Gimnáziumba elég ekkora táska?
Most leszek kilencedikes. Kinéztem egy hátizsákot
Méretei: 43x33x17 = 24Literes
Ez viszonylag jó vagy kicsi?
Elvileg csak pár könyvet tudok majd ott hagyni.
Rács "láda" van a pad alján.
Szerintem nem kell 50 literes táska, bőven jó lesz.
Egyébként ti középiskolában vándorolni fogtok, minden óra máshol lesz szerintem.
Tavaly végeztem el a középiskolát, had írjam le a tapasztalataimat.
Én az elején egy 30 literes táskával kezdtem. Voltak olyan tantárgyaim, amiből viszonylag több felszerelés kellett, például földrajzból atlasz, tankönyv, munkafüzet, füzet, de töriből is hasonlóan, vagy például irodalomból is szöveggyűjtemény, tankönyv, füzet, stb.. Nos, ha az órarendben pont sikerült az összes ilyen tantárgyat egy napra rakni, akkor nem, nem fért be még a 30 literes táskámba se az összes könyv. Volt, amikor a tornazsákomba is muszáj volt pár könyvet beleraknom, mert a táskámba nem fért bele. Voltak olyan napok, amikor nem volt problémás, de volt egy héten 1-2 nap, amikor egyszerűen ha akartam volna, akkor sem tudtam belegyömöszölni az összes cuccomat. Átlagban mindig péntekenként volt lazább a nap, akkor volt az, hogy kb. üres volt a táskám, de a többi nap... hát, nem éppen. Sőt, tisztán emlékszem, hogy volt olyan is, mikor egyik órán az egyik osztálytársamnak nem volt ott a tankönyve, és a tanár kérdezte, hogy miért nincs ott. Erre azt felelte az osztálytársam, hogy azért, mert nem fért be a táskába. És az a szomorú, hogy ez valószínűleg nem is csak egy hazugság volt.
Én az elején nagyon ódzkódtam attól a gondolattól, hogy a padba hagyjam a cuccaimat. Igen, csak tankönyvekről volt szó, viszont én akkor sem szerettem volna otthagyni őket, mert mindig volt olyan eset, amikor néha egy-egy osztálytársamnak eltűnt 1-2 könyve. Viszont megelégeltem, hogy a táskám majd szét szakad, illetve, hogy rohadt nehéz a táska, szóval én is elkezdtem a padba hagyni a könyveimet. Csak azt vittem haza, amiből kellett tanulni/volt házi feladat. Így már okés volt a táskám, később vettem is egy szimpla 24 litereset. Így már abba is simán belefértek a cuccaim. :D
Szóval ez nagyon attól is függ, hogy hogy sikerül az órarendet összeállítani. Mert sok olyan tantárgyam volt nekem is, ahova nem nagyon kellett semmi, max. egy füzet (ének, rajz, fizika..), viszont például történelemből, földrajzból, magyarból több cucc kellett, és ha pont egy napra rakták azokat, akkor az már nehézkesen fért be a táskámba, vagy pedig nem nagyon.
Szerencsére amúgy nekünk kb. az összes óránk a saját termünkben volt, szóval simán lehetett a padban tartani a könyveket. Szóval nem is tudom. Mindenképp jó lenne, ha pár könyvet ott tudnál hagyni a padban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!