Véznák! Csukló, alkar melegítése ... ?
Tehát az a helyzet, hogy vézna vagyok (férfi vagyok, és úgy 175 cm magas) és bármilyen S-es méretű ruhadarab nagy rám. A csuklómnál rés van – még azoknál a pulóvereknél is, amiknek a csukló része le van szűkítve –, nem is kicsi. Ezért a kezemből a meleg hamar eltávozik, és kézről nagyon hamar elkezdek fázni.
Milyen megoldások jutnak az eszetekbe? Illetve nektek mi vált be?
Milyen jó gondolat! Köszönöm! Elsőre sajnálnám a kesztyűt, de tekintve, hogy funkcióban kell nyújtsa a mobilozást (és mivel 2 pár ugyanolyan kesztyűm van), ezért ez járható út lehet. Csak a kesztyűm egy kicsit csúszós anyagú...majd megnézem, amikor kéznél lesz, hogy elfogadható mértékű-e a csúszkálás vagy sem.
Tudok varrni. Visszaolvasva, tényleg nem reagáltam a gumis leszorításra. Nem tudom, lehet, hogy a guminak a szaga meg a fekete szín miatt nem válaszoltam, mert egyiket sem tolerálom. (Van olyan gumi, ami rendben van...) Anno vastag zoknikból készítettem alkar melegítő féle dolgot, mert az a zokni olyan volt, hogy beleizzadt a láb, tehát zokniként nem tudtam használni. Csakhogy tág az a zokni. Ha minden ruhadarab rajtam van, akkor hatékony, de csak akkor hatékony igazán. A zokni révén a gumis részt levágtam ((meg a lábujjaknál is, meg hüvelyujjnak is vágtam lyukat)) – valószínűleg azért, mert az alkaron már szorított – és olykor azt teszem a csuklómhoz. Viszont mivel tág, ezért nem szorítja össze kellőképpen a ruhákat.
"Azt hiszem, olyan kesztyűt is lehet kapni, aminek hiányoznak az ujjvége" - Köszönöm a gondolatot!
"a hiányzó ujjvégen egy gyűszűszerű textilsapka van, ami egy ponton oda van varrva a kesztyűhöz, hogy ne vesszen el." - Tehát amolyan fel is lehet húzni, le is lehet "tolni"?
Ilyen cucc esetleg? Van kötött és neoprén anyagú is.
Feketén kívül más színű gumi is van a méteráruboltban. Vagy egy darab tépőzárral is megoldható, de azt össze kell varrni.
Próbáltam keresni, milyenre gondoltam, kb. e 2 közt:
Csak ötlet, alakítható, továbbfejleszthető, vagy elvethető - igény szerint.
Vannak mobilozáshoz is spec. ujjvégű kesztyűk, de fogalmam sincs, jó-e.
Bocsánatot kérek a megkésett válaszért!
Érdekes lehet ez az alkar, felkar melegítő. Köszönöm a linket!
Neked is köszönöm a választ 15-ös és 16-os!
A kesztyű hüvelykujjait és a jobb kesztyű kisujját (mert azzal támasztom alá a telefont) levágtam. Ülve hatékony, de mondjuk fekve írás közben túlságosan csúszkál (mert ilyen az anyaga), mivelhogy a telefon ekkor meg van dőlve és jobban ellen kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!