MIÉRT öltöztök divatosan?
Semmi provokáló nincs a kérdésben, pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy mik az okai annak, hogy divatosan öltöztök. Féltek a kiközösítéstől? Nem szerettek kitűnni a tömegből?
És az nem zavar titeket, hogy mások is ugyanolyan ruhákat hordanak, mint ti? Komolyan kíváncsi vagyok a válaszaitokra.
Előre is köszönöm a normális és értelmes válaszokat!
Erre én is keresem a választ. Mert én sosem követtem a divatot, sőt direkt nem is követem. Nagyon ritka amikor valami megtetszik annyira, hogy akkor azt beillesztem a ruhatáramba.
Én is igyekszem inkább stílusosan öltözködni. Azt nem mondom, hogy egyedien hiszen egy ing, farmer öv kombináció nem túl egyedi... Talán ha különlegesebb inget fogok ki, vagy valami exkluzív cipőt, övet.
Egyébként rengeteg ruhám van angol turkálókból én szeretem azt az angol elegáns stílust ezért pont megfelel nekem. És rengeteg márkás, egyedi darabot találtam már ott. Kimosom szépen és kész. Nagyrésze szerintem teljesen új volt még.
23:29 vagyok. Szerintem lehet egyedien öltözködni ma is. Én pl. rengeteg ruhámat varratom.
Anyukám varrónő így csak az anyagot kell megfizetnem :) Én megtervezem a ruhát ő pedig rámszabja. Muszáj, mert olyan bonyolult szabású, feltűnő ruhákat szeretek, amiket nem gyártanak. Meg is bámulnak az emberek rendesen, de nem érdekel én így érzem jól magam.
nemrég volt egy vicces eset. ültem a metrón, és mostanában ugye a lila az nagy divat volt. felszállt egy csaj és leült mellém. lila csizma, lila kesztyű, lila sapi és lila fülhallgató lila táskával.
pár megállóval később felszáll egy idősebb nő, 45 körüli, lila szövetkabátban, lila csizmával, lila táskával. leült az előző lila csajjal szemben. később felszállt egy fiatalabb csaj, lila szoknyában, lila kendővel, lila kesztyűvel, lila táskával és leült mellém.
őszintén mondom h én alig bírtam visszatartani a mosolygásomat:D sztem ez már inkább szánalmas volt. énmeg ott ültem a lilák között a piros táskámmal és a pirosfekete kockás kabátomban. kezdtem kiközösítve érezni magam :D nézegettem így a lilákat, és hát hogymondjam....szerintem ez vicces :)
A kérdéseidből és hozzászólásaidból azt szűröm le, hogy nem vagy túl nagy divatkövető, vagy az vagy, de csak a csordaszellem visz bele és erre reszméltél. :D
Én azért, mert az a népszerűségi kör, ahol mozgok, szinte kötelezően elvárja, hogy legyen valamennyi stílus -és divatérzékem.
"A legtöbb ember nem divatos akar lenni csak megveszi azt ami a boltokban kapható. És mi kapható mindig? Ami divat."
szerintem itt a pont.
A divat manapság olyan sokrétű hogy szinte minden divatos lett, így tényleg nehéz direkt a divattal szemben öltözködni. Én például gyerek korom óta szeretem a lila színt csak nem nagyon tudom hordani, erre most dömping van belőle, de már egyre jobban utálom, hogy mindenkin ez az egy szín van, pedig én még úgy tanultam nagyon kötött szín (na persze). Több mint 2éve vettem pesten egy fülvédőt az egyik plázába, akkor még itt Egerben nem lehetett ilyesmit kapni és hát néztek is az emberek nagyon. most meg úton útfélen 12-16évesek jönnek velem szemben ugyanabban (én 25vagyok), ez kissé zavaró.
Meg ott van a trapézról csőnadrágra váltás, azért hordtuk azt mert nem volt más, és már én is untam hogy csak egy fajta van és örültem a cső és répanadrágoknak.
Szeretek kitűnni az emberek közül az öltözködésemmel, de ha látok egy új dolgot amit egy híres divattervező megálmodott és azonosulni tudok azzal a ruhadarabbal akkor beépítem a ruhatáramba.
Rengeteg divat van, az átlag a kommersz divatot követi, a kínaiak lekoppintottak pár ruhadarabot és azt dobták piacra millió és egy színben és fazonba,tunika, leggings, csőnadrág.. de vannak magasabb színvonalasabb divatirányzatok is, csak azok már a márkákról szólnak. Nemrég nagyon divatos volt a masnin, visszafogott vintage stílus, de én magamon kívül nem láttam senkit masnikkal, és fodrokal díszített ruhákban.
Egyébként az ember tényleg csordákban majd hordákban élt annak idején, azért nem szeret kitűnni, (lásd az időseket (szürke,fekete,barna), e viselkedésért felelős gén belőlem hiányzik, és nem is bánom, de a divatot szeretem.
Azért öltözködöm divatosan (átlagosan) mert nem a külsőmmel akarok kitűnni, inkább a személyiségemre helyezem a hangsúlyt. Ha bemegyek egy boltba, örülök ha találok az alkatomhoz és pénztárcámhoz illő darabot, nem hogy még válogassak, hogy "úúúrissten ilyenje már mindenkinek van". Így is csinosnak érzem magam, csak éppen túl egyedi nem vagyok. De végülis minden ruha másképp áll mindenkin, szóval annyira nem hasonlítok másokra :D
Nem zavar, ha valaki csak egyedi cuccokat akar felvenni, amígy nem vág fel vele és nem néz le engem.
(szoktam turkálóba járni, de azért ott is hétköznapi emberek ruhái vannak, azok se Alexander McQueentől jöttek le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!