40 alattiak, miért nem veszitek a fáradtságot, hogy rendesen felöltözzetek?
Természetesen vannak kivételek. De ez a pufidzseki, melegitőalsó, répanaci, tornacipő korszellem ez miért ragadt így meg? Legfőképp mi a fene ez a Nike mánia, amikor ronda is meg gagyi is?
Nem kritizálni akarok senkit, én nem itélkezem ruha miatt, mert gyakran anyagi kérdés, a csóróság meg itthon általános.
Inkább az érdekel, hogy amikor a semmiből kell felöltözni, akkor egy springfield helyett mi visz be egy sportruházatba? Mi miatt gondolod, hogy ez a te szinted, ez te vagy?
Ahhoz képest, hogy nem akarsz kritizálni és ítélkezni, az egész kérdésben végig azt teszed.
Én is inkább elegánsabban öltözködöm, de ha bringázni megyek, előkerül a melegítő. Más lehet edzőterembe megy úgy, csak ugye az nem látszik rajta, ha odafelé vagy hazafelé látod valahol. De boltba leugrani se értem, hogy miért nem jó a melegítő.
Az sokkal nagyobb stílushiba, ha egyféle outfited van és azt hordod mindenhova, akár alkalomhoz illő, akár nem.
Sportcipő objektíven a legkényelmesebb, semmilyen hiper-szuper egyedi drága bőrcipő sem érhet a nyomába, akárki akármit mond.
A gatya és a felső már más kérdés, az biztos, hogy ez az egyenszürke macinaci, meg az egyen kapucnis felső rohadt uncsi már és ezeknél nem igaz, hogy csak ezek lehetnek kényelmesek.
Ez illik az életmódomhoz. Mindig meglepnek az olyan ostoba emberek akik azt hiszik hogy más is divatbemutatózni jár az utcára. Nekem egy ruhában az számít, hogy kényelmes legyen, strapabíró és könnyen tisztítható. Télen meg még az hogy meleg, mert fázós vagyok. Szépek pl a szövetkabátok, de egyik sem igaz rájuk a fent leírtakból. A pufidzsekire meg igen.
Niket jelenleg nem hordok, offline boltokba nem járok, nem tudom mi az a répanaci. De általánosságban inkább öltözködöm sportosan mint elegánsan, mert nem lenne praktikus másképp, a környezetem véleménye meg bizonyos szint felett nem érdekel. Meg amúgy mint te is írod, kb mindenki ilyesmiket hord, úgyhogy nem hinném hogy a többségnek baja lenne az ilyen cuccokkal. Neked speciel van, de az meg ugye a te bajod, nem az enyém.
A szintemet nem a ruha határozza meg. Az régen rossz. A ruha csak ruha. Én meg én vagyok. Nyilván szeretek olyasmit hordani ami tetszik is, nyáron sokkal nőiesebb a külsőm, akkor nem nehéz. De télen erősen korlátozottak a lehetőségek. Különösebben nem tetszik sem a pufikabát, sem a sapka, sem a sál, úgy en bloc. De ez másodlagos amellett hogy ne fagyjak meg. Télen még sminkelni sem szoktam, sapka a fejemen, sál a szám környékéig felhúzva. Nincs értelme.
12:
Na, pont ez az érdekes, ami nem hagy nyugodni. Egy lábra csinált bőr cipő vagy csizma összehasonlíthatatlanul kényelmesebb és strapabíróbb, mint bármelyik edzőcipő. Pusztán a talp kifinomultsága, a rétegelt bőr és az anyagok miatt is. Az, hogyha megfelelő a méret, akkor gyakorlatilag olyan viselni, mint egy zoknit, azt nem tudja semmi leutánozni. Természetesen napi viseletre mondom, azért nem állnék neki maratont futni benne :D
Egy egyedi cipő 60e forintban megáll. Annál kényelmesebb nincs és ha talpaltatod, akkor az élettartama gyakorlatilag végtelen. Nekem speciel van 25 éves csizmám is, amit hordok heti szinten.
Engem az érdekelne, hogy ezt a vélemény úgy formáltad, hogy még soha nem volt egyedi cipőd és a kommersz márkák közti különbséget tapasztaltad, vagy megjártad a susztert?
13:
Egyáltalán nem divatbemutatózás a cél. Vannak objektíven előnyös és előnytelen dolgok, ahogy minőség és gagyi is. Persze nőként, ha csinos valaki, akkor gyakorlatilag mindenben jól néz ki, de ettól függetlenül azért ugye nem gondolod te se, hogy egy kasmír pulcsi az olyan, mint egy pamut?
A fázós dolgot maximálisan értem, de például erre ugye a bokáig érő gyapjú kabát a megoldás a fél világon, nem a pufi. Az gyakorlatilag mindenkinek jól áll, és lehet benne rohangálni 2 fokban és party ruhában. Csak keresést igényel, a westendben nem nagyon találsz. A kérdés lényege meg pont ez volt, miért a kínai gagyi, miért nem egyszer egy rendes, amit egy évtizedig lehet hordani ?
A legtöbb ember nem akar/tud 60k-t elverni cipőre. (Amiből ráadásul nem is feltétlenül elég egy pár egyszerre.)
Én se költenék ennyit lábbelire…
“ fázós dolgot maximálisan értem, de például erre ugye a bokáig érő gyapjú kabát a megoldás a fél világon, nem a pufi”
Hát én nem tartom magam fázósnak, most rákerestem és ezekben a gyapjú kabátokban ránézésre megfagynék…
Ráadásul gondolom ezek nem moshatók otthon gépben, így nem valami praktikus ruhadarab.
16:
Te például hogy nézed a cipő árát?
Egy geox olyan 30 körül van, az kényelmes. Nekem is van loaferem. egy szezon amíg kopik annyit, hogy én már nem hordanám. A gábor csizmám 1999ben volt 62000, inflációval az most olyan 170e körül van. 8 talp az kb 80e, tehát évente 10e forint volt a cipő. És hát nem éppen deichmann szinvolnal se kívül, sem belül.
Az én fejemben az van, hogy az edzőcipőzés az iszonyatos pénzkidobás, divat hóbort. Félretéve az eredendő káros következményeit a nem megfelelő saroknak, ilyen szegény ember tovább szegényedik effektust generál.
17: Az, hogy melegebb, az nem vita kérdés, a mi éghajlatunkon szerintem a nem technikai anyagok közül az ideális.
Mosni nem lehet, gőzölni kell. Szerintem az azért kényelmesebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!