Néptánc gyakorláshoz milyen harisnyanadrágot, szoknyát, cipőt érdemes felvenni?
Szia.
Én is járok néptáncra és nálunk ,vékony harisnya és body a praktikus.Én tangás body-kat szeretek mert nekem az kényelmes tánchoz.
Válasz:
A pendely olyan mint egy "hosszabb" rövidnadrág a szoknya alatt. A harisnya fontos hogy fehér legyen és nálunk együtt van a néptánc a jazz balettal, és ott a fiúknak is kötelező a fehér nejlonharisnya. 12-16 éves korosztály
Szia! :) Leendő profi táncosként próbálok tanácsot adni neked...
Kezdjük a harisnyánál. Csak a legprofibb együttesek határozzák meg a színét és az anyagát, tehát lehetőleg válassz valami sötétebb színűt és vastagabb nejlont. A body csak a cici leszorítására és a bugyi takarására kell, úgyhogy erre a célra tökéletesen megfelel egy rövidnadrág és egy sportmelltartó vagy top is (hozzáteszem 1000x kényelmesebb, praktikusabb, ha abbahagyod a táncot, utána még tudod használni). A szoknya ne legyen simulós! Legalább a térdedig érjen és lehessen benne forogni. A cipő: kifejezetten néptánchoz a karaktercipő lett kitalálva. Ha nem tudod, mennyi ideig akarsz táncolni, akkor vastag, alacsonyabb sarkú cipőt válassz, aminek van (lehetőleg) csatos pántja. Ilyenkor még nem érdemes karaktert venni, mert 9-10 ezer Ft körül mozog az ára, ráadásul félévnte simán elhasználja az, aki sokat táncol... A rövidnadrágot és a harisnyát helyettesítheted testnadrággal is. Mi nyáron pl. csak rövidnadrágot hordunk harisnya nélkül.
Még valami: pólónak egy lengébb pólót vigyél, ami lehet nagyobb is, mnt a méreted. A lényeg, hogy könnyen mozogj benne. A pólót pedig lehetőség szerint tűrd bele a szoknyába. :) 16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!