MIÉRT öltöztök divatosan?
Semmi provokáló nincs a kérdésben, pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy mik az okai annak, hogy divatosan öltöztök. Féltek a kiközösítéstől? Nem szerettek kitűnni a tömegből?
És az nem zavar titeket, hogy mások is ugyanolyan ruhákat hordanak, mint ti? Komolyan kíváncsi vagyok a válaszaitokra.
Előre is köszönöm a normális és értelmes válaszokat!
Egyébként a turkálóhoz visszatérve, nem minkenki teheti meg azt hogy CSAK új dolgokat vegyen...
Én amikor kissebb voltam az anyám onnan öltöztetett, de nem minden ruhám volt onnan!
És ma is ha látok vmit és teccik, felpróbálom és jól is áll akkor megveszem.(az ás is számít)
Egyébként szerintem viszonylag "divatosan" öltözöm igyekszem nem kilógni a sorból. A cuccaimat a zarában, bershkában,h&m-ben veszem meg.És szerintem ha innen vásárok ekkor is lehetek egyedi és akkor van stílusod ha vmilyen ruhára azt tudod mondani ha meglátod, hogy ez tök "annás" szóval ha arról a ruháról vki eszedbe jut!
Mert akkor tudnád , hogy felvenné és ez az Ő STÍLUSA!!
Egy kicsit más felől közelíteném meg ezt a dolgot.
Szerintem még az is, aki nagyon egyedien akar öltözni, az is mindig valamilyen divat szerint öltözik. És bár most egy kis eltérést is képesek vagyunk nagyon nagynak látni (mint pl ha valaki teljesen kockaorrú cipőt vesz fel), de ha egészében vizsgáljuk, akkor ezek az egyedi elemek is elhanyagolhatóak és 30 év múlva már nem fogjuk olyan nagyon egyedinek érezni ezeket, megmosolyogtató lesz.
A másik, hogy a turiból öltözködni valóban lehet érdekes, főleg, hogy így egy régebbi divat elemeit keverjük a mostanival, ez olyan, mint amikor a lakberendezésben az új minimálabb bútorok közé kb a lakás ékszereként bekerül 1-1 antik darab. Lehet ez nagyon stílusos, de lehet szörnyű is, és kevesen vannak, akik megtalálják a helyes arányokat.
A másik dolog a közízlés. Ez egy létező dolog, időről időre változik, hogy az ember mit talál szépnek, esztétikusnak. Nem volt olyan régen, amikor az 50cm-re összeszorított derék esztétikusnak számított, ma már inkább visszataszítónak érezzük, szinte fáj ránézni.
Ha erről az oldalról nézzük, akkor az is, aki nem a legfrissebb trend szerint öltözik megfelel ennek az aktuális ízlésvilágnak. Itt pedig akkor már bejön az, amit először írtam, hogy összességében nem is olyan egyedi.
És igen, ha valaki nem felel meg a közízlésnek, akkor azt kiveti magából a társadalom, az öltözködését slamposnak és ízléstelennek fogják tartani, nem egyedinek vagy stílusosnak, és így nehezebben alakít ki kapcsolatokat, nehezebben talál munkát...stb (tehát deviánsnak számít)
Amúgy vannak olyanok, akiknek pont az a céljuk, hogy beleolvadjanak a tömegbe, és vannak, akik szeretnek mindig kicsit kilógni a sorból. Ugyanúgy öltözni valóban egyszerűbb, mert akkor nem kell mást tenni, mint lemásolni a divatlapokban lévő megjelenést, és szinte teljes a siker. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az üzletekben mindenhol ezt árulják és ezért néz ki mindenki ugyanúgy, mert úgyis össze lehet válogatni az üzletek kínálatából is a darabokat, hogy az összehatás egyedi legyen, bár darabonként külön-külön egy trendibb öltözékbe is beilleszthetők lennének.
Nekem nem egy olyan barátnőm van, aki aggódva nézegeti magát a tükörben az esti készülődésnél és olyanokat kérdez: hogy ez így nem túl feltűnő? Mi lesz, ha csak rajtam lesz szoknya? Szerinted nagyon megnéznek majd ezzel a rúzzsal?
Na ők azok, akik igyekeznek ugyanúgy öltözködni. Ez a céljuk, utálnak feltűnősködni.
Meg a másik csoport, a kényelmesek, akik nem akarnak slamposan kinézni, de nem is akarnak nagyobb energiákat feccölni az öltözködésbe, ezért biztonságosan megveszik az éppen szokásos ruhadarabokat, de semmi extrát.
Szóval szerintem ezek lehetnek az okok.
És még valami nagyon fontos: nagyon különböző a szemlélet arról, hogy ki mit tart egyedinek, az átlagostól eltérőnek. Van, aki már frászt kap egy feltűnőbb kitűzőtől, és van aki minden darabjánál gondosan odafigyel, hogy nehogy máson is olyan, vagy akárcsak hasonló legyen.
Szóval ami az egyik embernek már nagyon egyedi, az a másiknak még lehet, hogy ugyanúgy a tucat kategóriába sorolódik.
1; nem akarok kitűnni a tömegből
2; szeretem a divatot
3; így érzem jól magam
4; nem szeretném hogy azért nézzenek meg mert ronda vagyok
5; szeretnék pasit előnn utóbb
6; a divat nem rossz dolog
7; nem akarom hogy MÁS legyek
mindenért amit fel lehet hozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!