Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Sok lány osztálytársam középis...

Sok lány osztálytársam középiskolában már nem úgy öltözködik, ahogyan "kellene". Miért kell ezt belevinni az iskolai életbe?

Figyelt kérdés
Egyre több lány olyan ruhát vesz fel, ami nem oda illő. Én elhiszem, hogy olyan ruhát szeretnek hordani, ami sokat mutat, de azt tegye otthon.
2023. szept. 16. 15:59
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
Ki döntse el, hogyan kellene öltözködni, miért pont ő, és miért pont úgy.
2023. szept. 17. 16:07
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Én a rendszerváltás környékén voltam középiskolás. A normál iskola időben ha valaki kicsit is kirívóbb volt mehetett haza átöltözni egy marék igazolatlan óra társaságában. Eleve még 3-ban (ez a mai 11. osztálynak megfelelő) is kötelező volt az iskolaköpeny (amiből lehetett kapni kb. 3 félét sok méretben). Nem nagyon volt választék. A köpeny aztán mindent eltakart. 4-re elérte (a mai 12. osztálynak megfelelő) az iskolát is a rendszerváltás "szele" és így a kötelező köpeny "ajánlott" maradt. De az extrém dolgok tiltottak voltak. Nyilván amikor volt valami "lazulósabb" program (Gólyabál, Katalinbál, Szalagavató) stb. akkor több dolgot elnéztek. De a mindennapokban elég szigorú "dress code" (ahogy ma neveznénk) volt a suliban.
2023. szept. 17. 18:37
 33/40 anonim ***** válasza:
76%
Te vagy estleg az igazgató? Vagy miért érzed úgy, hogy jogod van megmondani ki mit vegyen fel? Ha az is vagy, akkor sem célravezető itt puffogni mondjuk.
2023. szept. 17. 23:00
 34/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Én értem, hogy szeretnek úgy öltözni, hogy sokan megnézzék őket, de nem értem, hogy miért pont az iskolába teszik? Miért kell a tanuláshoz a miniszoknya-tűsarkú öltözék?
2023. szept. 18. 08:13
 35/40 anonim ***** válasza:
19%
Valaki vagy tud egyenletet rendezni miniszoknyában is, vagy nem tud apácaruhában sem. A tűsarkúval egyetértek, az egészségtelen.
2023. szept. 18. 08:57
 36/40 hosszúhajú ***** válasza:
9%
35. etikett.
2023. szept. 19. 00:55
 37/40 anonim ***** válasza:
82%

2000-2005 között jártam gimibe, minél menőbb voltál, annál mélyebben kezdődött a nadrágod... az volt az igazi csípőnadrág, combon meg alaposan megfeszült. Hozzá tűsarkú, hosszú orrú csizma. Feszülős, tapadós, mélyen kivágott felső. Természetesen hogy látszódjon a frissen berakott köldökpiercing. Hátul meg a nonfiguratív rendszám tetkó, különben mi értelme lett volna ezeknek akkora divatba jönni? Ormótlan, neonszínű műanyag ékszerek, vagy hatalmas karika fülbevaló, mindenkinek az volt. Aki bevállalósabb volt, az full Paris Hilton partisminkben járt suliba is, és nem volt ritka hogy valaki szinte havonta váltogatta a hajszínét.

Nézz meg egy akkori videoklipet, az volt a divatos aki azt utánozta sikerrel. Ehhez képest a mai divat inkább az előnytelen kategória, mint a kihívó.

+ szerintem ezt a kérdést nem egy gimis hanem egy besavanyodott, mindenkori boomer írta ki, akinek halvány fingja sincs róla hogy mi most a divat, mi volt 10 éve, mi volt 20 éve, és minden generációban felteszi a kérdést hogy mééé' ilyenek a mai fiatalok, és MINDIG azt próbálja ráerőltetni hogy a gimis lányok miniszoknyában, melltartóban és tűsarkúban járnak iskolába. Közben elég körbenézni hogy mi is a divat.

Ezt a kérdést nálunk is ugyanúgy feltették, akkor kicsit okkal.

2023. szept. 21. 10:46
 38/40 anonim ***** válasza:
81%
+ kifelejtettem a legfontosabb elemet, a csípőnadrágból magasan kinyúló tangát, az kötelező elem volt.
2023. szept. 21. 10:50
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
37+38, aww, igen, azok voltak a jó idők, de hiányzik. 2005/2006-os évben kezdtem a gimit, imádtam végig.
2023. szept. 21. 10:55
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

37! Igen, igen én is ezt tapasztalom, hogy sok szempontból a 2000-es évek középsulis korosztályai -tehát nagyjából a mai harmincasok- sok szempontból sokkal "romlottabbak" voltak, mint a "mai fiatalok" és a legfurcsább az, hogy sokan mintha teljesen elfelejtenék ezt az időszakot! Múltkro pl. egy ma 36 éves gyógyszerésznő ismerősöm panaszkodott, hogy hogy néznek ki a mai középsulisok, én annyit mondam, hogy "Ági! 2004 március 15-i ünnepség, emlékszel még? Azt mondja nem! Akkor mondom segítek te így voltál felöltözve: mellkidobosó fehér felső, fekete miniszoknya, necc harisnya és tűsarkú térdcsizma. Erre mndja, hogy ja tényleg jártam így merészebben gimibe, ja mondom, csak rémlik valami. 😂

Szóval sokszor páran páábbak akakrnak lenni a pápánál.

2023. szept. 21. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!