Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Te adnál pénzt azért, hogy jó...

Te adnál pénzt azért, hogy jó fotóid legyenek a facebook-on?

Figyelt kérdés
facebook, modell, fotó, kifutó, divat, lány, fiú, iphone, twitter, fotózás, modell, fotomodell

2013. márc. 19. 12:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
95%

A fotózás művészetéhez is elsősorban érzék kell nem ilyen meg olyan iskola. A tehetséget nem lehet iskolával megvásárolni. Aki igazán tud, az hidd el tud szépet csinálni a 20 ezres 'szappantartóval' is. Persze nem lesz ugyanolyan mnit a többmilliós gépek művei, de szép lehet az is és igényes, ha valakinek van szépérzéke, ért az utómunkálatokhoz egy picit.

Hidd el én nagyon sok oylan embert ismerek, sajnos, és pont ezek vannak többségben, akiknek nem 'szappantartójuk' van, hanem elég profi, ügyes gépük. Igen, anyu apu megvette. De tehetséget, szépérzéket nem lehet vásárolni. Nagy fotósnak érzik magukat mégis nevetséges és szar képeik vannak, alap dolgokat rontanak el már a jóyzlés témánál (kilógó színes melltartópánt a 'modellen', nem szándékosan pl). Megveszik a jó gépet és első dolguk megcsinálni fb-n a kovács pista photography oldalt. Ellentétben velük van egy lány ismerősöm 'szappantartóval' akinek a képei mégis összehasonlíthatatlanul szebbek és kellemesebbek mert van a lánynak szépérzéke és tehetsége.

Nos, a kérdésre válaszolva. Nem adnék azért pénzt hogy 'jó képeim legyenek facebookon' :DDDDDD jó oda egy jól sikerült fotó is. Ha alapvetően akad szép 'műtermi' képem, esetleg kiraknám, de biztos nem csináltatnék célzottan a fészbukra profi fotókat.

2013. márc. 19. 14:03
 12/30 anonim ***** válasza:
Ja az előző írásommal nem azt akartam természetesen írni hogy szükségtelen az iskola a jó fotósnak csak, hogy az alapja a tehetség és a szépérzék, nem a kétmillás kamera.
2013. márc. 19. 14:04
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

# Valószínűleg igencsak eltérnek a fogalmaink az értékelhető képeket tekintve, gondolom tisztában vagy a gyújtótávolság, a szenzorméret, a látószög és a képkivágás fogalmaival képre gyakorolt hatásukkal és képes vagy meghatározni az expozíciós beállításokat ránézésből(mert ugye fénymérési lehetőséged nincs) amiket aztán alkalmazol egy olyan "fényképezőgépen" amin nem lehet, mivel csak "automata" módban képes működni, esetleg van rajta 1-2 csillivilliklassz "vakuljparaszt" effekt pont neked "kifejlesztve". Arról pedig már nem is beszélek, hogy az általad említett "fényképezőgép" fizikai méretéből, a lencsék és a szenzor távolságából adódóan képtelen megfelelő háttérmosásra, vagy esetleg szerényebb fényviszonyok közötti fényképezésre, a kompozíció és az aranymetszés pedig gondolom mind-mind ismerős fogalmak, alkalmazni is tudod őket, nem baj, hogy nincs átnézeti kereső, te az EVF-en vagy az LCD-n is ugyanazt látod, amit a keresőben látnál igaz, hogy az teljesen más de neked elég, mert kb. valahol itt kezdődik, hogy "tudok vele fényképezni", nem pedig ott, hogy megnyomom a gombot és kész. Persze digitális szemetet gyártani a legkönnyebb, csak már így is sok van belőle.

Emellett beszélgethetünk még arról is, hogy mivel világítasz meg (mivel egy körömpiszoknyi szenzor magasabb érzékenység mellett annyi zajt termel, hogy értelmetlen lesz elkészíteni a fotót) bármit, megfelelő csatlakozók és vakuk nélkül és még sorolhatnám. Lehet, hogy ez mégis egy szakma és a jó fotók kulcsa a megfelelő fotós kiválasztása aki megfelelő szakértelemmel és felszereléssel rendelkezik? Ja nem, mert te is meg tudod nyomni a gombot. Bravo.

2013. márc. 19. 14:08
 14/30 anonim ***** válasza:
6%

Az előző a #9-esnek ment.

Ez pedig a #11-esnek: Az a nagy baj, hogy van egy szint ami felett nem elég a szappantartó. Onnantól, hogy valaki azt mondja, hogy én "fotós vagyok" nem elég a szappantartó. Nem a "kétmillás" gépre akartam kihegyezni, hanem a megfelelő felszerlés és az azt használni képes szakmai tudás, látásmód egyvelegére ami viszonylag keveseknek van meg így egyben, erre próbáltam célozni. A fotográfia nem csak a "megnyomom a gombot és kész" című történet, hanem önálló művészeti ág, szakma, hivatás és megélhetés.

2013. márc. 19. 14:11
 15/30 anonim ***** válasza:
9%
ui.: A "szappantartók" és a félprofi fényképezőgépek (nem, a 200ezres tükrös alapkit nem félprofi, az belépő, a félprofi jelenleg alulról veri az egymilliót, objektív nélkül) között nem a felbontás adja a lényegi különbséget, egy 12MP felbontású kompakt és egy 21MP felbntású FullFrame szenzoros félprofi gép között sem az a 8MP ami hozzáad bármit is az elkészült képekhez, de ezt már el sem kezdem leírni, felesleges.
2013. márc. 19. 14:14
 16/30 anonim ***** válasza:
30%
Facebookra nem, mert nem érdekel túlzottan, de ha valami komolyabb helyre kéne egy profi fotó rólam, akkor persze adnék érte pénzt.
2013. márc. 19. 14:32
 17/30 anonim ***** válasza:
Rólam készült pár fotósorozat régebben,akkor még nem is voltam regisztrálva facebookra.De ha már vannak iylen képeim is,hát raktam ki belőlük.De csak párat mindegyik sorozatból.Eszembe sem jutna csak facebook miatt csináltatni.
2013. márc. 19. 15:47
 18/30 anonim ***** válasza:
49%
A nagy "fotós vagyok" kijelentséggel pedig ahogy írtam nem a felszerelés miylenségével van az elsődleges probléma hanem a szépérzék és a tehetség hiányával. Inkább legyen valakinek szar gépe és sok szépérzéke, tehetsége, érzéke a fotózás művészetéhez, mint jó gépe és mégis jó szar képei mert az utómunkától kezdve semmihez nem ért. Sajnos az utóbbi inkább a nagy probléma és sokkal agyfelcseszőbb hogy gazdag szülők gyerekei a pró géppel azt hiszik mekkora fotósok.
2013. márc. 19. 17:27
 19/30 anonim ***** válasza:
6%

Elkezdhetünk személyeskedni de inkább ne tegyük.

A kérdés arra irányult, hogy "fizetnél-e?".Fizetni eleve csak profinak tudsz, hiszen csak Ő számlaképes, az amatőr képek pedig ilyen szinten nem összehasonlíthatóak a profi képekkel, erre próbáltam rávilágítani, de a fogalmatlanságod olyan kisebbségérzéseket szült amitől feltétlenül szükségét érezted, hogy személyeskedj és teljesen másról kezdj el írni, mint amiket én felvetettem. Akkor kezdj vitába, ha tudsz vitatkozni, mert az nem vitakultúra, hogy a másik által felvetett érvekre ellenérvek helyett más érvek felvetésével válaszolsz, esetleg ugyanazt a hülyeséget szajkózod.

Legyen szép napod. :)

2013. márc. 19. 17:37
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen a kérdésre válaszoltál, másokat pocskondiáztál itt amiért értékelhető képeknek érzik azt is amit gyengébb géppel lőnek. (Tőled idézem 'más a fogalmunk az értékelhető képekről' ha azt írod profi még jogos is lenne de attól még hogy egy kép nem profi, bizony az értékelhető) Te is legyél esetleg tisztában azzal amit írsz.

Szerintem te is elég erősen személyeskedtél, ugyanis elég mélyen kérdőre vontad az egyik kedves válaszolót azt illetően, hogy ő mennyire komolyan ért a fényképezéshez - mikor ezt itt senki nem állította hogy profi lenne tehát igazából nem is értem mit vagdalóztál itt ezekkel a dolgokkal. Az, hogy valaki azt állítja, hogy 'igen, tudok normális, értékelhető képeket csinálni' nem = 'JA PROFI VAGYOK'.

Azért személyeskedtem éppenséggel mert van a közelemben komoly fotós és látod, mégsem érzem úgy hogy feltétlen le kell sajnálnom mindenkit a 20 ezres gépével és az átlagos képeivel. Neked sem fájna a jó modor talán és csak egy cseppnyi szerénység, erre akartam csupán rávilágítani, remélem, most lekoppan.

2013. márc. 19. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!