Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért "káros" a melltartó?

Miért "káros" a melltartó?

Figyelt kérdés

Vannak ismerőseim akik azt mondják hogy inkább toppot hordjak,mert a melltartó káros,nem jó a melleimnek!

Miért nem jó?

14/L

2009. máj. 23. 23:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
43%

"... csak annak lóg nélküle, akinek nagy melle van, vagy fogyás után megnyúlt neki, és kitágult. akinek közepes feszes melle van annak nem lóg cicifix nélkül sem, sőt szép nélküle, ha hordanél mnidig melltartót, akkor kinyúlnának az izmaim, és nem lenne mi tartsa őket, így melltartó nélkül magát tartja meg és folyamatosan erősödnek a szalagok..."

Ez nagy tévedés!!!

A tartószalagok nem erősödnek, azok csak nyúlnak!

Pont azt kell megakadályozni (a melltartóval), hogy ezek a tartószalagok kinyúljanak.

És ha már egyszer megnyúltak, akkor azt csak műtéttel lehet újra feszessé tenni.

Emiatt tanácsos már kamaszkortól kezdve megfelelő melltartót hordani, csak így maradnak a tartószalagok sokáig feszesek.

2009. jún. 11. 09:18
 12/13 anonim válasza:

Az alábbi indokokat tartották károsnak az orvosok a melltartó viselése miatt (figyelem mintegy 17000 nőt vizsgáltak éveken át, összehasonlítva a melltartó nélküliekkel):

- a mell szöveteinek elgyengülése, nagyobb hajlam a mell lógására

- évről évre egyre erősebb melltartót kell vásárolni

- a kis mell nem tud megfelelően kifejlődni, méret csökkenés!

- bőrbetegségek megjelenése a mellen és mell körül a szintetikus anyagok miatt

- erőteljesebb izzadás, nincs megfelelő szellőzés, különösen a bimbó és udvar körül

- celulítiszre való nagyobb esély (60%-al!), illetve annak kialakulása

- nehezett tej termelődés, és szoptatási nehézségek

- félelem, stressz a lebukás miatt (mell méretet nagyobbító szivacsos esetben)

- a mellbimbó nem tud megfelelően kiemelkedni izgalom vagy hideg esetén, természetellenes érzés, később a bimbómozgató idegek elhalása, mell frigiditás kialakulása

2011. ápr. 7. 19:06
 13/13 anonim válasza:

Ezen már én is sokat gondolkodtam, hogy vajon melyik az egészségesebb. Fejlődő tiniknél a pushup-os extra felnyomott dolgok biztos nem...

Nekem annak idején elég béna melltartóim voltak, se szivacs, se merevítő, csak egy kis textil darab... Később lettek egyre komolyabbak. Mondjuk a nagyon push-up-os dolgokat csak kivételes alkalmakkor hordom, de nem is kényelmesek egy egész napon át... Újabban melltartó nélkül is sokat vagyok.

A melleim tök feszesek, kicsit sincsenek megnyúlva. De én leginkább a genetikában hiszek :D

26/L

2012. jan. 31. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!