Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Törekedsz a nőiességre?

Törekedsz a nőiességre?

Figyelt kérdés

A kérdésem egyértelműen csak a nőkhöz szól. Az érdekelne hogy mennyire törekedtek a nőiességre, illetve miért/miért nem? Magadért teszed/párodért vagy masért? Mit jelent számodra a nőiesség?

Én nem igazán törekszem a nőiességre mert úgy vagyok vele, ha pl. egy férfi megengedheti magának hétköznapokon a kényelmes öltöztetet, én mért ne? Meg hát ők nem törik magukat hogy szép legyen az arcuk, úgy értem nem sminkelnek, akkor én mért sminkeljek? Nem fofom senki kedvéért azbarcomon cipelni azt a sok vackot, kellemetlen. Ha nekik lehet kényelmes rövid hajuk, nekem is lehet :) meg ilyenek.. Szoknyát, magassarkút egyáltalán nem hordok,nekem az túl nőiesnek számít. Én alapvetően nem igazán szeretem így különválasztani a 2 nem tulajdonságait, lehet ez az én butaságom de én így látom jónak, mindenkinek meg van a saját véleménye erről, emiatt igazán nem szeretnék vitába keveredni senkivel csak érdekelne a ti véleményetek is :)

2022. febr. 1. 03:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
33%
Mert aki posztolgatja magát folyamatosan edzés közben meg csöcsörítve az nem kompenzál? Ha nem akarja, hogy szájára vegyék ne tegye!
2022. febr. 1. 12:35
 22/29 anonim ***** válasza:
94%
Nyilván az is kompenzál, csak a különbség az, hogy az általad felvázolt edzés közben csücsörítve pózoló és fotózkodó lány azzal senkit sem bánt meg vagy sért meg szándékosan, hogy kirakja valamelyik közösségi oldalára a saját képét. Ő ezzel próbálja felhívni magára a figyelmet és beszerezni a napi szeretetmorzsát, míg a másikat ok nélkül kritizáló típus tévesen azt hiszi, hogy ha mást megbánt azzal az ő lelke megnyugszik.
2022. febr. 1. 12:51
 23/29 anonim ***** válasza:
92%

A stílusom olyan h egy nap nagy pulcsiban vagyok és egy egyszerű laza farnerban/leggingben

Másnap harisnyában, szép hajjal, egyberuhában...

És ezért aki lát minden nap megtudja h milyen vagyok, meglátja h nem kövér vagyok és azt takargatom nagy lulcsival csak egyszerűen azt szeretem

2022. febr. 1. 13:04
 24/29 anonim ***** válasza:
27%

Én nem hiszek semmit, csak válaszoltam egy kérdésre. Ha valakinek érzékeny a lelke ne olvassa.

Az, hogy ez valakinek nem tetszik attól még igaz, csak a mai divat tucatságot írtam le, mert 10 nőből 8 kb ilyen. Aki meg nem az meg már gáz. Nem hinném, hogy ettől aluliskolázott lennék.

Na meg a "hatalamas" nagy edzések sem arról szólnak, hogy hú de nagyon megerőltették magukat, hanem a magamutogatás a lényeg.

Ártani nem árt vele, de ha röhögteti magát nyilvánosan akkor viselje is a következményeit, hogy lesz aki röhög majd rajta.

Olyan felüdülés komolyan néha olyan nőket látni az utcán, akik egyszerűek, szolidak, kedves arcúak, nem flegmafejűek mint az általan említett nők, hanem tényleg bájosak.

Mert ezek a rajzolt szemöldökű, szétbarnított, össze-vissza festett hajú szines karmű nők csak a hozzá hasonlóaknak szépek.

2022. febr. 1. 13:08
 25/29 anonim ***** válasza:
70%

Én baromira kellemetlenül éreztem magam mindig is "lányos" ruhákban, feszengtem egész nap, amikor anyám ilyet adott rám sulis koromban. Legfeljebb alkalmakra veszek fel szoknyát, blúzokat meg ilyesmit, magassarkút pedig a 180 centim mellé soha. A hétköznapokban laza, sportos, egyszerűbb ruhákban érzem jól magam, szeretem a tornacipőket, sima pólókat, pulóvereket, farmerkabátokat és nadrágokat, bőr holmikat. Nyáron lazább, vékony anyagú rövidnadrágokat szoktam hordani. Nem szeretem az élénk, rikító színeket, csak sötétebb színeket (bordó, barna, sötétzöld, sötétkék) vagy világos pasztell színeket hordok. Utálom, ha valamin valami csillám, csipke, flitter, felirat van. A vállra akasztható táskáktól hülyét kapok, mert állandóan lecsúsznak a vállamról és általában egy üveg víz sem fér el bennük, helyettük hátizsákokat vagy kisebb cuccoknak "hasitasit" használok. Sminkelni visszafogottan szoktam és nincs rövid hajam sem, a körmeimet is festem, amikor lehet (egyetemi gyakorlatokra nem szabad).

Ettől függetlenül simán nőnek érzem magam, szerintem nem az öltözködésen múlik a dolog. Ha a párom magassarkús, műkörmös, szoknyás lányt szeretett volna, akkor eleve össze sem jött volna velem, szóval nyilván őt nem zavarja a dolog. Nincs egy "séma", amit ha betart valaki, akkor nő lesz, mindenféle kinézet, öltözködés, viselkedés mellett lehet valaki identitásának része a nőiség.

2022. febr. 1. 13:54
 26/29 Metionin ***** válasza:
94%
Kérdés, hogy mi a nőiesség. Nem csinálok nőiesnek titulált dolgokat csak azért mert nőiesnek vannak titulálva és nem mondok le férfiasnak titulált dolgokról sem csak azért, mert valamikor valaki kitalálta, hogy az férfias. Csak simán csinálom amit szeretek és annyi, alapvetően egy csomó dologhoz nem is társítok nemet.
2022. febr. 1. 15:15
 27/29 A kérdező kommentje:
11:04 egyetértek veled
2022. febr. 1. 16:57
 28/29 anonim ***** válasza:
62%

Igen, szeretek nőiesen öltözködni, de ez nem egyenlő a most divatos ruhákkal, vagy minden testrész megmutatásával, és nem azért csinálom, hogy figyelmet kapjak.

Amiért én csinálom:

Kisebb részben mert a barátomnak tetszik, leginkább azért, mert én is magabiztosabb vagyok benne.

Nagyobb részt, mert a személyiségemnek van egy eléggé férfias része, de a nőies (belső, és külső) tulajdonságaimat szeretném kihangsúlyozni, ezek is vannak bőven.

(A személyiségem eléggé összetett)

Attól nem leszek kevésbé feminista, hűtlen, vagy "erkölcstelen", mert csinosan öltözködöm

Nekem kényelmes, úgymond otthon érzem magam benne

A külsőmhöz is passzol, rajtam nem néznek ki jól más ruhák, ez áll jól

És igen, van egy kis komplexusom is, ez ilyen gyerekkori, fiús lányként kezeletek, mert nem voltam szép gyerek, vagy én nem tudom, pedig soha nem voltam az a típus.

Önbizalmat ad, ha kicsit ki vagyok öltözve

Idősebbnek tűnök, és valóban érettebb típus vagyok, még ez amúgy is jól jön

Ez nekem egyfajta művészet, hogy hogyan állítok össze egy szettet, szoktam magam is ruhákat varrni/átalakítani.

A stílusomról még annyit, hogy nagyon elegáns, klasszikus, nőies, p@csagatyát, még ilyeneket soha nem hordok.

Vannak többet mutató ruháim, de azok sem közönségesek, és megvan a helyük, hogy hova veszem fel, és hova nem.

Közösségi oldalakon csak az arcom van fenn, és semmi csücsörítős szelfi, és társai.

A körmöm igazi, de festett, néha hordok egy kevés sminket, de a az általában egy barna, vagy enyhén bordó szemfesték, kicsi szempillaspirál, színezet ajakápoló, szóval nem sok, viszont enélkül is jól érzem magam.

A hajam festett, arra nagyon igényes vagyok, hogy ne legyen lenőve, sötétbarnás vörösre festem. Visszajelzések alapján ezzel a színnel kevésbé vagyok sápadt

Egyébként elégedett vagyok a külsőmmel úgy általában, nyilván egy két apróság nem tetszik.

Vannak amúgy olyan lányok, akiknek a stílusuk nem túl nőies, de úgy összességében a megjelenésük igen.

Az ilyen instagram ribizliknek meg attól még, hogy mindet megmutatnak, ugyanúgy lerontja a bunkó viselkedésük a nőiességüket.

2022. febr. 1. 19:48
 29/29 anonim ***** válasza:
93%
Én törekszem rá de kizárólag magam miatt. Csinos ruhákat, szoknyákat viselek és magas, de nem tűsarkú cipőket, csizmákat. Most, télen ezt kigészítem egy csinos szövetkabáttal, afféle kabátruhával A hajam hosszú, festett. Rendszeresen járok kozmetikushoz és körmöshöz. Sminkelni csak alkalmakkor szoktam, mert elég ügyetlen vagyok benne és sok időt vesz igénybe, amíg elkészülök és erre nincs minden nap időm. Ékszereket is gyakran viselek, különleges, feltűnő darabokat főként. Viszont, nálam a nőiesség nem csak az öltözködésben nyilvánul meg, hanem viselkedésben. Igyekszem kerülni, hogy közönséges legyek. Választékosan fogalmazok, nem ülök le szétvetett lábakkal. Összejöveteleken, bulikon mértéket tartok az alkoholfogyasztásban. És még sok ilyen apróság.
2022. febr. 2. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!