Záróvizsgára fontos nyakkendőt is felvenni?
"Van egy új fekete öltönyöm, szép fehér inggel"
NEM! Egyszerűen nem! Fekete öltönnyel ilyen alkalomra helyből nagyon túlöltözöl. Szürke vagy indigó öltöny bőségesen elég.
"ilyen alkalomra helyből nagyon túlöltözöl."
Ez igaz, de ha a kérdezőnek jól áll, jól érzi magát benne, akkor miért ne vehetné fel?
Gyerek/kamaszkoromban, mikor egyetlen öltönyöm volt, a szüleim is mindig a feketét erőltették, jó a temetésre, esküvőre, mindenhova alapon. Azóta én is jobban kedvelem, a szürke, kék, mintás öltönyöket. Valahogy hétköznapibb, valóban nem érzem magam olyan puccosan bennük. De szerintem bajnak nem baj, ha feketét vesz fel a kérdező.
Ha csak ez az egy öltönye van, akkor nyilván csak ezt tudja felvenni és mindig jobb egy kicsit túlöltözni, mint egy kicsit alul.
Csak szerintem a fekete öntöny már azért feszegeti a kicsit túlöltözés felső határát, nyakkendő nélkül pedig ez a formalitási szint nagyon nem kelt jó hatást.
Az pedig, hogy a szülők erőltettek valamit, nem jelenti azt, hogy igazuk is van. Valljuk be az átlag ember nem igazán járatos etikett (beleértve az alkalomhoz illő öltözetet) témájában, pláne nem a férfiak öltözködése témájában. Gyerekeknél meg általában pláne nem szempont semmi az áron kívül, mert "úgyis 2-3-szor veszi fel, aztán kinövi".
Ilyen a fekete öltöny kultusza, amiről az él a köztudatban, hogy jó mindenhova, pedig valójában nagyon korlátozott darab és majdnem mindenhova túlöltözik vele az ember. Talán 1-2 alkalom van egy átlag ember életében, amire tényleg a fekete öltöny a jó választás. Egyébként olyan, mintha egy nő nagyestélyiben jelenne meg valahol.
Szóvan ez a téma inkább arról szól, mi illik az alkalomhoz, nem pedig az, hogy mi áll jól. Az öltöny (majdnem) minden férfinek jól áll. De amíg a ruha mérethelyes, illik a szabása az alkathoz és a színek és textúrák nem ütik egymást addig nagyon sok minden más is pontosan ugyanannyira jól tud állni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!