Nektek nincs lelkiismeret furdalásotok, ha "márkás" ruhát vásároltok?
Most vettem egy Adidas cipőt, és nagyon kényelmes, jól néz ki, jó az anyaga, stb.
Viszont mindig ott van a fejemben, hogy az ilyen cipőket/ruhákat valószínűleg éhező nigérai gyerekek varrják valami üzemben, napi tizenhat órában, éhbérért. Szinte az összes nagy cégről bebizonyosodott már, hogy gyermekmunkát használnak, én tanárnak készülök, és nagyon rossz érzés, hogy amit a büdös lábamra húzok azért egy gyerek szenvedett. (Vagy "jó" esetben sweatlaborban készült...)
Mit lehet ezzel kezdeni szerintetek? Bele kell törődni, hogy a nagy cégek ilyenek, vagy mezítláb járni? Van rá esély, hogy civil szféra kikényszerítse a cégóriásokból, hogy emberszámba vegyék a munkásaikat? (És ne használjanak gyermekmunkát?)
Szerintem a kínai cipőt gyártók sem kapnak több pénzt.
Nah meg ez, hogy biztos gyerek készítette.... Ez nekem olyan mint mikor valaki mondta hogy mennyire megijed, ha mentőt hall. Hát városon aztán ijedezhetne nap mint nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!