Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ti nem tartjátok gáznak, hogy...

Ti nem tartjátok gáznak, hogy az emberek nem képesek kiöltözni a színházba?

Figyelt kérdés
Azt gondolná az ember, hogy oda értelmes(ebb) egyének járnak, felérik ésszel, hogy nem lehet elmenni olyan ruhába, amibe kisboltba vagy kocsmába ugrunk el. Némelyiken olyat tudok nézni, hihetetlen, én még hétköznap is "elegánsabban", igényesebben öltözködöm, mint ők ilyen helyre. Persze, nem kell estélyiben érkezni, de úgy gondolom, hogy egy fekete ruha vagy szoknya egy szebb felsőrésszel, elegánsabb cipővel( tornacipő? bakancs?...) azért nem nagy elvárás. Persze a péntek esti buliba kötelezően ki kell rittyenteni magukat (mondom ezt úgy, hogy én is 18 éves vagyok, én is sokat bulizom).
2013. febr. 27. 17:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudom, én színházba szórakozni járok, nem bemutatni a ruházatomat, szóval tök mindegy mibe megyek, engem nem érdekel mások ruhája sem. Aki akar öltözzön ki, de ne szóljon bele én hogy öltözök. Mi köze hozzá?
2013. febr. 27. 17:55
 2/23 anonim ***** válasza:
42%
De, annak tartom. Még régen volt hasonló kérdés, és fel voltak háborodva, mert megszóltam őket, hogy farmerba nem megyünk színházba.
2013. febr. 27. 17:58
 3/23 anonim ***** válasza:
76%
Soproni vagyok. Itt a színházba férfiak öltönyben, nők kosztümben vagy a "kisfeketében" mennek, vagy valami más csinos öltözékben. Nekem ez a normális és szerintem az illem is így diktálja. Aztán elmentem Pesten párszor színházba, olyan ruhában ahogy itthon megszoktam, hát jócskán túlöltözöttnek éreztem magam. Férfiak rövid farmernadrágban??? :O Mindenki ily full hétköznapi utcai holmiban. Teljesen meg döbbentem.
2013. febr. 27. 18:02
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó én is Soproni vagyok :)

A szüleimmel szoktam járni színházba, 17 vagyok. Hát ha nem is kosztümben vagy kisfeketében megyek, de mindenképpen szoknyát veszek fel valami csinosabb blúzzal. De például múltkor az osztályommal voltam egy előadáson, ők csak simán farmerban jöttek.

Szerintem ez nem akkora baj, mint ahogy itt mindenki beállítja, de tény hogy színházba inkább elegánsan illik menni.

2013. febr. 27. 18:37
 5/23 anonim ***** válasza:
0%
Színházba illene kiöltözni, hisz mégsem moziba megy az ember popkornt rágcsálni. Szóval szerintem is gáz aki nem öltözik alkalomhoz illően.
2013. febr. 27. 19:15
 6/23 anonim ***** válasza:
82%

Dehogynek. Ha az ember elmegy valahova, akkor illik figyelembe venni azt, hogy mi ott a... nem kimondottan elvárás, de azért valahogy mégis az.

És most nem arról van szó, hogy elmegyek és mutogatom a csini új rucimat, hanem annak, hogy "megtisztelem" az eseményt azzal, hogy nem úgy megyek, mint aki csak leugrott valahova.

Emlékszem, áltsulis koromban az iskolával sokszor elmentünk Kecskemétre, és anya mindig rámaggatott csinos, ünneplős ruhákat, amiket persze akkor és ott utáltam és tök cikinek gondoltam. Mert sokan farmernadrágba, pulcsiba, sportcipőbe mentek - persze mai szemmel nézve örülök, hogy anyukám nem engedett úgy el, mint valami mini-tróger.

2013. febr. 27. 19:22
 7/23 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nagyon gáz... de amúgy tényleg azt tapasztaltam én is, amit az első soproni hozzászóló írt - én pécsi vagyok és itt is kiöltöznek az emberek elegáns ruhába, Pesten viszont én is ledöbbentem, hogy mennyire "utcaiban" jöttek a legtöbben.

Különben a két soproni hozzászólónak üzenem, hogy kisbetű!! Tehát nem "Soproni", hanem "soproni"! ;)

2013. febr. 27. 19:39
 8/23 A kérdező kommentje:

Na, én pont kecskeméti vagyok. Tele van a színház koszos, nyúlott farmeros, szakad edzőcipős 40es pasikkal, bakancsos és tornacipős csajokkal, csőtoppal meg ülepes farmerral. Múltkor valaki egy szürke mackónadrágban volt deszkás cipővel. Döbbenetes számomra.

Első: ja, persze szórakozni mész, csakhogy ez nem mozi, hanem valamilyen szinten kulturális esemény, nem szürcsölsz hangosan kólát, nem dobálod pattogatott kukoricával az előtted ülőt. Meg kellene tisztelni magár a színházat is (hiszen mind olyan gyönyörű) illetve a színészeket is, akik élőben szórakoztatnak téged akár ünnepnapokon is, nem számít, betegek-e, vagy van-e valami bánatuk, hány ember vár rájuk otthon,hogy végre elkezdődhessen az ünneplés (itt rendszeresen van karácsonyi, szilveszteri és húsvéti előadás is), nem számít semmi, ők ott vannak és csinálják. Szerintem igen nagy tiszteletlenség topis ruhában érkezni, és ha valaki nem hajlandó normális ruhát venni (mondom, sima fekete pamutszoknya testszínű harisnyával, egyszínű felső, fekete cipő, esetleg blézer már elég lenne), az valamilyen szinten szegénységi bizonyítvány is, nem csupán bunkóság, hanem neveletlenség is, nekem eléggé égne a képem. Sajnálom, ha valakit megbántottam.

2013. febr. 27. 19:41
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

15 vagyok, szüleimmel néha, iskolával, osztállyal többször járunk színházba, de sosem olyan 'komoly' előadásra, amin az idősebbek kinéznének az öltözékünk miatt. Mivel már a színházba eljutni is busszal tudunk, ha nem követeli meg az előadás színvonala, nem öltözünk ki különösebben. Persze nem farmerban, meg szakadt tornacipőben állítunk oda, hanem például fekete nadrágban és balerinacipőben (lányok persze:D). Felülre pl. egy csinosabb felső, vagy fekete blézer.

Persze iskolai bérletes előadásokon rengeteg oda nem illő öltözéket látni, de nem ismerek senkit, nem ítélem el őket. :)

2013. febr. 27. 19:41
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 19:39

Én vagyok az első soproni, és had meséljem el neked, hogy a soproni mondat elején ugyan úgy nagy betű, mint minden más a mondat elején, ha már okoskodsz akkor rendesen csináld.

2013. febr. 27. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!