Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Törekedsz a nőiességre?

Törekedsz a nőiességre?

Figyelt kérdés

A kérdésem egyértelműen csak a nőkhöz szól. Az érdekelne hogy mennyire törekedtek a nőiességre, illetve miért/miért nem? Magadért teszed/párodért vagy masért? Mit jelent számodra a nőiesség?

Én nem igazán törekszem a nőiességre mert úgy vagyok vele, ha pl. egy férfi megengedheti magának hétköznapokon a kényelmes öltöztetet, én mért ne? Meg hát ők nem törik magukat hogy szép legyen az arcuk, úgy értem nem sminkelnek, akkor én mért sminkeljek? Nem fofom senki kedvéért azbarcomon cipelni azt a sok vackot, kellemetlen. Ha nekik lehet kényelmes rövid hajuk, nekem is lehet :) meg ilyenek.. Szoknyát, magassarkút egyáltalán nem hordok,nekem az túl nőiesnek számít. Én alapvetően nem igazán szeretem így különválasztani a 2 nem tulajdonságait, lehet ez az én butaságom de én így látom jónak, mindenkinek meg van a saját véleménye erről, emiatt igazán nem szeretnék vitába keveredni senkivel csak érdekelne a ti véleményetek is :)

2022. febr. 1. 03:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
26%

Először is nem értem hogy miért csak nőknek szól a kérdés…

Alapvetően az egész kisugárzásom nőies, szexi de én nagyon szeretek is nő lenni, imádok csinosan öltözni és sminkelni, odafigyelni a külsőmre és ami nem tetszik azon változtatok hogy még szebb legyek. Mind ezt csak és kizárólag magamnak, engem nem érdekelnek a bókok, jól esnek de nem mások véleménye határoz meg. A párom véleménye nyilván számít de ha azt mondaná hogy fessem be a hajamat vagy ilyesmi azt nem tenném meg csak a kedvéért.

Mivel szeretem ezeket megtenni magamért így számomra ezek nem macerás dolgok hanem mondhatjuk hogy egy hobbi ami boldoggá tesz.

2022. febr. 1. 08:19
 12/29 anonim ***** válasza:
20%

Nem.

Szerintem a "nőiesség" egy kitalált f*szság, amivel önbizalom hiányt lehet kelteni meg kismillió terméket eladni. + A nőiesség fokmérője a férfiak figyelme/erekciója/stb, szóval ez a nőiesség dolog a nők világát a férfiak elismerése köré építi. Pedig ezer más dolog van ami sokkal érdekesebb vagy szebb, mint az hogy a Józsi meg a Béla dugna-e.

Arról nem beszélve, hogy ami most nőies az régen (300 éve) pont férfias volt és fordítva. Szóval ezek ideiglenes értékek, amik öröknek vannak feltüntetve.

Ezzel együtt ha valami tetszik, azt hordom. Szeretek hosszú szoknyákat, csipkés blúzokat hordani, tetszik a népviselet is.

De a karomon a szőrt pl sose szedem le, nem sminkelek, (kivéve a piros rúzst) stb.

2022. febr. 1. 09:32
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Sosem voltam az a nőies típus, a stílusom sem az, olyan ruhákat hordok amik tetszenek és amikben kényelmesen és jól érzem magam. Nem sminkelek, egyedül szemöldökceruzát használok mert anélkül túl világos a szemöldököm, de ennyiben ki is merül a dolog. Másokon tud tetszeni, de én nem töltenék vele időt. A tisztaság és ápoltság teljesen más téma, az alap.

A személyiségem sem az, amire az ember a "nőies" jelzőt használná, de én így szeretem magam és nem változnék meg senki kedvéért. Túl öreg vagyok már a megfelelési kényszerhez :)

2022. febr. 1. 10:18
 14/29 anonim ***** válasza:
40%
És most a 12-est minek kellett lepontozni? Szerintem tökre igaza van.
2022. febr. 1. 11:04
 15/29 anonim ***** válasza:
94%

Fogalmazd meg azt, mit jelent nőiesnek lenni...

A helyzet az, hogy ahány nő és férfi él a világban, annyiféleképpen lehet ezt nézni. Lehet, hogy valami valakinek nőies/férfias, míg ugyanez egy másik személynek éppen az ellenkezője. Szerintem a lényeg az, hogy te magad érezd jól a bőrödben magadat, nem pedig az, hogy mások elvárásainak megfelelve belülről megtörj mások ízléséből fakadó elvárások súlya alatt.

2022. febr. 1. 11:42
 16/29 anonim ***** válasza:
68%

Egyébként ha a nőiesség azt jelenti, hogy a körmösnél üljek három hetente, kreol bőröm legyen a szolitól, a csuklómon lógassam a táskámat rendellenes pozícióban tartva közben a karom, ezekben "az összes hátsóm kilóg" tipusú rövidnadrágoknak nevezett farmer rongydarabokban flangáljak lehetőleg haspólóval kombinálva, fotozgassan magam az edzőteremben szintén a hasam ki cuccban, "nézzétek de feszes vagyok aszta kiírással", a hajam legyen szorosan magasra feltűzve lófarokban lehetőleg szögegyenesre kivasalva, a szemöldököm meg 5 méterrel íveljen felfelé feketén megrajzolva, akkor nem nem vagyok nőies.

De ilyen áron nem is szeretnék az lenni.

2022. febr. 1. 11:53
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök oké, ha valaki nem érzi magát nőiesnek és nem is akarja, mert számára ez nem prioritás. Viszont szerintem annak is van jogos legitim fóruma, akit ezek a dolgok boldoggá tesznek. Nyilván, a nőiesség nem a magas sarkún múlik, hanem testbeszéden, akár még az is lehet feminin, ahogy jár az ember… Minek ezen tépni egymást?
2022. febr. 1. 11:57
 18/29 anonim ***** válasza:
88%
Nem értem soha hogy miért kell így beszélni és elítélni azokat akik szeretnek minél (!) nőiesebbek lenni és minél többet foglalkozni azzal hogy szépek legyenek, jól nézzenek ki ( a maguk módján) nem baj az ha valakinek ez sok vagy elég neki egy szajfeny de nem fogom soha sem megérteni hogy miért kell bántani ezért a másikat.Főleg az edzőtermi kiscsaj aki sminkeli magát mert ez teszi boldoggá nem hogy nem foglalkozik azzal hogy te mit csinálsz konkrétan rád sem néz. De a köpködés az megy….
2022. febr. 1. 12:24
 19/29 anonim ***** válasza:
29%
Ki bántott kit? Senki nem bántott senkit.
2022. febr. 1. 12:30
 20/29 anonim ***** válasza:
89%
18-as, egyetértek veled. Bár nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy aki ennyire szélsőségesen vélekedik másokról, főleg a külső jegyeikről, azoknak általában komoly kisebbségi komplexusa van, amit így próbálnak kompenzálni. Bántja őket, hogy ők nem olyanok, mint a másik, ezért leszólják, ez alapvető emberi viselkedés, aminek megjelenési gyakorisága sajnos az alacsonyabb intelligenciával egyenes arányban nő legtöbbször
2022. febr. 1. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!