Hogy kell “nőiesen” öltözködni?
A kérdés furának tűnhet, ezért leírom a hátteret!
A napokban hazalátogattam az élettársammal szülővárosomba és meglátogattuk a nevelő anyámat is (az édesanyám még hat éves koromban hagyott itt az apámmal). Felhívtuk őt hogy mikor megyünk, várt is minket. Amikor megérkeztünk végig nézett rajtam és lekezelő hangon csak ennyit jegyzett meg: “Látom, még mindig nem tudsz nőiesen öltözködni.” Farmer nadrág, sportcipő és egy póló volt rajtam. Lenyeltem inkább a mondandómat nem szóltam egy szót se. Mindig “nőt akart belőlem faragni” szerinte nem voltam soha nőies. Bár, ha kell, felveszem, de nem szeretem a szoknyát, a harisnyákat, nem hordok, füllbevalót, sminkelni nem sminkelem magam. Legfeljebb szemceruzát használok. Nevelőanyám szerint ez nem nőies, sőt, kifejezetten fiús a stílusom.
Én szerintem attól, hogy nem kenem ki magam és nem hordok magas sarkút, szoknyát, ruhát, attól még én nő vagyok.
A nőies öltözködés nem azonos a nőinek tartott ruhadarabok viselésével.
Lehet valaki farmerben ezerszer nőiesebb, mint más miniben, tűsarkakon.
"A nőies öltözködés nem azonos a nőinek tartott ruhadarabok viselésével."
Dehogynem, épp ezt jelenti. A nőies öltözködés egy öltözködési forma, szoknya, ruha, koro,cipő, blúz viselete. A nőies viselkedés pedig egy viselkedési forma. Egy nagyestelyiben is viselkedett valaki ferfiasan, de ettől még az öltözködése nőies.
A szoknya, magassarkú is nőies, de nem attól lesz valaki nőies, ha folyton szoknyában meg magassarkúban jár, ezer másmilyen módon lehet még öltözködni, ami mégis nőies.
Pl. edzőcipő helyett sneaker, pólókból, felsőkből is van ezer féle, van olyan, ami csak lóg az emberen, meg van kicsit szűkebb (nem olyan szűk, amiben megfulladsz, nem arra értem), nőiesebb szabású vagy kivágású. Néha sima pólók helyett felvenni egy blúzt szintén nőiesebbé tesz. Vagy nyáron szandál, télen esetleg bokacsizma vagy sima csizma, akár lapostalpút, akár magassarkút.
Az ékszerek szintén sokat tudnak dobni.
Például a múltkor rajtam egy világosabb kék skinny farmer volt, egy fekete sneaker cipő, egy fehér alapon virágmintás és csíkos blúz és egy bézs ballonkabát, anyám megdicsért, milyen csinos, nőies vagyok, pedig nem kiöltöztem, nem vettem fel sem szoknyát, sem magassarkút, akkor még éppen ékszer sem volt rajtam.
A hosszú haj számomra is nőies, ez persze nem azt jelenti, hogy rövid hajjal nem lehet valaki csinos, de egy hosszú haj, ha jól áll az embernek, nőiesebbé tud tenni.
De ha te így nem érzed jól magad, távol áll tőled a stílus, ne öltözködj azért így, mert nevelőanyád azt mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!