Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Itt csak nekem tetszik a...

Itt csak nekem tetszik a kalocsai minta?

Figyelt kérdés

Akartam kalocsai mintás cuccot,de ahogy láttom itt mindenki lefikázta,hogy milyen ciki,és unalmas.Szerintem gyönyörű,de elbizonytalanodtam.Mindig is tetszett,hiszen az énekkari fellépőruhánk is kalocsai mintás volt mikor kicsi voltam,szerintem nagyon szép.

Örültem hogy be jött divatba ez a tradicionális minta...de komolyan elgondolkodtam az itt olvasottak miatt.

Vélemények?

2012. szept. 2. 21:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%

Konkrétan mire gondolsz? Erre?:

[link]

Ez jó, de ha sok van belőle inkább terítős.

2012. szept. 2. 22:00
 12/26 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nagyon szép, és elkeserìtőnek tartom, hogy az emberek inkább az Amerikai zászlòt hordják, mert ami kicsit magyar, az már ciki....hát inkább ez a ciki!

15\L

2012. szept. 2. 22:52
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem a kalocsai mintát. Nagyon örülök, hogy divatos lett, mert többen megismerhetik az igazi kalocsai mintát. Sajnos azt vettem észre, hogy nagyon sok hasonló virágos motívumot "lekalocsaiznak", mindenre ráaggatják, hogy ez is, az is az... Némi kötődésem van Kalocsához és az igazi kalocsai mintákhoz és szinte már fáj ilyeneket látni...

Rengeteg gyönyörű népi motívumunk van, de szerintem a kalocsai kiemelkedő a sok közül.

Az, hogy ez csak egy múló divat lenne, azt nem hiszem. Akik készítik ezeket a ruhákat, nekik nem az volt a céljuk, hogy egy gyorsan múló hóbort legyen belőle. Nagyon jól felismerték, hogy ha tradicionális mintákat ha mai trendi divatos ruhákat ötvözik, akkor különleges hangulatú érdekes ruhadarabok születnek, ami abszolút hordható, és meg tudja nyerni a fiatalokat is. Ez bejött. Az más dolog megint, hogy néhány divatmaca és celebecske elkezdte hordani, és pár hónapnyi "kalocsai őrület" után már nem veszi fel ezeket a ruhákat, mert már lejártnak tartja... Aki nem pont divatozásból vette fel eddig, hanem azért mert tetszik neki a minta és szereti viselni, az ez után is fogja, és le fogja tojni más mit mond rá.

Én ritkán megyek a divat után, ha valami túl menő, azt én már fel se veszem, mert nem akarok úgy kinézni, mint a többiek... Én nem bánom, ha kevesebben hordjátok majd a kalocsait...

2012. szept. 2. 22:56
 14/26 anonim ***** válasza:
26%

Nekem is tetszik például, de csak a népies ruhákon, terítőkön stb.

Undorítónak tartom viszont azt, ha ráteszik ezt a nemzeti értékünket pl. övcsatra, tornacipőre, pólóra, farmerra, bikinire, tangára, alsógatyára és sorolhatnám... Nemrég láttam törölközőt kihímezve és a felirat alatta: "I love daddy" Annyira magyar...

"én nem vagyok divatmajom.soha nem öltözködtem divatosan,trendin..."

Most bezzeg felvennéd, hogy divat lett, pedig utoljára énekkaros korodban viseltél ilyen ruhát...

Eddig miért nem hordtál ilyesmit? Mert nem volt DIVAT.

Most miért hordanád? Mert "Örültem hogy BE JÖTT DIVATBA ez a tradicionális minta"

Ha eddig nem voltál divatmajom, most rögtön azzá válhatnál.

És szánalmasnak tartom azokat az embereket is, akik hasznot húznak abből, hogy divat lett és minden sz@arra hímeznek. Jöhet bárki azzal, hogy irigylem, mert én nem tudom megcsinálni, pedig igenis tudok én is hímezni. Csak én ilyen áron nem akarok plusz jövedelemre szert tenni...

Ha tiszteled a hagyományainkat, nem veszel fel ilyen hülyeségeket.

2012. szept. 3. 00:19
 15/26 anonim ***** válasza:
69%
Nekem tetszik, persze nem sportcipőn és műbőr táskán, de felsőn, blúzon, szoknyán bejön.
2012. szept. 3. 07:20
 16/26 anonim ***** válasza:
48%
ha neked tetszik, akkor hordd. nekem is tetszik maga a minta, de nem hordanám magamon.
2012. szept. 3. 09:37
 17/26 A kérdező kommentje:

14!

Persze,hogy nem hordtam,mivel sehol nem is lehetett kapni,és eszembe se jutott...Mostanában van néhány üzletben.

Mikor mindenki trapézt hordott,se jutott eszembe csőgatyát felvenni...el sem tudtam képzelni hogy van olyan...

És ez mindennel így lett.Magyarán te SEMMIT nem veszel fel ami divatos?Ha ennyire ellened van.Attól függetlenül hogy enm vagyok divatmajom,szeretem a divatos cuccokat...Mibe kéne járni?Kötött pulóver szandál zoknival?

Megint egy idióta válaszoló...Ha ilyen sületlenségeket írsz,írj annyit hogy neked nem tetszik slussz plassz.

És utoljára nyáron hordtam kalocsait,mert a kórusba visszatérő tag vagyok.Úgy értettem a kicsit,hogy 13-14 éves.

2012. szept. 3. 17:03
 18/26 A kérdező kommentje:

Amúgy fura tényleg,hogy mindenki viseli az amerika mintás cuccokat,de a magyar már ciki.

Amcsiéknál teljesen természetes,büszkén viselik.

Még mindig szívesebben látnék bárkin kalocsait,kalotaszegit tök mindegy milyet,mint hello kittyt.

Hát mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!Tanulságos volt :D

2012. szept. 3. 17:06
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

14. vagyok

Ez vicces...

2 mondatot idéznék tőled:

"soha nem öltözködtem divatosan,trendin..."

"Attól függetlenül hogy enm vagyok divatmajom,szeretem a divatos cuccokat...Mibe kéne járni?Kötött pulóver szandál zoknival?"

Ellentmondásos, nem?

Amúgy meg a válaszomban arról szó sem volt, hogy én mit veszek fel és mit nem.

A véleményemet írtam le a kalocsai mintával hímzett vagy felmatricázott cuccokról.

A kalocsai motívumok gyönyörűek, de nem a felsorolt cuccokon a helyük és hagyománytisztelő magyar nem vesz fel ilyesmiket.

Ha már szó esett az amerikai zászlós ruhákról, hozzáfűzném, hogy gőzöm sincs, miért aggatja boldog/boldogtalan magára...

(úgy látom, sajnos itt mindenkit lehülyézel, aki olyan választ ad, ami neked nincs kedvedre vagy csak szimplán félreérted... magadba is nézhetnél ám...)

2012. szept. 3. 22:01
 20/26 anonim ***** válasza:

Nekem nem mindegyik kalocsai minta tetszik, de a legtöbb igen. Viszont nem venném fel, mert nagyon távol van az én öltözködési stílusomtól, egyszerűen nem érezném benne jól magam. Plusz nem minden ruhadarabon tetszik, nadrágokon, cipőn egyáltalán nem, a csatokat és egyéb kiegészítőket sem szeretem. A felsőkön tetszik (meg persze a hagyományos viseleteken, tárgyakon). A viselet és vele együtt a mintakincs évszázadokon keresztül folyamatosan alakult (egy XVI. sz.ban élt kalocsai embernek megmutatnánk a XIX. század végi ruhákat, nem hinné el, hogy az is kalocsai), szerintem nem probléma, hogy most már nem csak a hagyományos viseleteken van, de a cipő szerintem is túlzás. Arra egyszerűen nem illik, stílusidegen. Na meg sokan keverik pl. a matyót a kalocsaival, össze-vissza egyvelegek keletkeznek, vagy egyenesen olyan mintát hímeznek, aminek egyikhez sincs köze. Nem baj, csak akkor ne nevezzék kalocsainak, hanem mondják azt, hogy egyedi tervezésű, népies jellegű motívum.

Amúgy szerintem nem a kalocsai a legszebb hímzésünk. Nagyon szép, de van olyan, ami legalább annyira szép, ha nem szebb.

Annak örülök is meg nem is, hogy bejött a divatba. Ami most megy, azt már túlzásnak tartom, és hát nem sok köze van a kalocsaihoz, és sok eléggé igénytelenül van elkészítve. Az igényes, szép daraboknak viszont örülök, és annak is, hogy ezzel egyre többen ismerik meg a kultúránknak ezt a részét.

2012. szept. 4. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!