Felvennétek hímzett ruhákat?
Mostanában egyre nagyobb divat lett ismét a népi motívumokkal hímzett ruhák viselése.
Elsősorban a kalocsai és matyó mintázatot helyezték előtérbe, bár már itt is voltak újítások, más színeket használnak. Érdekesnek tartom, hogy a farmerokon is megjelent. Szinte mindenre rávarrják. Csak az elmúlt 2 napban láttam ilyen mintázatú sapkák, táskák, blúzok, kabátkák, szoknyákat. Viselni még ugyan nem nagyon láttam embereket, csak elvétve.
Ti hordanátok/hordtok ilyen ruhákat?
Szerintetek ez divathullám vagy az illető, aki felveszi tényleg a hagyományokat kívánja ápolni?
Trendi?
Megfizethető? Mármint a valóban kézzel készült hímzés.
(A budai várban egy 40 cm-es babára való hímzett ruhácska 5800 Ft - nyilván a turistáknak akarják eladni, de vajon valóban megfizethető-e a kézi munka?)
Várom egyéni meglátásotokat!
Én szeretem a hagyománytisztelő embereket, de őszintén szólva csodálkozom ezen a dolgon. Ma szinte mindenki (nemtől függetlenül) farmernadrágban, pólóban meg tornacsukában van. Hogy jön ehhez a népi motívum? Először talán meg kellene tanulni az embereknek normálisan (nemükhöz illően) felöltözni, aztán majd jöhet a népviselet is! :-)
21/f
Mondjuk amikor először láttam farmernadrágon és tornacsukán matyót, igen elcsodálkoztam, mert valahogy nem tartottam oda illőnek.
De ha ezzel meg lehet szerettetni és ismertetni hagyományainkat, akkor már elérte célját.
Sajnos azonban bármennyire is optimista ember vagyok, valahogy az az érzésem, hogy a legtöbben nem azért vesznek majd föl matyós farmert, mert magyarságukat, hagyományainkat akarja ápolni, hanem egyszerűen azért, mert trendi.
Az biztos, hogy viselni tudni/tanulni kell.
Sima ügy.. :)
Aki nem a divatüzletekbe vásárol nagyon drágán, azoknak az embereknek van stílusuk, de azt kell mondjam, hogy a plázacicák bizony csak koppintások.
Kezdetek lassan mindannyian egyformán kinézni.
Az igazi stílust a turkálókban találod meg, vicc nélkül.
Lehet itt fújozni, meg minden, de nem érdekel.
Nagyon sok hímzett göncöm van onnan, amit az éjszakába ugyan úgy fel tudsz venni, és nincs ott az aggodalom, hogy összetalálkozol még egy csajjal, aki azt viseli.
Nekem nagyon tetszenek a hímzett dolgok.
Úgyhogy csak ajánlani tudom..
..és ha olcsóbban szeretnél, akkor térj be pár turkálóba. :)
Kedves utolsó!
Köszönöm a felvilágosítást. Én már régóta csak a Háda Kft. jóvoltából öltözködöm. :)
Pont amiatt, amit már te is leírtál. (a plázákban kínai tucatcuccot árulnak - tisztelet a kevés kivételnek)
S ment a zöld!
Szerintem szép, de mostanában mindenki csak divatból hordja. Sokan fel sem fogják, mi van a ruhájukon. Néptáncolok, és sokféle magyaros öltözetet viseltem már. Na, ezek a fiatalok nem hagyományőrzés vagy a hazaszeretet kimutatásának céljából hordják, ezért igenis ciki.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!