Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A legtöbb csaj miért hordja...

A legtöbb csaj miért hordja ezeket a gagyi műbőr dzsekiket?

Figyelt kérdés
Elég röhejesen néz ki ahogy lifeg rajtuk, semmi állása vagy tartása nincs ezeknek a műanyag dzsekiknek. Mégis minden második csajon ezt látom. Ha már annyira tetszik nekik ez a fazon miért nem vesznek egy normális bőrdzsekit?
2022. febr. 13. 07:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%

"Hát én nem is eszek, mert igen is szegény állatok!"

Szíved joga. Az ember biológiailag nem erre van kitalálva.

Akkor gondolom a ragadozó állatokat is jó nagy szemétládának és környezetkárosítónak tartod, mert megeszik szegény növényevőket. Egy oroszlánt is szoktass át fűevésre! Hosszú távon biztosan nagyon jót fog neki tenni...

2022. febr. 13. 12:42
 12/22 anonim ***** válasza:
52%
Nem a húsevő állatok egyenek húst, eszembe sincs húsevőkre rákényszeríteni, egyébként se ennék meg. Nem tartom őket sem környezetkárosítónak, se szemétládának, de micsoda fantáiád van :D
2022. febr. 13. 12:48
 13/22 anonim ***** válasza:
71%

“#7 Ez még bele is fér szerintem is, az más kérdés, hogy valaki lehet úgy sem venné fel, mert undorodik tőle.“

Nem általánosítani szeretnék, de a “nagyon állatvédő” ismerőseim alapján nem teljesen komolyan vehető a bőrkabátokon való sipákolás. Mármint persze, meghalt érte egy állat, de:

a) Annak a többi részét is feldolgozták (ha máshol nem, akkor az élelmiszeriparban)

b) Sok ilyen ismerősöm, aki a bőr ellen kampányol, ugyanúgy a H&M-ben vásárol mondjuk 1-2 szezonig tartó ruhákat, mint a lenézett tömeg. Vagy mondjuk a hisztije mellett olyan kozmetikumokat használ, amiket állatokon teszteltek.

d) Amikor 2 perc múlva arról diskurálnak, hogy a legújabb telefontokot Kínából rendelték AliExpressen. Tehát nekik néhány fillér spórolás mondjuk kitesz 30 halott teknőst, amit az óceánba eresztett olaj megölt szállítás közben.

Mondom, nem az állatvédelemmel van problémám, de kissé felszínesnek érzem csak a bőrre kihegyezni ezt a dolgot. Nemcsak a bőrkabátosok miatt pusztul a Föld.

Okosan a kritikával…

2022. febr. 13. 13:00
 14/22 anonim ***** válasza:
51%

2-es voltam.

1. "gondolom te is nagy természetvédő lehetsz,aki fákat is csak képeken látott." - Nem vagyok hatalmas természetvédő (bár igyekszem nem pusztítani), a válaszom általánosságban írtam, mivel úgy szólt a kérdés, hogy "a legtöbb csaj" miért hord műbőr dzsekit. Hát, ezért.

2. "Nekem eredeti bőr van, bár nekem jól is áll" - nem akarok megbántni senkit, de szerintem a legtöbb ember meg se tudná állapítani, melyik cucc készül eredeti bőrből, csak aki nagyon rá van kattanva a témára. Úgyhogy nem hinném, hogy bárki is jobban nézne ki egy valódi bőr cucctól.

3. "Azokat az állatokat azért nevelik.A húsáért is." - Pontosan erről beszéltem, amikor a kizsákmányolást említettem. Én NEM vagyok vegán, de rengeteg vegánnak éppen az a fő érve, amiért nem eszik állati eredetű termékeket/nem hord állatokhoz kötődő dolgokat, mert nem túl etikus, hogy csomó állatot azért tartanak egész életében bezárva egy apró helyre, kikötözve, hogy tejeljen (a teheneknek pl. állandóan szülniük kell ahhoz, hogy tejük legyen, ami nem túl kellemes), tojást adjon stb., majd a végén még le is vágják, és egyeseknek még a hulláját is díszként használják. Szerintem ez elég valid érv, és megértem, ha valaki vegán lesz. (MEggyőzni persze senkit nem kell, de ez mindenkinek a személyes döntése.)

4. "Környezeti szempontból a sok műanyag szemét, beleértve a két szezon után szétfoszló műbőrt is, kevésbé káros" - én pl. ritkán hordom a (mű)bőrdzsekimet, így az is kitart már jópár éve. Nem dobom ki a szétfoszlott műanyagot minden szezon után.

5. "Ezzel az erővel soha ne együnk húst se, mert jaj szegény állatok..." - Lehet, hogy ez most megdöbbentő információ lesz, de rengetegen nem esznek húst. Az sem kötelező ám.

6. "Az ember biológiailag nem erre van kitalálva.

Akkor gondolom a ragadozó állatokat is jó nagy szemétládának és környezetkárosítónak tartod, mert megeszik szegény növényevőket." - Elég nagy retorikai hiba az embereket ragadozókhoz hasonlítani. Az ember nem ragadozó, hanem mindenevő. Tehát ehetünk húst, de teljesen egészséges étrendet össze lehet állítani növényekből/gombákból is, ez már (nagyrészt) preferencia kérdése. Arról nem is beszélve, hogy a húsevők között is RENGETEG ember van, aki iszonyúan egyoldalúan és hiányosan táplálkozik, úgyhogy elég megmosolyogtató, hogy az első érv a vegák/vegánok ellen mindig az, hogy "biztos nem visznek be minden tápanyagot, mert az ember nem növényevő".

7. "nem az állatvédelemmel van problémám, de kissé felszínesnek érzem csak a bőrre kihegyezni ezt a dolgot. Nemcsak a bőrkabátosok miatt pusztul a Föld." - Szerintem borzasztó egyszerű megérteni, hogy egyáltalán nem ugyanaz, ha környezetkárosító vagy, mintha egy halott állat bőrét hordod a saját bőrödön. Én pl. vásárolok a H&M-ben, ahol valószínűleg kínai kisgyerekek varrják a ruhákat, de az mégse ugyanaz, mintha egy kínai kisgyerek lenyúzott bőrét hordanám magamon nap mint nap. Érthető, ha egy átlagember viszolyog a bőr viselésétől akkor is, ha amúgy nem egy hatalmas környezetvédő, aki újrahasznosított palackokból készített kunyhóban él, és magának varrja a ruháit.

Ismételten: én nem vagyok vegán (bár vegetáriánus igen), SŐT a családom pont a másik véglet, az egész házunk tele van valódi állatbőrökkel (szőnyegek, fali díszek), mégse hisztiztem emiatt soha. A saját házamba nem vennék ilyeneket, és nem mennék el vadászni sem, ennyi. Gondolom, a műbőr dzsekis lányok se vernek össze senkit a villamoson, akin meglátnak egy eredeti bőr cuccot. Mindenki hordjon azt, amit szeretne, védje a környezetet ott, ahol jónak látja, és van rá lehetősége.

2022. febr. 13. 13:56
 15/22 anonim ***** válasza:
52%

“Én pl. vásárolok a H&M-ben, ahol valószínűleg kínai kisgyerekek varrják a ruhákat, de az mégse ugyanaz, mintha egy kínai kisgyerek lenyúzott bőrét hordanám magamon nap mint nap.”

Oké, de ez a Te szempontod, nem kollektíve mindenkié. Egy kisgyermekes anyukának, vagy egy betelepült kínainak ez jobban felháborító lesz, mint pl. egy kutyatulajdonosnak. Azt kell egyedül megérteni, hogy mindenkinek más a fontos. Neked az állatkínzás elidegenítő tényező, másnak a gyermekmunka.

Mivel én speciel nem szeretem az állatokat, nem lehet elidegenítő tényező a kiskutyám a kertben - mivel nincsen. Ha nem veszek (és nem veszek, mivel ezt az egyet is csak kaptam), az ára miatt nem veszem, mivel nekem a pénz az, ami közelebb áll hozzám. (Tekintve, hogy gyerekem sincsen.)

Emiatt barbár nekem ez a dolog, mert ahelyett, hogy legitim lenne más értékek alapján gondolkodni, jön a kampány olyan emberektől, akik azért érzik magukat többnek, mert nem viselnek bőrt. Itt sem a környezetkímélés a cél, hanem az egó táplálása, hogy ettől bárki is jobb lenne.

2022. febr. 13. 14:13
 16/22 anonim ***** válasza:

Nem mellesleg ez csak egy kiragadott tényező. Ameddig nekem van 1 db ajándékba kapott bőrkabátom, amit évekig hordok, addig mellette nem szemetelek, tömegközlekedéssel járok, szelektíven gyűjtöm a szemetet és nem pazarlom a vizet.

Na most, egyik régi évfolyamtársam a vegetáriánus étrendjére verte magát, holott nem vigyázott a cuccaira, mindenhonnan rendelgetett, évente többször repülővel utazott Európában. Mindenhonnan medencés fotókat posztolt. Nem buszozott, miután meglett a jogsija, csak autóval közlekedett. De azért ő verte a tamtamot az esőerdőkön.

Na most akkor kinek a tevékenysége károsabb a környezetre nézve?

2022. febr. 13. 14:18
 17/22 anonim ***** válasza:
14-es.Igazad van,az ember mindenévő.Viszonz ragadozó.Most csak lemegy a boltba és bevásárol.De,nézzük meg a háborúban, amikor nincs mit egyen.Se ő,se a családja.Akkor még a kutyát,macskát is levadásszák.Ugye hogy előjön a vadász ösztön,csak megfelelő helyütt kell hozzá.Amikor enned kell és nincs mit,akkor aktivizálódik az ember múltja.
2022. febr. 13. 14:41
 18/22 anonim ***** válasza:
""helyzett""
2022. febr. 13. 14:42
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szimplán sokkal drágább az igazi bőr. Nekem az van, akciósan vettem 30-ért. Azért nem mindenki akar ennyiért egy átmeneti dzsekit venni.

Az állatvédelmi szempontokkal nem tudok sajnos mit kezdeni. Sajnálom az állatokat, de annyira nem, hogy lemondjak pl a húsról. Ezek meg úgyis annak a marhának a bőréből készültek, amit hambiként amúgy is megeszek. Nem külön emiatt tenyésztik őket, ez nem szőrme.

2022. febr. 13. 14:57
 20/22 anonim ***** válasza:
11, nem, a ragadozó állatok egyenek húst, mert ez a természetes.:D az ember messziről sem ragadozó
2022. febr. 15. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!