Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért "káros" a melltartó?

Miért "káros" a melltartó?

Figyelt kérdés

Vannak ismerőseim akik azt mondják hogy inkább toppot hordjak,mert a melltartó káros,nem jó a melleimnek!

Miért nem jó?

14/L

2009. máj. 23. 23:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
hát az nemjó, ha naggyon belédvág.. de sztem egy top az jobban.:D tehát ez hülyeség... egy jó melltartó szép alakot ad és esztétikus..ez butaság. 14 évesen bőven hordhatsz 'rendes' melltartót.
2009. máj. 24. 00:01
 2/13 anonim válasza:
87%
A mellett tartó szalagoknak meg kell erősödni a mell növekedésekor, mert különben lógni fognak a cicik melltartó nélkül. Ezért nem érdemes túl korán meltartót hordani. A sport persze kivétel, mert fontos, hogy akkor jól meg legyenek tartva, a fel-le ugráló mellek is hamarabb kezdenek lógni. Egy bizonyos mellméret felett a melltartó már kényelmi kérdés, a nagy mellűek többsége jobban érzi magát benne. A kis mellűeknek általában nem megkönnyebbülés, inkább kényelmetlen. (Ez utóbbi tapasztalat.) Ha a melleid még növésben vannak, és nem nagyok és nehezek, akkor jobb ha nem hordasz egész nap melltartót.
2009. máj. 24. 00:33
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Nos kellemetlen ha befülledsz alatta, mert viszkethet, begombásodhat. Vagy ha bevág, és a mell izmok is elgyengülnek, amik ha kinyúlnak lógó melleket kölcsönöznek, legalábbis amikor éppen nincs rajtad a melltartó. A melltartó viselése amúgy nem korfüggő, hanem mell méret függő, és amikor nagyon nagy és ugrál, kényelmetlen, akkor jó ha hordod, de csakis a számodra megfelelőt, nem csak esztétikailag, hanem kényelmi szempontból is. A top az nem a melltartó helyett van, az egy nyári viselet, olyan mnit a polo, de nem tartja a melleket, melltartóval is lehet hordani meg nélküle is, de mnodom, az a melltől függ mi a megfelelő neked. Ne másokra halgass, neked kell eldöntened.
2009. máj. 24. 01:34
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

A jól megválasztott melltartó egyáltalán nem káros, inkább nagyonis hasznos a melleidre nézve!

A mell szövetét a mellkasból induló, rugalmatlan és vékony rostokból álló tartószalagok szövik át. Mivel saját izomzata nincs, ínszalag sem tartja, a mellizomnak nevezett izomköteg csak támasztékul szolgál. Idővel a szalagok kitágulnak, és a mell megereszkedik. Ezért fontos a melltartó viselése.

Már akkor el kell kezdeni hordani, amikor serdülőkorban a tartószalagok még feszesek. Különösen fontos, hogy viselj melltartót, ha sportolsz, rázkódásnak teszed ki melleidet! (Sportoláshoz speciális sport-melltartó viselése javasolt, ami erősebben tart.)

Tévhit, hogy sportolással a mellek lógása "elmúlik", mivel a mellizmok az emlő MÖGÖTT helyezkednek el, hiába erősítjük, ezzel a lógós mellek sosem lesznek újra feszesek!

Nagyon fontos, hogy már kamaszkortól kezdve hordj melltartót, hogy a melleket tartó szalagok ne nyúljanak meg. Sokan azt hiszik (tévesen!), hogy a kamaszoknak felesleges a melltartó, pedig ez óriási tévedés, már ekkor is lógóssá válhatnak a mellek.

Fontos, hogy jól válaszd ki a melltartódat, mert a túl szoros melltartó gátolja a vérkeringést, a túl bő meg nem tart megfelelően...

A helyes kosárméretet a mellcsúcson mért érték és a mell alatt mért érték különbsége határozza meg.

Mérd meg magad körben a melled alatt! A kapott eredményt kerekítsd nullára, vagy ötre. Így megkapod a melltartó számméretét!

Ezután mérd meg a mellbőséged, és vond ki belőle az előbb mért számméretet! Az így kapott szám elárulja,- a táblázat alapján- hogy mekkora kosárra van szükséged!

Különbség: 12 cm - 13 cm => A kosár

Különbség: 14 cm - 15 cm => B kosár

Különbség: 16 cm - 17 cm => C kosár

Különbség: 18 cm - 19 cm => D kosár

Különbség: 20 cm - 21 cm => E kosár

Különbség: 22 cm - 23 cm => F kosár

[link]

2009. máj. 24. 02:18
 5/13 anonim ***** válasza:
47%
Én mindigis utáltam toppot hordani, mert ugyanolyan votl, mintha nem is lenne semmi rajtam..átlátszott, nem tartott és kényelmetlen is volt. Aztán elkezdtem melltartót hordani, sokkal jobb volt. Ha egészségesebb is lett volna a top, akkor sem hordtam volna tovább.
2009. máj. 24. 13:08
 6/13 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem a melltartó kell, mert különben lógnak a mellek. Este lefekvés előtt persze le lehet venni.
2009. máj. 24. 13:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Nagyon hasznos dolgokat írtatok!

2009. máj. 24. 20:21
 8/13 anonim ***** válasza:
énis valahogy igy voltam amikor ezvolt.. nagyon iiritált a top..és amugy ha megteheted, akkor vnnak pl triumpba és más drágább fajta melltartóak,a mik igaz 10000.-es nagyságrendeűek is lehetnek, amik nagyon szépek és nagyon kényelmesek...:) és amugy fontos, hogy a kerülete (szal nem a kosarak,de azok is) megfelelő máretű legyen, mert jártam már ugy, h volt egy ienem, 1× nyáron 40 fokabn felvettem az meg ott szorított és olyan melegvolt azthittem meghalok..: DD tehát válassz jó minőségűt, és ha te abban érzed jol magad, nyugodtan hordj azt.:) amugy nekünk igy 14 évesen kb minden csaj azthordott az osztályban, de ezt csak érdekesség képp.:):DD
2009. máj. 25. 14:44
 9/13 anonim ***** válasza:
csak annak lóg nélküle, akinek nagy melle van, vagy fogyás után megnyúlt neki, és kitágult. akinek közepes feszes melle van annak nem lóg cicifix nélkül sem, sőt szép nélküle, ha hordanél mnidig melltartót, akkor kinyúlnának az izmaim, és nem lenne mi tartsa őket, így melltartó nélkül magát tartja meg és folyamatosan erősödnek a szalagok.
2009. máj. 30. 02:49
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi a Hasznos válaszokat!
2009. máj. 30. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!