Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem lehet így kinézni? Miért ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés

például...(ő egyébként elég híres finn divatblogger)

[link]

[link]

Nem azt mondom hogy konkrétan így akarok kinézni. Nem vagyok ilyen "extrém", próbálok szolid lenni. De amúgy az embereket miért zavarja ha valaki másképp öltözik, más dolgokat szeret, nem pirított r*banc vagy vasalt hajú discoboy? Voltam már 1-2szer külföldön és a legtöbb helyen sokkal toleránsabbak. Miért kell azon küszködnöm hogy ne lógjak ki a sorból és miért nem találkozok hasonló felfogású emberekkel?

2011. máj. 28. 19:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
mert magyarország nem ilyen.. nincsenek nagy divatmárkák, vagy csak utánzatok, és ami angliában, svédországban alap bolt, az itt menő és a legjobb bolt ( h&m, bershka) van néhány extrém, lookbookos lány is persze, de ritka.
2011. máj. 28. 20:28
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

Látjátok megint mivel jösztök? Hogy aki más az átlagnál abból nem lesz semmi csak szégyen.

Elmentek a f*szomba, van egy olyan mondás

Ti nevettek rajtam mert más vagyok, én nevetek rajtatok mert mind egyformák vagytok.

2011. máj. 28. 20:31
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

"Ti nevettek rajtam mert más vagyok, én nevetek rajtatok mert mind egyformák vagytok."

Van az átlagos és a normális... Ez átlagos, mivel azzal akarsz kitűnni a tömegből, hogy másképp öltözöl, ergó felszínes vagy.

2011. máj. 28. 20:37
 14/21 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, ez most komoly? ő nem akar kitűnni a tömegből, saját maga akar lenni. és Finnországban valószínűleg nem tűnik ki a tömegből. És én is csak olyan külsőt szeretnék ami nekem tetszik. Sőt, van annyi intelligenciám, hogy nem ítélek el senkit, felőlem az emósok lehetnek emósok, a diszkósok diszkósok csak ne nézzenek le és szóljanak meg másokat akik nem olyanok mint ők. Aki "átlagos", annak minden "stílussal" baja van, aki meg egy csoporthoz tartozik, annak az összes többivel...
2011. máj. 28. 20:42
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Igen komoly. És ha ez önmaga, akkor ő egy eltorzult lélek...
2011. máj. 28. 20:57
 16/21 anonim ***** válasza:
Mert mi mint mindig, évekkel le vagyunk maradva divat terén(is).
2011. máj. 28. 21:35
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy hol éltek válaszadók többsége, de én egy kis porfészekben és kedves kérdező itt egy "extrémebb" öltözetért tátott szájjal megbámulnak.
2011. máj. 29. 09:59
 18/21 x.wicaa.x ***** válasza:
Szerintem minden embernek megvan mindenről a véleménye, és ez így egészséges is, csak azt kéne már felfogni, hogy vannak nagyobb problémák is az életben, mint az, hogy megfeleljünk mindenki ízlésének. Minden ember különböző és más-más dolgokat szeretnek. Ruhában sem egy ízlése van mindenkinek. El kéne fogadni és nem kibeszélni meg megbámulni más stílusát. De ha valaki elvárja, hogy őt ne nézzék ki, akkor először neki kell elfogadni pl. a plázacicákat, discosokat. Aztán már elvárhatja, hogy ez fordítva is működjön. Ha meg nem, akkor el kell dönteni, hogy mi a fontosabb neki, az, hogy mások mit gondolnak róla, vagy az, hogy jól érzi-e magát a bőrében.
2011. máj. 29. 11:44
 19/21 anonim ***** válasza:

Egyrészt: ezeken a képeken nincs semmi extra. Kicsit ez a csöves nagymamastílus, de a BTK-n meg úgy átlagban Pesten azért látni ilyen lányokat dögivel. Aki meg a tanulmányai alapján szólogat be az embereknek ismeretlenül (valamelyik válaszoló), az inkább nézzen magába és tartsa a száját.

Másrészt: kérdező, ha neked ez tetszik, vagy éppen más, ami szerinted/a lakóhelyeden "extrának" számít, tényleg megakadályoz az emberek véleménye abban, hogy felvedd? Most akkor az emberek a hülyék, vagy az, aki gyáva felvállalni magát? Őszintén, mit is számít neked egy csorda diszkós véleménye, miért is szégyellnél kilógni a sorból? Mert mások szerint gáz? Hát akkor ott tartunk, hogy te sem vagy különb náluk, ugyanis a sztereotípiáknak és az ilyesféle megítéléseknek csak akkor van értelme, ha van egy "kisebbségi" réteg, aki fél a többség véleményétől, el lehet őket nyomni. Amíg teret adsz az ilyesféléknek, pont hogy magad ellen cselekedsz, miközben hiába sír a szád.

Harmadrészt: én eléggé kilógok a sorból, és egyszerűen szépen visszamosolygok, ha valaki nevet azon, hogy mondjuk valódi acélmerevítős fűzőben és abroncsos ruhában megyek ki az utcára. Így érzem jól magam, és ebben nem befolyásol mások véleménye. Nem túl nehéz felülemelkedni az ilyen embereken, sok sikert kívánok hozzá neked is.

2011. máj. 29. 15:47
 20/21 anonim ***** válasza:

Előttem író ezt nagyon jól megfogalmaztad, ha nem baj bemásolom melyik rész az.

"Másrészt: kérdező, ha neked ez tetszik, vagy éppen más, ami szerinted/a lakóhelyeden "extrának" számít, tényleg megakadályoz az emberek véleménye abban, hogy felvedd? Most akkor az emberek a hülyék, vagy az, aki gyáva felvállalni magát? Őszintén, mit is számít neked egy csorda diszkós véleménye, miért is szégyellnél kilógni a sorból? Mert mások szerint gáz? Hát akkor ott tartunk, hogy te sem vagy különb náluk, ugyanis a sztereotípiáknak és az ilyesféle megítéléseknek csak akkor van értelme, ha van egy "kisebbségi" réteg, aki fél a többség véleményétől, el lehet őket nyomni. Amíg teret adsz az ilyesféléknek, pont hogy magad ellen cselekedsz, miközben hiába sír a szád."

2011. máj. 29. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!