Lányok szerintetek elég havi 50000 forint egy barátnőnek havonta ruhára, cipőre, fodrászra kozmetikusra?
Kialakulóban van egy kapcsolat egy csinos huszonéves lánnyal, és ha realizálódik ennyit kívánok havonta a szépségére fordítani. Nem szorul rá abszolút, lehet el sem fogadja, de úgy érzem kötelességem anyagilag részt vállalni szépségének a szintentartásában. És lenne még egy kérdésem. Egy lány nem érzi ilyenkor azt hogy meg akarják vásárolni?
Mert bár annak tűnhet, ettől igen távol áll a szándékom.
50 ezret én egy félévben nem költök ezekre a dolgokra, nemhogy havonta..!
Egyébként meg ha ezzel jött volna a barátom, valószínűleg még időben elküldtem volna a búsba, vagy megkérdeztem volna, hogy képes-e ezt a kérdést úgy föltenni, hogy ennyi pénzből mondjuk valami értelmes dologra hív meg.
Az a kérdés, hogy elég-e 50000 Ft? Ez k****a sok pénz, már bocsánat, legalábbis nekem sok lenne, bár te lehet milliomos vagy...
17/F
egy divatos jó csaj elkölt ennyit havonta sztem.
a fodrász, kozmetikus, körmös kb 15000 egy hónapban, a kondi egy 10-es, ha vesz egy új ruhát az máris 10000, ha egy új táskát vagy cipőt az már 15-20 bár határ a divatos ég (az én barátnőm Michael Kors stb cuccokat hord)
ha neked van kereted erre akkor miért is ne? te is profitálsz belőle végső soron.
ha megszokta a jómódot bizony elkölt ennyit, persze ha nem szorul rá nem biztos h a te pénzedet explicite fogja költeni. bár tény, hogy ugyannyit fogsz rá költeni majdnem, az ajándékok stb miatt, ezt a fajta törődést mindig igénylik a nők - még ha megvan a saját forrásuk is, nekik az kell h te költs rájuk pénzt
bár nem volt kérdés, de gondolom elviszed majd néha vacsorázni, moziba, kisebb ajándékok azért egy 25-50-be ez is benne van havonta, ezzel azért számolj
Köszönöm az összes lány válaszát aki normális hangnemben mondta el a véleményét. Azt hittem tegnap este azzal a 4-5 kérdésre érkezett bejegyzéssel le is zárult a felvetésem. Meglepett hogy ma még is ilyen sok érkezett. Az összeg nagysága nem okoz gondot, bár tudom sok embernek ez nagyon nagy összeg. Kicsit szerencsésebb vagyok mint a nagy átlag, jó fizetéssel, ennyi az egész. Remélem nem hangzik kérkedésnek. Az hogy ez elég vagy nem, úgy próbáltam megtudni hogy megnéztem a fodrászat, manikűr, fittness bekerülési költségeit illetve egy délelőttöt arra szántam hogy körbe járjak néhány plázát és megnézzem a cipő, ruha, táska, fehérnemű és ékszer valamint a kiegészítő és illatszer árakat. Így jött ki az 50000. Néhányan helyeseltetek ekkora összeget, bár az aggodalmamat is megerősítettétek miszerint sértő lehet kapcsolat elején az ilyen gesztus.
Ennek ellenére azt hiszem megteszem a felajánlást persze a lehető legudvariasabban. És biztosítom róla hogy nem a megjelenésén akarok változtatni, szó nincs arról hogy nem elég vonzó a külseje és ezért lenne a felajánlás. Ez az egyik legfontosabb tudnivaló amire figyelmeztettetek hogy ezt egy nő úgy is értelmezheti hogy elégedeten a felajánlást tévő, jelen esetben én az ő küsejével. Ez a gondolatmenet eszembe nem jutott volna. Külön köszönet érte. Szóval megpróbálom, remélem nem sértem meg és remélem ezzel a megnyílvánulással nem lesz vége annak ami még el sem kezdődött.
Az óvatos felvezetés meglesz, a közös vásárlással viszont már gondjaim vannak. A shoppingolás nem az én világom. Ezért is kellett egy bejárást eszközölnöm ahogy írtam mert nem igazán voltam, vagyok tisztában a ruházat, a szépségápolás és ehhez hasonló termékek áraival. A másik ellenérv, és azt hiszem ez az erősebb. Már gyerekkoromban is megalázónak tartottam azt ha egy pár vásárolt és a pénztárnál mikor fizetésre került sor a férj, barát elővette a pénztárcát és ő fizetett. Ez a véleményem azóta csak erősödött.
Egy élelmiszerboltban is kifejezetten ellenszenves de egy ruhaboltban ne adj isten egy fehérnemű üzletben ahol mindent a nő a lány választ és a pénztárhoz ėrve hátrahúzódva nézi ahogy a fehérneműit kifizeti az 'ember' az nem elképzelhető részemről, mert ez már tényleg olyan mintha megvásárolná a férfi a nőnemű párját. Kiváncsi lennék egy nő nem érzi ugyanigy, hogy megalázó ha nem ő fizet?
Mindig azt tartottam egészségesnek hogy a nő fizessen hiszen sokkal otthonosabban mozognak mozogtok a vásárlás világában mint a férfiak. Esetleg akkor tudom az ellenkezőjét elfogadni ha kifolyik a pénz a kezéből. Van ilyen tudom, bár az ismeretségi körömben nem ismerek senkit akinek ilyen gondja lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!