Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért lett akkora kerülendő...

Miért lett akkora kerülendő dolog a divat egyesek szerint?

Figyelt kérdés

Szóval azt vettem észre, hogy ma csomóan leszólják egymást az emberek, hogy milyen tucat: pl. ombre haj, farmer+póló, tornacipő és társai...

Régen is mindig volt divat mégsem hinném, hogy egymást leszólták volna az emberek, például régen volt idő amikor divat volt a bubifrizura, mindenkinek az volt, divat volt a dauer, mindenkinek olyan haja volt, divat volt a vörös rúzs, mindenkinek volt... és még sorolhatnám.

Nem azt mondom, hogy mindenki ész nélkül legyen tucat, de ha valakinek tetszik valami, és divatban van, akkor miért kell letucatozni?

2013. júl. 26. 15:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a divatot követni csak akkor gáz, ha mindent lemásolunk vagy olyan dolgokat másolunk le amik nem állnak nekünk jól.
2013. júl. 26. 15:09
 2/12 anonim ***** válasza:
51%

Mert az emberek hirdetik az egyediséget úgy, hogy ők maguk sem szagolják a fogalmat még csak távolról sem :)

Egyébként Anna Wintour mondta, hogy a divatban mindig is volt valami, ami az embereket zavarttá tette.

Egyébként néhány dolog, amit itt leírtál nem feltétlen divat, csak felkapott hóbort, de végülis lényeg szempontjából mindegy :)

2013. júl. 26. 15:09
 3/12 anonim ***** válasza:
9%

"Szóval azt vettem észre, hogy ma csomóan leszólják..."

"Régen is mindig volt divat mégsem hinném..."

->

Szokták mondani, hogy "hinni a templomban kell". :)

Nem éltél "régen", így fogalmad se lehet.

2013. júl. 26. 15:15
 4/12 anonim ***** válasza:
31%

Én sem szeretem a tömegdivatot! Pl. most felkapottak az asszimetrikus, elöl rövid, hátul hosszú ruhák, szoknyák.. Annyit láttam már belőle, hogy már nagyon unom, pedig amíg nem volt annyira közkedvelt, addig tetszett. A divat számomra olyan, mint a zene: ha túl sokat hallgatok egy számot, megunom, sőt, meg is tudom utálni azt a számot, amit eleinte imádtam.

Amúgy nem értem, miért kell mindig valaminek divatban lenni, miért nem öltözködik úgy mindenki, ami a valódi stílusa...

2013. júl. 26. 16:18
 5/12 anonim ***** válasza:
60%

Persze, de régen nem fényképezkedtek kacsaszájjal a tükörben, tették csípőre a kezüket és utánoztak gerincsérültet és társai.

Egyébként mega divat sz#r, mert tömegembereknek való.

2013. júl. 26. 16:59
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
Persze arról véletlenül sem esik szó, hogy "divat" lett fikázni másokat, "divat" lett elítélni a divatot. Szarok rá, ha lepontoznak vagy hisztériáznak, de itt mindenki álszenteskedik és majomkodik.
2013. júl. 26. 17:13
 7/12 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem,azért gáz,mert semmi egyediség nincs benne.Egymást majmolják.Közben olyanok is felveszik a divatos cuccokat,akiknek abszolút nem áll jól (molettek,kövérek).Meg hülyeség,mert megvesz egy csomó drága ruhát,aztán mikor kimegy a divatból,dobja ki.Mindenkinek fel kéne vállalnia a stílusát,olyan ruhákat hordjon amiben jól érzi magát,nem majmolni a hülye divatot,ami most szerintem ócska,gagyi.
2013. júl. 26. 20:21
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

Hát pont azért, mert divat szidni a divatot! Mert így anonimban mindenki full egyedi, egyhéniség, és fujj "tucatemberek"! Erről mindig a Brian élete jut eszembe, mikor a nép kórusban ismétli amit a szónok mond,

"-ti mind egyéniségek vagytok!"

"-mi mind egyéniségek vagyunk!"-csak az egyik jegyzi meg halkan, hogy "én nem.".

Komolyan, imádom, hogy mindenki leszólja azt, aki fel mer venni egy épp aktuálisan divatos cuccot. Arra senki nem gondol, hogy talán nem az öltözködéstől lesz valaki egyedi, hanem a gondolataitól, tetteitől?! Öltözködhet valaki feltűnően, de ettől nem lesz érdekes.

Amúgy amennyire észrevettem, ez főleg a "lázadó-egyéniség" tinik szórakozása, hogy leszólogatják a "tömeg" embereket. Pedig szegények ezzel csak kiemelik mennyire egyformák. De nem gáz, majd kinövik, legalábbis remélem.

2013. júl. 26. 22:08
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, persze még jöhetnek, utolsóval értek egyet a legjobban, hogy túl sokat akarnak az emberek a külső egyediségre adni és emellett eltörpül a belső, igazi egyediség (gondolkodásmód, hobbi), persze a külső is fontos, de ez a túlzott külsőleges egyediséghajhászás nem mindig jár együtt az egyedi, őszinte gondolatokkal(világnézet, vélemény).
2013. júl. 27. 17:03
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

Remek kérdés!

Off: Elmondani a véleményed és lepontozni, ha nem értesz egyet a másikkal az megy. Jól van, puszi a pocitokra. Glória és angyalszárny a jutalom. -

Én azon a véleményen vagyok, hogy túl sok a felszínes illető és az emberek többsége túlontúl nagy feneket kerít a külső fontosságának. A divat önmagában /nem/ rossz dolog, csak ésszel kell bánni vele, nem rohanni utána és vakon lesni minden lépését.

Nem kell zsigerből ledorombolni, ha neked nem tetszik amit másik visel.

2013. júl. 28. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!