Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Gond ha mindennap máshogy...

Gond ha mindennap máshogy öltözködöm?

Figyelt kérdés

Ezalatt azt értem, hogy például hétfőn bohémabb, hippisebb stílusban, aztán kedden gótikusabb vonal, szerdán cukin, világos színek, masnik stb, csütörtök elegáns, nőies, és így tovább, sokáig lehetne folytatni..

És vannak olyan hírességek is akiknek tetszik a stílusa, szoktam ötleteket meríteni tőlük, de nekik is teljesen különböző. Pl Lana Del Rey és Ariana Grande.

szept. 21. 05:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
9-es, Bauhaus, System of Mercy, Siouxsie Sioux and the Banshees, The Nosferatu, ezek néhány a sok közül.
szept. 21. 09:15
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem gond, hord azt amiben jól érzed magad.
szept. 21. 09:51
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Nem gond. Felnőttek közt nem kell adott zenét hallgatnod, hogy felöltözz valahogy.
szept. 21. 17:54
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy gond. Ebből csak a tinik csinálnak ciciaharcot hogy kell legyen egy darab Stílusod, és ha nem szinte ugyanúgy öltözködsz minden nap akkor hajjaj, nincs személyiséged. Szintén a tinik szoktak zenei ízléshez öltözködni. Felnőtt emberben meg van annyi önállóság hogy felvesz amit akar.

Nem hinném hogy olyan hihetetlen, hogy egy ember egyik nap lazább akar lenni, a másik nap elegánsabb, a harmadik nap meg divatosabb. Legalábbis szerintem baromi unalmas és erőltett merev szubkultúrák keretei közé korlátozni az öltözködést. Simán hordok hetekig csak fekete elvontabb ruhákat úgy hogy soha nem bírtam amúgy a goth zenét, sőt még a keményebb rockot sem igazán. Az igazi tróger punkot meg cserébe igen, de nem tetszik a mohawk vagy az acélbetkós. Ez van, egy ember zenei ízlése nem mindig van összhangban az öltözködési stílusával. És akkor még nem is beszéltünk olyasmikről mint aktuális hangulat, praktikum, pénztárca, ne adj isten dress code. Ahogy az ember idősödik úgy lesz normál esetben mind az élete mind az életszemlélete összetettebb, több annál, hogy ő hippi vagy gót. Bár manapság még (már) a fiataloknál is eléggé kifingott ez a szubkultúrásdi. Ma már inkább insta aesthetics trendek vannak, de azok meg jönnek-mennek, keverednek.

szept. 22. 00:15
 15/21 gabor49 ***** válasza:
100%
ugy öltözől ahogy akarsz
szept. 22. 05:20
 16/21 anonim ***** válasza:
19%

Azzal azért nem értek egyet, hogy a zene szeretete nélkül vegyen fel valaki goth cuccokat, vagy öltözzön punknak miközben egy kapitalista konformista.

Oké, hogy egyik nap teljesen fekete leplekben nyomulok, másik nap meg én vagyok a megtestesült 80-as évekbeli színes giccs, de emellé előkelő helyet foglal el a zenei listáimon a The Sisters of Mercy és az első sorban voltam a Lebanon Hanover koncerten. Szóval van

a személyiségemnek olyan része ami érvényessé teszi a gothosabb fiteket.

Szerintem nem túl jó tendencia mindent kiüresíteni. A szubkultúrák valóban sarkosak és könnyen egydimenzióssá teszik az embert, de joggal léteztek és léteznek.

szept. 22. 07:27
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem gond, szerintem menő:).
szept. 22. 21:11
 18/21 anonim ***** válasza:
78%
Ugyan. Ezek a szubkultúrák már teljesen kiüresedtek, és kihalás szélén is vannak. Vagyis totálisan beolvadtak egy ideje a mainstreambe. "az ellenkultúra lett az új norma." A gothokra pláne rájár a rúd, nem volt elég B Eilish, jött még az Addams feldolgozás is, most aztán tényleg minden második kiscsaj full fekete cuccokban rohangál. A punkok öltözködését alapból egy kapitalista divattervező határozta meg, Westwood előtt nem volt olyanjuk. A "lázadás" mint olyan sem létezik már, a kispolgár nem hajlandó pukkadni, vagyis inkább nem üti meg a mércét ami régen megütötte. Mikor mondjuk egy Lil Nas szintű csávó klipjeit leadják fényes nappal a zenecsatornán, akkor ott szegény punkoknak nehéz labdába rúgnia polgárpukkasztás terén, külső megjelenés szintjén (is). Nem hiába próbálnak visszatalálni a fiatalok a gyökerekhez olyan letisztult öltözködési stílusokkal mint pl az old money, vagy a clean girl. Az olyan dolgok amik régebben alter szubkultúrák sajátjai voltak (pl fekete ruhák, piercingek, tetkók, extrém sminkek, színes hajak) kezdenek naagyon izzadságszagúak lenni, és ami régen a basic btch külső volt, az ma üdítően hat.
szept. 23. 00:34
 19/21 anonim ***** válasza:
50%
A gothnak az ég világon soha nem volt semmi köze Billie Eilish-hoz. 😂
szept. 23. 11:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Az tényleg fura, hogy te egyik nap goth vagy, a másik nap cuki
szept. 29. 01:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!