Tornadressz strandra? Ti felvennétek?
Köszi! Tudom hogy kicsit furi lesz, már próbálom szokni a dolgot, így nincs baj vele. Csak akkor lesz majd gáz ha több ezer ember előtt kell így mutatkoznom még akkor is ha csak a vízig kell elmennem. De ez van sajnos bőröm nem akarom kinyírni :S
Köszi a biztatást! Még várok választ.
Kit érdekel? Legfeljebb azt mondják: nézdmár az a lány tornadresszben van.
Aztán két perc múlva meg elfelejtenek. Manapság úgyis annyi féle-fajta fürdőruha van lehet,hogy nem is néz ki furcsán :)
És az egészséged sokkal fontosabb,mint az,hogy mit gondolnak rólad a strandon :)
Szerezz be pár napernyőt(de vannak jó "strandsátrak" is) és legyél végig ezek alatt. Vegyél a legmagasabb faktorszámú naptejből(JÓ MINŐSÉGŰT), amivel kenegesd magad min. óránként, vastagon, alaposan.
Én is nagyon gyorsan leégtem még tavaly, és feladtam hogy én sosem fogok lebarnulni, de ebben az évben még egyszer sem volt olyan hogy leégtem volna, max. egy picit lepirultam.
Szerintem is védd magad, nyugodtan vedd fel a tornadresszt. Anyaga a fürdőruhával szinte azonos, különösen ha valamilyen tornászok által is használt anyagút veszel fel.
Egy kis "tudomány", igazolandó az orvosod által elmondottakat (nem én okoskodok, egy patikából szerzett lapban találtam egy szakember nyilatkozatát):
"A ruházat bizonyos fokig véd a napsugárzással szemben, de nem mindegy, milyen anyagból készült és milyen a színe. A világos színű textilek több UV sugarat engednek át, mint a sötétek. A pamut kevésbé erős védelmet nyújt, mint a speciális anyagok. Pl. a száraz pamutpóló 8-12-es fényvédő faktornak megfelelő védelmet nyújt (színtől és szövés lazaságától függően). Viszont a nedves pamut póló csak 2-es fényvédő faktorú, gyakorlatilag szűrés nélkül engedi át az UV sugarakat."
Tehát, ha védened kell a bőrőd, használd a tornadresszt, mert az többet takar, mint egy fürdőruha, védelme pedig lehet azonos azzal (különösen ha tornász dresszt használsz), viszont a pamutnál sokkal hatékonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!