Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Nektek nincs lelkiismeret...

Nektek nincs lelkiismeret furdalásotok, ha "márkás" ruhát vásároltok?

Figyelt kérdés

Most vettem egy Adidas cipőt, és nagyon kényelmes, jól néz ki, jó az anyaga, stb.

Viszont mindig ott van a fejemben, hogy az ilyen cipőket/ruhákat valószínűleg éhező nigérai gyerekek varrják valami üzemben, napi tizenhat órában, éhbérért. Szinte az összes nagy cégről bebizonyosodott már, hogy gyermekmunkát használnak, én tanárnak készülök, és nagyon rossz érzés, hogy amit a büdös lábamra húzok azért egy gyerek szenvedett. (Vagy "jó" esetben sweatlaborban készült...)

Mit lehet ezzel kezdeni szerintetek? Bele kell törődni, hogy a nagy cégek ilyenek, vagy mezítláb járni? Van rá esély, hogy civil szféra kikényszerítse a cégóriásokból, hogy emberszámba vegyék a munkásaikat? (És ne használjanak gyermekmunkát?)

2015. ápr. 10. 14:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a kínai cipőt gyártók sem kapnak több pénzt.

Nah meg ez, hogy biztos gyerek készítette.... Ez nekem olyan mint mikor valaki mondta hogy mennyire megijed, ha mentőt hall. Hát városon aztán ijedezhetne nap mint nap.

2015. ápr. 10. 14:31
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Nem nincs, letojcizom a nigériaiakat, legyen szép cipőm :)
2015. ápr. 10. 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is mindig ugyan ezen gondolkozom ha épp egy 10-20 ezer Ft-os cipőt veszek. Milyen undorító dolog mar, hogy valaki ezt simán megteheti es van aki annak örül, ha naponta tud enni :( én mindig arra gondolok hogy semmi sincs veletlen, az sem hogy ok oda születtek,abba a nyomorba, mi meg azért "kicsit" jobban el abhyunk eresztve anyagilag
2015. ápr. 10. 14:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Itten meg az ablakrácsot lopkodják a sötétek, meg nyolcadikba terhesednek és soha nem is fognak dolgozni, míg másokat pofon csap a melóhelyen a részeg főnök, meg amúgyis 20 ezerrel kevesebbet keresnek mint eddig, mert befektetési aranyra dobnak össze a főnöknek a fizetésükből. Szóval van itt baj bőven. A suliigazgató meg annyira részeg, hogy vizsga nélkül odaadja az okj diplomát.. Huhh, sorolhatnánk.
2015. ápr. 10. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Nincs. Mindenkinek megvan a maga baja én nem az afrikai meg kínai éhezőkkel törődöm. Szemét módon hangzik? Lehet. De ez van, Afrika és Ázsia messze van. Jobban a szívemen viselem az itteni éhező kicsiket és nagyokat, az itteni hajléktalanokat.
2015. ápr. 10. 16:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek a veszélye a márka nélküli, kínai stb. ruháknál is fennáll, ilyen téren ,,mindegy" hogy milyen ruhadarab. És gondolj arra, hogy ennél ezerszer, százezerszer nagyobb pazarlás is van a világban, miközben mások éheznek. Nem te pazarolsz a 20 ezer forintos cipővel.
2015. ápr. 10. 19:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem látom az összefügést. Miért akarod, hogy vevők híján kevesebbet gyártsanak, ezáltal kevesebb munkás kell, tehát az az éhező család, aki addig a gyerek kis béréből tartotta fenn magát, végképp éhenhaljon?
2015. ápr. 11. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!