekvésű órái vannak. Szerintem aki ért is kicsit hozzájuk az látja
2016. ápr. 18. 00:40
Semmit nem tudok az órákról, így nekem nem tűnne fel. Azt sem tudom, milyen márkák vannak milyen áron. Ketyeg, pontos, ennyi számít.
2016. ápr. 18. 01:13
Szerintem igen, látszik. Lehet, hogy valaki nem ért az órákhoz, meg nem ismeri a márkákat sem, de pl egy többmilliós Breitling óra eléggé jellegzetes formavilágú, így aki még abszolút nem is konyít hozzá, az is látja, hogy valami komoly, minőségi darab.
2016. ápr. 18. 08:30
Kapcsolódó kérdések: