Felvennétek hímzett ruhákat?
Mostanában egyre nagyobb divat lett ismét a népi motívumokkal hímzett ruhák viselése.
Elsősorban a kalocsai és matyó mintázatot helyezték előtérbe, bár már itt is voltak újítások, más színeket használnak. Érdekesnek tartom, hogy a farmerokon is megjelent. Szinte mindenre rávarrják. Csak az elmúlt 2 napban láttam ilyen mintázatú sapkák, táskák, blúzok, kabátkák, szoknyákat. Viselni még ugyan nem nagyon láttam embereket, csak elvétve.
Ti hordanátok/hordtok ilyen ruhákat?
Szerintetek ez divathullám vagy az illető, aki felveszi tényleg a hagyományokat kívánja ápolni?
Trendi?
Megfizethető? Mármint a valóban kézzel készült hímzés.
(A budai várban egy 40 cm-es babára való hímzett ruhácska 5800 Ft - nyilván a turistáknak akarják eladni, de vajon valóban megfizethető-e a kézi munka?)
Várom egyéni meglátásotokat!
Köszönöm! Mindenkinek ment/megy a zöld kéz, mert itt nincs rossz válasz.
S miért nem? (Az első írta, hogy nem a stílusa)
Szerintetek régimódi? (Pedig elég sok 18-20 éves vesz fel ilyen mintázatú "converse" jellegű tornacsukát.
Egy csomó külföldi sztár is hord ilyen ruhát. Pl Nicole Kidman vagy Emma Watson. Ebből kiindulva már hogy lenne gáz? Sokan csak azért tartják gáznak, mert "magyar" és "régies" meg "parasztos". Szerintem viszont nagyon szép, nekem van is egy ilyen blúzom, és szeretem hordani, ha megfelelő idő van hozzá, és sokan megdicsérték, milyen jól néz ki. :) (Az enyém fekete alapon piros-színes hímzéses)
21L
Én imádom az ilyen cuccokat !!! :))) Ha látok valahol szépet, ami tetszik nekem, akkor azonnal a pénztárcámhoz nyúlok :)
Szerintem jó, hogy "divatba jött" egy ilyen motívum, amiről a legtöbb embernek Magyarország jut eszébe. És még a hírességek is minket reklámoznak ezzel, hogy ezeket a motívumokat hordják :)
Szerintem egyáltalán nem ciki hordani :))
Igen, jó ár, bár azt sajnos nem tudtam megnézni, hogy a felnőtt méretű blúzok mennyibe kerülnek, mert nem volt rajtuk ár.
Volt ott ilyen kínai póló hímezve egy db virággal, az 4500 Ft volt.
Pont amiatt tettem fel a kérdést, mert vannak külföldi és magyar ismert emberek, akik viselnek ilyen ruhadarabot. Lehet, hogy nem azért, mert tudják is, hogy milyen stílusú, honnét való, hanem csak azért mert tetszik nekik.
Hozzám a matyó áll közelebb, lehet, hogy azért, mert a környékünkön van, de túl színesnek találom.
Azért lehet, hogy varrok magamnak egy inget egyszínű hímzéssel.
Várom a további hozzászólást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!