Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Záróvizsgára fontos nyakkendőt...

Záróvizsgára fontos nyakkendőt is felvenni?

Figyelt kérdés
Van egy új fekete öltönyöm, szép fehér inggel, elegáns fekete cipővel. Így gondoltam menni. A nyakkendőt nem szeretem. Kényelmetlen számomra a viselése. Így sem lesz egyszerű, a nyakkendő miatt még jobban feszengének. Nagy probléma/Illetve probléma e ha nem lesz rajtam nyakkendő?

dec. 14. 14:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi szükség nyakkendőre.
dec. 14. 14:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem elvárás. Illik elegánsan öltözni, de nem ezen múlik a vizsga. Pár éve volt egy srác, aki ugyan egy kitűrt inget felvett, de azon kívül egy farmer + sportcipő volt rajta. Az, hogy nincs rajtad nyakkendő, nálunk a kutyát nem érdekel. Bevallom, a másik oldalon a vizsgabizottságban rajtam sem mindig szokott lenni. Talán valami puccos jogi karon lehet hogy megjegyeznék. Maxiumum ennyi.
dec. 14. 15:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor így már megnyugodtam. Kényelmesebb is lesz nyakkendő nélkül.
dec. 14. 17:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kellene, hogy ez számítson. Elegánsan fogsz megjelenni összességében, most a nyakkendő hiánya szerintem nem egy nagy tragédia.
dec. 14. 17:44
 5/7 anonim ***** válasza:

"Van egy új fekete öltönyöm, szép fehér inggel"

NEM! Egyszerűen nem! Fekete öltönnyel ilyen alkalomra helyből nagyon túlöltözöl. Szürke vagy indigó öltöny bőségesen elég.

dec. 15. 12:17
 6/7 anonim ***** válasza:

"ilyen alkalomra helyből nagyon túlöltözöl."

Ez igaz, de ha a kérdezőnek jól áll, jól érzi magát benne, akkor miért ne vehetné fel?

Gyerek/kamaszkoromban, mikor egyetlen öltönyöm volt, a szüleim is mindig a feketét erőltették, jó a temetésre, esküvőre, mindenhova alapon. Azóta én is jobban kedvelem, a szürke, kék, mintás öltönyöket. Valahogy hétköznapibb, valóban nem érzem magam olyan puccosan bennük. De szerintem bajnak nem baj, ha feketét vesz fel a kérdező.

dec. 25. 09:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha csak ez az egy öltönye van, akkor nyilván csak ezt tudja felvenni és mindig jobb egy kicsit túlöltözni, mint egy kicsit alul.

Csak szerintem a fekete öntöny már azért feszegeti a kicsit túlöltözés felső határát, nyakkendő nélkül pedig ez a formalitási szint nagyon nem kelt jó hatást.

Az pedig, hogy a szülők erőltettek valamit, nem jelenti azt, hogy igazuk is van. Valljuk be az átlag ember nem igazán járatos etikett (beleértve az alkalomhoz illő öltözetet) témájában, pláne nem a férfiak öltözködése témájában. Gyerekeknél meg általában pláne nem szempont semmi az áron kívül, mert "úgyis 2-3-szor veszi fel, aztán kinövi".

Ilyen a fekete öltöny kultusza, amiről az él a köztudatban, hogy jó mindenhova, pedig valójában nagyon korlátozott darab és majdnem mindenhova túlöltözik vele az ember. Talán 1-2 alkalom van egy átlag ember életében, amire tényleg a fekete öltöny a jó választás. Egyébként olyan, mintha egy nő nagyestélyiben jelenne meg valahol.

Szóvan ez a téma inkább arról szól, mi illik az alkalomhoz, nem pedig az, hogy mi áll jól. Az öltöny (majdnem) minden férfinek jól áll. De amíg a ruha mérethelyes, illik a szabása az alkathoz és a színek és textúrák nem ütik egymást addig nagyon sok minden más is pontosan ugyanannyira jól tud állni.

dec. 27. 12:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!