Szeretnék változtatni?!
Erről fokozatosan kell leszokni.
Először is kezdd azzal, hogy ne lopj!!!!
Csak annyi pénzt költs el, amennyit adnak a szüleid!
Másodszor: számold össze, hogy miből hány db van, és gondolkozz el rajta, hogy van, akinek ennivalóra nem telik, neked meg esetleg olyan ruhád is van, amin még ott a címke
Harmadszor tűzz ki magad elé valami célt (pl. új telefon, laptop, táblagép) és gyűjts arra!
Tedd félre a pénzt!
Negyedszer: amint írtam az előbb, nem lehet erről leszokni csak úgy, fokozatosan kell csinálni.
Ne menj annyiszor boltba. Vásárolj keveset, azt is leárazásnál.
jó, hogy belátod, hogy baj van, ez fontos! beszélj a szüleiddel. kérd meg őket, hogy adjanak kevesebb zsebpénzt, esetleg kapj valami büntetést akkor, ha lopsz tőlük, vagy leveszel a számláról. kérd meg anyukádat, hogy intézze úgy, hogy ne férhess hozzá a számlához. te pedig tedd el a pénzedet, gyűjtögesd későbbre.
kéthetente tízezer.. te jó ég. én 17 éves vagyok, hetente kapok egy ezrest kajára, és ennyi. havonta-kéthavonta egyszer ha el tudok menni vásárolni, akkor is maximum 5-10 ezret költök ruhákra. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!