Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Felvennétek hímzett ruhákat?

Felvennétek hímzett ruhákat?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre nagyobb divat lett ismét a népi motívumokkal hímzett ruhák viselése.

Elsősorban a kalocsai és matyó mintázatot helyezték előtérbe, bár már itt is voltak újítások, más színeket használnak. Érdekesnek tartom, hogy a farmerokon is megjelent. Szinte mindenre rávarrják. Csak az elmúlt 2 napban láttam ilyen mintázatú sapkák, táskák, blúzok, kabátkák, szoknyákat. Viselni még ugyan nem nagyon láttam embereket, csak elvétve.

Ti hordanátok/hordtok ilyen ruhákat?

Szerintetek ez divathullám vagy az illető, aki felveszi tényleg a hagyományokat kívánja ápolni?

Trendi?

Megfizethető? Mármint a valóban kézzel készült hímzés.

(A budai várban egy 40 cm-es babára való hímzett ruhácska 5800 Ft - nyilván a turistáknak akarják eladni, de vajon valóban megfizethető-e a kézi munka?)

Várom egyéni meglátásotokat!

2012. júl. 21. 18:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
47%
Nekem se tetszik, nem venném fel!
2012. júl. 22. 14:50
 22/27 A kérdező kommentje:

Igen, ha hazaszeretetből hordod, s valóban kézzel hímzett, akkor támogatod a hazai népművészeti termékeket, támogatod azokat az asszonyokat, akik vért izzadva, hóban - fagyban - szélben évek óta terjesztik a hagyományokat.

Jártam nemrég egy magyarok vására rendezvényen, ahol csak magyar minőségi terméket lehetett vásárolni a ruhától, bőr dolgoktól a 100 %-os gyümölcslén át a lekvárig, mézig, kolbászig.

Néha megnézhetnénk, hogy mire adunk ki pénzt, mert lehet, hogy a magyar termék sokkal jobb, mint külföldi társai.

Irigylem Széchenyit, hogy meg tudták valósítani a Védegyletet, hogy gátat tudtak szabni a külföldi árunak.

Miért tömjük a kínaiak zsebét, ha a magyar ember is tud jó dolgokat készíteni?

2012. júl. 22. 19:49
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek. Gyöngyösön is volt nemrég magyarok vására, vettünk is néhány dolgot. Nem mondom, hogy olcsó volt, de megérte. :)
2012. júl. 23. 15:24
 24/27 A kérdező kommentje:
Ja, hát én sem mondtam, hogy olcsó, de míg a boltban kapható 100 %-os narancslé 3-5 %-os sűrítményből van, ez tuti 100% gyümölcs. :)
2012. júl. 23. 21:09
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Újszerű érzés volt úgy vásárolni, hogy biztosan tudtam, miért adom oda a pénzt. Lószőrékszereket láttál egyébként? :) Gyönyörűek voltak.
2012. júl. 24. 09:03
 26/27 anonim válasza:
100%
Én felvenném. Nekem nagyon tetszenek, és van székelyszoknyám is ( [link] pont ilyen a szoknya, van kötényem is hozzá), de azt nem venném fel az utcára(mert kiröhögnének a környeken), de ha valami fiatalos nép motívumos ruhám lesz, bizonyára rongyosra koptatom majd. :)
2012. júl. 28. 14:38
 27/27 anonim válasza:
100%

Szerintem egyáltalán nem gáz. Ha tetszik szerintem nyugodtan hordhatod minden további nélkül. Nekem is van egy pólóm és MINDENKI megdicsérte eddig. Illetve van egy farmerom is, amire én csináltam a hímzést és már többen is mondták, hogy csináljak nekik is. Azóta több nadrágot és szoknyát is csináltam már a baráti körömnek, persze ingyen. Mostanában kezdtem el gondolkodni azon, hogy áruljam-e neten vagy valami.. A babáért szerintem az sok. Én a nadrág árára maximum egy 1000-1500 forintot tennék rá, attól függően, hogy mekkora a minta. Én nem Budapesten lakok, hanem egy 30 ezres kisvárosban és nagyon sok emberen láttam már ilyet.

Szóval, ha tetszik, bátran hordhatod. Lenézni nem fognak érte :))

2012. aug. 11. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!