Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Csak engem irritál rettenetese...

Csak engem irritál rettenetesen, hogy a divatmániás fruskák évekig fújogtak a fura, alter/indie/vintage stílusú ruhákra, de most, hogy divatba jött, mindenki ilyen göncökben parádézik?

Figyelt kérdés

A fast fashion üzletek tele vannak mindenféle színű kötött pulóverekkel, kockás mini szoknyákkal, olyan crop topokkal és spagetti pántos mini ruhákkal, bagett táskákkal, érdekes formájú vagy láncos ékszerekkel, amiket a ‘90-es, kétezres évek gimis filmeiben viseltek.

Minden kiscsajon olyan gyöngy ékszerek virítanak, amiket ovis gyerekek fűznek. Kicsit olyan a jelenlegi divat, mintha hirtelen mindenki vintage üzletekbe járkálna.

Nem mellesleg ezt az új hullámot már el is keresztelték “Gen Z” stílusnak, holott ez pont nem ezen korosztály divatja. Csupán azért öltözik most így minden tinike, mert felhypeoltatták különböző celebekkel, így hirtelen menő lett a ‘90-es, 2000-res évek eleji “y2K” trend.

Csak hogy pont ez a mag volt az (a generációm), akik 2016-ban Kylie Jennerként, 2018-ban Ariana Grandeként, 2020-ban Billie Eilishként pózoltak. Szóval nem tartom logikusnak, hogy most erre az egészre ráhúzzák a “Gen Z trend” címkét.

Tudom, hogy most van pár futtatott celeb, mint Olivia Rodrigo, vagy a még újabb Gayle, akiket szándékosan öltöztetnek ilyen vintage/alter/indie stílusba. Ezt abból a szempontból pozitívnak látom, hogy megmutatják a fiataloknak, hogy “furcsának” titulált, turis vagy régi cuccokból is lehet nagyon vagány szetteket összeállítani.

Már általános iskolában és gimiben is volt egy csomó cuccom vintage boltokból. Az osztálytársnőim ki is néztek miatta, hogy “furi” és “nagymamás” vagyok.

Az én stílusom mindig is kicsit retrós volt, nem érdekelt a divat, csak azt szerettem volna, hogy az öltözködésem tényleg a személyiségemet tükrözze. Ez nem változott azóta sem, szeretem a különleges, régi korok, korszakok inspirálta ruhákat és kiegészítőket.

Erre mindez divatba jön, és azon kapom magam, hogy már majdhogynem “tucat divatmajom” kinézetem van, miközben én eddig is ezt a stílust szerettem.

2022. márc. 1. 21:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%

Nagyon vicces vagy, jót nevettem xD

Azért látod a 2000-es évek divatját mert valamilyen szinten az is visszajött.

2022. márc. 2. 18:49
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
Nem jött vissza semmi, ugyanazt árulják 15 éve. Minden évben szétnézek itt-ott, és semmi változást nem láttam az elmúlt 15 évben. Van egy alapkészlet, és arra jön 5% új design, silány minőségből, annyi.
2022. márc. 2. 19:13
 13/18 anonim ***** válasza:
87%
Engem nem zavar. Én is alteros dolgokat művelek, de kifejezetten nőiesnek nézek ki. Nem a külsőmmel akarok kitűnni a tömegből, hanem a mondandómmal. Ahhoz pedig 15/20 fixen nem tudna hozzászólni.
2022. márc. 2. 21:14
 14/18 anonim ***** válasza:
64%
Nekem sem tetszik ez a 90 es 2000es évek beli stílus ami most berobbant ismét. Ha fizetnének érte sem venném fel azokat a cuccokat. Maradok a nőies 60 as évek vintage cuccainál inkább. Jó mondjuk nem vagyok már tini, 29 éves vagyok. De én már tiniként is inkább úgy öltözködtem mint Audrey Hepburn.
2022. ápr. 8. 13:23
 15/18 anonim válasza:

80 as évek divatja is dominál eléggé....erről hogy hogy nincs szó..

N

2022. júl. 26. 01:44
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ok, én szerény halandó annyira követem ezeket a szoros trendeket, hogy azt se tudom mi az az alter de már többször is hívtak annak.

De a kérdésedre csak ebből informálódva a divatról. Minek zavar egyáltalán ha eddig se érdekelt. Már bocsi de a divatbzik divatbzik… akkor nem az volt a terén és ki néztek és cikiztek azért mert te nem tartozol abba a csordába. S most hogy ezek szerint ez a trend, miért ne ugranának rá erre is? Ki pczve azokat akiknek pl a gimis éveid divatja jön be…

2022. aug. 15. 07:47
 17/18 anonim válasza:
38%
Ez legyen a legnagyobb bajotok!
2023. máj. 17. 09:58
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar, ha tényleg a turiban szerzik be, nem fast fashion üzletben, az, mint tudjuk környezetszennyezést és rabszolgamunkát támogat indirekt módon.
2023. nov. 4. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!