Valami természetes cucc, amivel kimoshatom az olajat? (Nem sampon! )
Sampon és mindenféle ilyen nélkül mosom a hajam, simán vízzel. Szeretnék olajos pakolást tenni a hajamra, mert nagyon száraz, azt viszont nem tudom sima vízzel kimosni.
Tud valaki valami természetes, otthon is összeállítható cuccot, ami leviszi az olajat (és lehetőleg a hajamat sem teszi tönkre)?
Elöször is csak kevés olajat használj.
A tojás sárgája igen erösen zsíroldó, emellett rengeteg vitamin meg egyéb hasznos anyag van benne.
Hát igazából nem tudom, mennyire vált be… Mivel nagyon száraz, ezért azzal kevésbé van bajom, inkább az állagával.
És a tojás tényleg leviheti? Azt hittem, ehhez valami másféle anyag kell.
Nem csoda hogy full száraz a hajad ha nem használsz normális szereket rá. Egy jó sampont nem lehet pótolni.
Amúgy ha javítani akarsz a hajadon akkor használj argán olajat, mivel azt nem kell kimosni és az a legjobb hajápoló olaj mind közül.
Sampon nélkül max forró víz viszi le az olajat de az igencsak káros lenne...
Hát, amiket egyes samponokba beleraknak, én nem mondanám, hogy jobb a hajnak, mint a sima víz.
A múltkor argán olajat tettem rá (igaz, jó sokat), és elég nehézkesen jött le, még samponnal is… :P
NEM tojás, hanem CSAK a tojás sárgája - a felérjét igen alaposan el kell távolítani. Utána úgy használd,ahogy a sampont szokás, alaposan maszírozd bele a hajadba és utána bö, nem forró vízzel öblítsd ki.
Egy kísérlet, hogy megértsd a müködését: egy kisebb üvegbe, aminek teteje is van - vékony, magas jobb - tegyél egy tojás sárgáját meg 1 evökanál olajat, és alaposan rázd össze. A tojássárgája az olajjal emulziót képez, és utána vízzel keverhetö. (Lényegében így készül a majonéz is).
A hajadon is a tojássárgája meg az olaj összekevereednek és utála lemosható lesz.
Hú, szuper, remélem, hogy beválik! :) (Megy a zöld kéz!)
Egyéb megoldás?
Arra figyelj, hogy semmiképp ne legyen jó meleg a víz, mert tudok olyat, akinek úgymond megfőtt a hajában a tojás és nem tudta kiszedni az apró darabokat... :) (ehhez nem kell forrónak lennie)
Még a saját véleményem a természetességhez: amilyen koszos a levegő mostanság, nincs az a víz, ami letisztítja a hajat csak úgy magában.
A tiszta argánolaj aranyáron van, ne pazarold, hogy sokat használsz belőle, elég abból nagyon kevés is.
A haj lehet attól is száraz, hogy nem viszel be elég folyadékot. Belülről is táplálni kell a hajat, nem csak kívülről.
Ha fiútól is elfogadod a választ, akkor én azt mondanám:
Ükanyáinktól kellene megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!