Miért lettek ilyen drágák a ruhák mostanában?
Nem szoktam sűrűn vásárolni, mert nincs nagyon pénzünk, most lenne rá lehetőségem, de szó szerint nevetségesen drága lett minden. Nem a márkás ruhákról van szó, mert arról álmodni sem merek. KÍNAIBAN egy divatosabb farmer 6000ft-tól kezdődik.. egy normálisabb póló 2600-3000ft-től? Egy bugyi 5-600forintért... Nem sok ez egy kicsit egy átlag embernek?
Ti hol vásároltok? Sajnos, mi az ilyen árakat nem engedhetjük meg magunknak! :(
17L
Igen, igazad van. Elkezdődtek már a téli leárazások néztem kabátot, mert jövőre igencsak esedékes lenne az új, hát a legolcsóbb volt 8000 amire le volt árazva... hát kabát most nem ltt. Nézegettem a bőrkabátokat is tavaszra, hát 7-8000 ft körül vannak...
Én is azt mondom, lehet 1000ft egy bugyi, vagy 10000 egy farmer, csak akkor legyen arányos vele a fizetés is... Mert hát ruhára mindenkinek szüksége van.
Mellesleg én nem szégyenlem a turkálókat sem, régebben lehetett kifogni normális darabokat, de manapság már ott sincs semmi, csak az üres válfa, vagy írtó nagy méretek.
na pontosan itt van a probléma, hogy kínaiban vásárolsz.
én már évekkel ezelőtt észrevettem, hogy sokkal drágább, mint a fast fashion üzletek.
itt Debrecenben van egy Fórum nevű üzletközpont, olyasmi, mint pl. pesten a westend, csak kisebb. gondolom ilyen helyekre nem mersz bemenni, mert drágának találod, de sokkal olcsóbb, mint a kínai üzletek!
eze a kínaik még tényleg olcsók voltak, mikor a 90-es években bejöttek magyarországra, de azóta nagyon elszálltak az áraik.
a fast fashion boltokban mindig vannak leárazások, mert évente többször van új kollekció, és a régit ki kell szórni.
míg a kínaikban, ha megfigyeled, egész évben kint van, hogy akció, de nincs lehúzva a régi ár, hanem az eredeti áron hirdetik tovább akciósként.
ráadásul egy kínaiban nincsenek kollekciók, és sok esetben évekkel ezelőtti ruhákat is megtalálsz ott eredeti áron. azért drágább, mert egyre kevesebbet tudnak eladni, és a kevesebb eladásból ugyanúgy fizetni kell a rezsit meg az alkalmazottakat.
nekem van 2-3 ezer ft-os nadrágom a H&M-ből, kb. 2500 ft-os cipő a New Yorkerből, stb.
szezon végén a C&A-ban 3000 ft-ok voltak a szövetkabátok! nem viccelek, és szép színesek voltak, csak nem volt rám méret.
mi is megfigyeltük a párommal, hogy a kaníiban 6-8 ezer egy farmer, aztán bementünk a fórumba, és a téli kollekciót most durják kifele, 4-5 ezerért vettünk neki nadrágot a Cropp Town-ban.
H&M-ben már 2000-ért van, pólók is 1500 körül.
és nem ritka az 1000 ft körüli ár sem, mert jnnek az újak. farmernél meg mindegy, hogy téli vagy nyári kollekció, mert a farmer az mindig farmer. meg egy pólónál is mindegy. múlt héten a h&m-ben 3 féle pulcsit próbált a párom 990-ért és 1990-ért.
az üzletek, ahol dvatos dolgokat kapsz olcsón, szezon végén tényleg akár párszáz ft-ért:
H&M, c&A, New Yorker, Takko, Cropp Town, Stradivarius, Bershka, és még biztos van, csak nem jut eszembe.
uge hogy jobban hangzik, mint egy gagyi kínai??
ősszel még én is ki voltam akadva, vagy a Bershkában, vagy a Stadiban a bejáratnál ki volt pakolva milliónyi divatfarmer 1990 ft-ért.
ja, és imádom a nyári egybe-ruhákat, de sokszor drágák, tavaly volt egy a croppban, de nem akartam adni érte 6 ezret, hát karácsony táján megvettem 2500-ért.
ujjatlan, szóval hónapokig fel sem veszem, de milyen jó lesz nyáron! a kutya sem fogja megmondani, hogy nem idei, mert egy divatos pink női ruha, nagyon aranyos.
hol laksz? minden megyeszékhelyen van pláza szerintem.
lehet van, csak nem tudsz róla.
írj egy várost, és megnézzük google-ban.
ha nem megyeszékhelyen laksz, gondolom diák vagy, egy diák buszjegy kb. 150 ft lehet a volán társaságoknál.
hú, a 90 km nem kevés.
én egyedül szeretek a legjobban vásárolni, még a legjobb barátnőm is mindig siettet, meg máshova akar bemenni, nem ugyanolyan az ízlésünk.
ha egyedül vagyok, kényelmesen szétnézek, a próbafülkében forgolódok, visszamegyek oda, ahol már jártam, stb.
nézd a jó oldalát, ha a városodban nincsenek ezek az üzletek, s nem megy veled senki, hamarosan itt a tavaszi szünet, egyik hétköznap menj el egyedül, és nem győznek majd irigykedni, hogy neked milyen jó cuccaid vannak, nekik meg minden kínai. és csak te fogod tudni, hogy olcsóbban vetted a szép cuccokat, mint ők a gagyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!