Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ha áztatáskor nem ereszti a...

Ha áztatáskor nem ereszti a színét, kimoshatom mosógéppel?

Figyelt kérdés

Van egy fehér felsőm, amin vékony fekete csíkok vannak, a hátulja pedig csak fekete csipke, ott nincs már fehér anyag. Szeretném ezt a felsőt magas hőfokon kimosni, hogy összemenjen, de félek a fehér rész elszíneződne. Vagy ha próbaképp beáztatom, és akkor nem ereszti a színét, mosógépben sem fogja, magas hőfokon sem?

Az anyaga egyébként 80% polisztirol, 20% viscose (az nem tudom mi).

Rossz ötlet ilyen anyagú ruhát magas hőfokon mosni?

2015. júl. 5. 09:21
 1/3 anonim ***** válasza:

a csipke nem hiszem hogy összemegy, meg valószínűleg nem is tenne túl jót neki

de én még sose próbáltam

2015. júl. 5. 09:44
 2/3 anonim ***** válasza:

A forró mosástól legfeljebb a gyapjú, illetve pamut runda összemenni, de az is csak akkor, ha nincs elötte beavatva. Viszont a konfekcióüzemekben már elöre megteszik ezt, azaz általában nem megy össze semmiféle készruha.

(Kivéve, ha az elkészítése UTÁN kinyújtják, hogy beleférjen a megfelelö méretbe - de akkor akár a hideg víztöl is visszamegy az ezelötti nagyságra.)

A polistirol- viscose nem megy össze, viszont magas höfokon megtörnek a szálak és ettöl kezdve gyürött kinézete lesz, amit legtöbbször nem lehet rendbehozni.

Emellett ha egy ruhaanyag kézmeleg áztatásnál nem szinez, az nem jelenti azt, hoyg 60-90 fokon sem teszi ezt.

Ha nem akarod kidobni a felsödet, akkor ne kisérletezz vele, mert nem lesz jó az eredmény.

2015. júl. 5. 10:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm...akkor inkább hagyom ahogy van.
2015. júl. 5. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!