Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » 35e forintért farmer. Megéri?

35e forintért farmer. Megéri?

Figyelt kérdés
Egyik nap voltunk vásárolni a lányommal és kinézett magának egy farmert 35 ezer forintért.Fel is probálta és mondta, hogy szeretné, ha megvenném neki.Mondtam, hogy majd még meglátjuk.Szerintetek mi legyen?Van rá pénzünk, meg a lányunk sincs elkényeztetve, de szerintem "kicsit" sok és nem szeretném őt elkényeztetni.A ferjem azt mondta, hogy nyugottan vegyük meg neki, ha ennyire tetszik neki.De ő csak azért mondta, mert általába ő is ennyiért vesz magának farmerokat.
2009. jún. 29. 12:27
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem inkább vegyél több nadrágot olcsóbban. Én szinte kizárólag 3-4ezer forintos nadrágokat hordok és van olyan, amelyik már 5 éve megvan!! Vagyis annyival nem jobb minőségű.( persze varrógéppel néha átalakítom a fazonját, mert mindig más a divat) A másik dolog pedig,az, hogy hiába veszed meg neki drágábban, abban a hitben, hogy tovább tart, maximum 2 év múlva kimegy a divatból. Gondolj csak bele; 3 éve még a nagyon hosszú és trapéz nadrágok voltak divatok, de ma már fel nem vennénk olyat és a csőnaci a divat. Mindemellett igaz az is, hogy néha megengedheti magának az ember azt, hogy megvegyen egy-egy drágább ruhadarabot, ha beleszeret, de hidd el nekem lehet nagyon hasonlóakat találni. Pl. az egyik rokon lány kinézett magának egy nagyon divatos gyűrt anyagú tipikus retro farmert, ami kb 40000ft, de persze nem engedhették meg maguknak, de nem telt bele sok idő és talált ugyanolyan gyűrt farmert 4000ft-ért. A lányod pedig pont most van a kamaszkor közepén így valószínűleg gyorsan fog változni a testalkata és ki is növi és az ízlése is gyorsan ingadozik a kamaszoknak. Amúgy sajnos sokszor a gazdagabb családból származó lányok, hiába próbálják visszafogni őket a szülők elszállnak. Persze nem azt mondom, hogy gonosz, rossz szándékú, önző emberek lesznek, hanem csupán annyit, hogy nem tudják elképzelni, hogy másnak nem telik mindenre. Tapasztalatból mondom. Olyan suliba jártam ahol nagyon gazdag osztálytársaim voltak, de a szülők többsége értelmiségi és nagyon jóra nevelték őket, de mire eljutottunk az érettségiig azt láttam, hogy nem tudják megérteni, hogy miért nem megyek velük heti 2X moziba, heti 3X beülni kávézni, mert elképzelni se tudták, hogy a pénztárcám nem kifogyhatatlan. Pedig nem rosszindulatból csinálták, csak ők még sose tapasztaltak ilyet. Szóval szerintem most vigyázz vele, hogy mit adsz meg neki. Persze felnőtteknél egész más, mert ők teremtik meg a pénzt arra amit vesznek. Ebből kiindulva azt is csinálhatod, hogy adsz neki otthon plusz feladatokat, hogy megdolgozzon a nadrág áráért,így megtapasztalja, hogy a pénz kemény munkával kereshető csak meg. Vigyázz rá nagyon, bocsánat, hogy ilyen hosszan fejtegettem, csak gondoltam talán így érthetőbb. Sok sikert a döntésedhez!
2009. jún. 29. 16:24
 32/39 anonim ***** válasza:
61%

Ahogy látom,mindenki mindenkit jól lepontozott...:( Ez elég szomorú dolog,hogy nem bírjuk tiszteletben tartani egymás véleményét.

A kérdésedre válaszolva:én a te helyedben nem tenném.Nálunk a felső határ a 10.000 Ft,de a legtöbb nadrágom így is 5.000 Ft alatt van,nagyon jól bírják,és a barátnőim(még a full gazdagok is) mindig kérdezgetik,hogy hol vettem őket,meg hogy milyen jól néz ki,én meg mondom nekik:turkálóban,1000 Ft-ért!-Hát elszáll a vigyor a képükről,hogy ilyen helyeken lehet ilyen gatyát beszerezni.Persze nem azt mondom,hogy ti is turiból vásároljatok,természetesen én se mindig onnan szoktam,csak annyit szeretnék ezzel üzenni,hogy szerintem talál kopp ugyanolyan nacit is 20-szal olcsóbbért,ugyanolyan minőségben.Ajánlanám a New Yorker üzleteit,nagyon jó fajta farmereket árulnak 10-15 ezerért,ami még nálatok gondolom nem a világ vége,és így megmarad a káposzta,de a kecske is jóllakik.:D

Ha meg megteheted,akkor vedd meg,de sürgősen tisztázd vele,hogy akkor most egy ideig ne kérjen annyi mindent,és ne szokja meg,hogy mindig ennyiért kap cuccokat.Még akkor is,hogyha megtehetnétek,hogy mindig ennyiért kapjon,szerintem nem érdemes.

Gondolom engem is jól lepontoznak majd,ha nektek ez örömet szerez,hajrá.:))

13/L

2009. jún. 29. 17:07
 33/39 anonim ***** válasza:
21%
én 17 éves vagyok, és én is rendkívül drága ruhákat hordok, de nagyon ritkán fordul elő hogy szüleimtől kérek a ruhákra pénzt... amikor megyek vásárolni akkor mindig csak útiköltségre, kajára stb kérek (mert Pestre szoktam menni haverokkal mindig vásárolni, és vidéken lakunk), nekem is van egy 34ezres farmerom (amit mondjuk épp akcióba sikerült megvennem 24ért) de télleg, én összespórolom a pénzt a ruháimra, és ha nem jön vmire össze a pénz, akkor apa azt mondja hogy ad rá, mert úgyse szoktam tőle kérni... (de ő se díjazza mindig hogy mit veszek, pl 28ezer egy ingért stb... meg az övem amit már le se írok mennyibe volt :S, de azt mondja ha jól gazdálkodok a pénzemmel és marad tartalékom, hát vegyem meg)
2009. jún. 29. 18:05
 34/39 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem mindenki tudja, hogy kinek szólt.

És bocsi a kiborulásomért, nem tehetek róla, hogy ennyi keserűség van bennem.

Ápoló nő vagyok, nagyon szeretem a munkámat de az átlag havi 90 ezerért délután kell lennem, ha éjszaka vagyok még egy kicsit több, de a legtöbb fizum így is 120 volt, de akkor annyit éjszakáztam, h én azt nem bírom.

Nem egyszer volt dolgom már jól menő üzletemberekkel, újgazdagokkal, volt aki alig győzte csúsztatni a pénzt, de zaért a legtöbben, csak csengetnek és csengetnek. :( Volt már olyan is, hogy le lettem cseszve mert előbb mentem a kisnyugdíjashoz, mint hozzá.

Meg kell ismételnem, hogy mindezek ellenére nagyon szeretem a munkámat. De nagyon megalázónak tartom, hogy egy üzletember, aki egész nap telefonál ide-oda furikázik többet keres mintén. Biztos abban is megvan a nehézség, de mi nővérek másokért leheljük ki a lelkünket, és robbanunk le fokozatosan.

Ugye megértitek, ha keserű vagyok? Nem jól van ez így. De mit csináljak szeretek beszélgetni a betegekkel, még ha csak pár perc jut erre, akkor is a többi meg mocsokmunka. Szeretem a hálás arcokat, és nem tartom magam thetségtelennek, vagy butának. Hülyébbnek, mint egy marketinges. Vagyok annyira kreatív is, mint egy reklám manager. Talán még jobban. Próbálkoztam is már még jó pár éve mikor indultak az MLMek, de nincs elég időm, amit belefektessek. És inkább leszek szegény, deén segíteni akarok.

Kicsit mindig elkeseredek, h mások nem így gondolkoznak.

Sztem érthető.

2009. jún. 29. 18:08
 35/39 anonim ***** válasza:
67%
Kedves előző! A szívemből szóltál. Leendő gyógypedagógusként hasonló cipőben járok. Éveken keresztül tanulok (5és fél év) és utána 80ezres minimálbérért mehetek el dolgozni. Persze mindenki mondhatja, hogy én választottam, de hát ha ebben vagyok tehetséges, mit csináljak? És szeretném hasznossá tenni magam a világban és másképp kevésbé érezném magam annak. Ezért tölt el sajnos igenis!!!! FÉLTÉKENYSÉGGEL az, hogy más egy cipőt vesz annyiért, amennyiért én megélni próbálok! És nem az bosszant, hogy ő jobban keres, mert biztos a gazdagabbak is rendesen és sokat dolgoznak, hanem az, hogy én miért nem keresek annyit, mikor ugyanannyit melózok. És ami a legjobban bosszant, az az, ha valaki kijelenti, hogy a gazdagabbaknak azért van annyi pénzük, mert többet dolgoznak... Szóval vicces, hogy itt lyukadtunk ki egy farmer miatt, de egyszerűen nem tudom megérteni ezt a problémát. Ha tiszta lelkiismerettel veszed meg neki, hát vedd, mondjuk én néha még azért is lelkiismeret furdalást érzek, hogy a DM-ben veszek egy különleges szemceruzát, mert arra gondolok, hogy másnak enni sincs mit, és nem kell Afrikáig menni, hogy éhező gyerekeket találj, mert Magyarországon jelenleg 200ezer gyerek éhezik!! És többségük még csak nem is roma gyerek! Ez a véleményem, lehet lepontozni, hiszen fáj, ha megmondom az igazságot! ez van!
2009. jún. 29. 19:46
 36/39 anonim ***** válasza:
67%

Látszik a stíluson, hogy álszerénységed ellenére jó nagy sznob vagy. Az a része a mondandódnak, hogy azért kapott egy 2 éves gyerek Nike cipőt, hogy később megmutathassa, ez volt az első Nike-ja, hááát... Hányingerkeltő.

És nem azért, mert én nem tehetem meg. Megtehetném, ha akarnám, de ez az előadásmód eléggé nagymellényes mentalitásra vall.

2009. jún. 30. 00:42
 37/39 anonim ***** válasza:
82%

Valaki írta, hogy 35 ezer forint nem egy nagy tétel. Öten élünk egy fizetésből, és 35 ezer forint annak az egy fizetésnek körülbelül negyede... Szóval nekünk például nagy tétel.

Nekem 4,6-os átlaggal jeles lett a bizonyítványom, most voltam tizedikes. Mégsem kapok 35 ezerért nadrágot. Zsebpénzem nincs, ha megyek valahova, és szépen kérek pénzt, talán adnak. Mégsem veszünk ennyiért egy ruhadarabot. Szerintem a stílus nem annak a kérdése, hogy ki mennyiért vesz ruhadarabot, én ebből a pénzből komplett ruhatárat állítok össze magamnak, és mindenki kérdezi, hogy honnan vannak a ruháim... Legutóbb megkérdezték a suliban ezek a szánalmas, ruhára átlagban 100-150 ezret költő társaim, hogy honnan van a cicanadrágom, mert sehol sem találtak ilyen jót... Mondtam, hogy a kínaiból... ;) De egyébként az így érdekelne, hogy komolyan azért gondolod, hogy megérdemli, mert jó tanuló? Ez egy ALAP dolog, hogy valaki jól tanul, engem sosem jutalmaztak érte, és lám, magamért teszem, és nagyon jól haladok. Szerencsére normális emberek vannak nagyrészt az iskolámban, akik kinézik ezeket a tetőtől talpig tízezres nagyságrendű göncökben flangáló embereket...

2009. júl. 2. 10:01
 38/39 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó válaszoló,igazad van:)

Én is kitűnő tanuló vagyok.Osztálytársam egy négyesért kap tízezer forintot.Én egy kitűnő bizonyítványomért kaptam 1 hónap könyörgés után egy converse cipőt,mert amúgy is kellett egy zárt cipő.Már válaszoltam a kérdésre,nem írnám le újra.Csak megjegyeztem,hogy jó az élet,hogy valakinek csak úgy megkaphat egy 35ezres gatyát,jó lehet neki.bár szerintem ez vissza fog ütni,hiába ismered "jól" a lányodat.Azt gondolod,hogy nem fog megváltozni a nézete pár év alatt,főleg ilyen korban?Ahhoz képest,hogy anya vagy,elég naiv is...Nekem inkább úgy tűnik,hogy csak magadat mentegeted.Ha megakarod venni,mert szerintem már ezt az elején eldöntötted,akkor vedd meg,és ne bizonygasd,hogy nem fog elszállni,meg hogy megérdemli,stb.

2009. júl. 2. 10:11
 39/39 anonim ***** válasza:
Nem éri meg, valószínűleg nem fog annyival tovább tartani, mint amivel drágább. Várjátok ki,amíg leakciózzák!
2009. aug. 2. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!