Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Törekedsz a nőiességre?

Törekedsz a nőiességre?

Figyelt kérdés

A kérdésem egyértelműen csak a nőkhöz szól. Az érdekelne hogy mennyire törekedtek a nőiességre, illetve miért/miért nem? Magadért teszed/párodért vagy masért? Mit jelent számodra a nőiesség?

Én nem igazán törekszem a nőiességre mert úgy vagyok vele, ha pl. egy férfi megengedheti magának hétköznapokon a kényelmes öltöztetet, én mért ne? Meg hát ők nem törik magukat hogy szép legyen az arcuk, úgy értem nem sminkelnek, akkor én mért sminkeljek? Nem fofom senki kedvéért azbarcomon cipelni azt a sok vackot, kellemetlen. Ha nekik lehet kényelmes rövid hajuk, nekem is lehet :) meg ilyenek.. Szoknyát, magassarkút egyáltalán nem hordok,nekem az túl nőiesnek számít. Én alapvetően nem igazán szeretem így különválasztani a 2 nem tulajdonságait, lehet ez az én butaságom de én így látom jónak, mindenkinek meg van a saját véleménye erről, emiatt igazán nem szeretnék vitába keveredni senkivel csak érdekelne a ti véleményetek is :)

2022. febr. 1. 03:39
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
nem fogom*
2022. febr. 1. 03:40
 2/29 A kérdező kommentje:
az arcomon*
2022. febr. 1. 03:40
 3/29 anonim ***** válasza:
92%

Nem törekszem arra, hogy nőies legyen a megjelenésem, de a stílusom eredően az. Tehát pl szeretem a szoknyákat, ezért hordom őket, nekem kényelmes. Én meg pont akkor játasznám meg magam, ha nem vennék fel. Sarkosítva, de a lényeg átjön :)

Sminkelni is szoktam, mert szeretem és nekem nem kényelmetlen vagy hasonló. Nyilván nem nézem le azt, akit meg egyáltalán nem foglalkoztat ez a dolog.

Ezért is gondolom azt, hogy belülről fakad a nőiesség is, akármennyire elcsépelt duma ez. Ha te belül annak érzed magad, akkor ez kívülről is úgy jön le. Szóval nem a smink vagy a ruha tesz azzá. Aki nő, az 0 sminkben és pizsiben is az :)

A párommal kapcsolatban: ez lehet bunkón hangzik, de én nem neki öltözöm ki csinosan, hanem elsősorban magamnak.

2022. febr. 1. 05:09
 4/29 anonim ***** válasza:
86%

Igen, törekszem.

A hátam mindig egyenes, nem káromkodok, szépen fejezem ki magam, ha a férfi tesz valami szép gesztust (kinyitja az ajtót és előre enged) megköszönöm.

Én a viselkedésemmel és a kisugárzásommal tükrözöm azt, hogy nő vagyok. Nincs ehhez szükségem sminkre vagy magassarkúra.

Nyáron viszont magam miatt szeretek felvenni rövid ruhát :D

2022. febr. 1. 05:14
 5/29 anonim ***** válasza:
90%
Törekedni külön nem törekedek rá, mivel az ízlésem is elég feminin alapvetően (sok szoknya, egyberuha, szép blúzok, elegáns cipők), szóval összvissz elég nőiesnek hat a megjelenésem. Nincs szükségem rá, hogy bármit is túlkompenzáljak.
2022. febr. 1. 06:30
 6/29 anonim ***** válasza:
73%
En mondig torekszem. Altalaban szoknyaban jarok ami combkozepig er es vagy 20 denes testszinube vagy neccbe. A parom szeret ebben latni. Egy helyen dolgozunk o elobb megy. Mindig varja mibe oltozom aznap es szereti ha megerkezem es csinos vagyok. Otthon meg szereti ha rovidebb pulcsiban vagyok es csipoig ero legingben. Szerintem fontos hogy a no mindig no legyen
2022. febr. 1. 07:03
 7/29 anonim ***** válasza:
85%

Én hidegebb időben egyáltalán nem törekszem a nőies öltözködésre. Ilyenkor bakancsba vagy magasszárú sneakerbe vagyok+ skinny farmer vagy bőrhatású cicanadrág és egy hosszabb pulcsi, sportos derékban húzott kabát + hátizsák. Tömegközlekedem ezért így kényelmes. Amíg kocsival jártam addig hordtam rövidebb rakott szoknyákat vagy bakanccsal vagy combcsizmával, de ilyen benzinárak mellett...

Nyáron inkább öltözködök egy kicsit nőiesebben, de a sportos kényelmes vonal azért akkor is megvan. A virágos kisruhákat, rakott szoknyákat én sima fehér sneakerrel veszem fel. Nem lesz koszos a lábam, kényelmesebb benne jönni-menni.

Sminkelni nem sminkelek, sok időt elvesz reggel. Én inkább a bőrápolásban hiszek + fényvédő. Egy szép bőr szerintem sokkal szebb mint a smink.

Természetesen a nőiességhez nekem még hozzátartozik a szőrtelenítés, rendezett haj (nem lenőtt igénytelen), köröm. Szóval alap ápoltság. Bőven elég ezekre is figyelni.

2022. febr. 1. 07:31
 8/29 anonim ***** válasza:
63%

Nem. Utálom ha szoknyában/ruhában vagyok és lesnek a vén kiéhetett kötsögök a buszon.

Max veszek fel alá rövid leggingset és úgy hordom.

Sminkelni szoktam, ha olyan kedvem van. Magassarkút nem hordok, talpbetegségem van.

2022. febr. 1. 07:51
 9/29 anonim ***** válasza:
85%

Alapvetően nem gondolom azt, hogy csak mert sminkelek és szoknyákat hordok, akkor egyenes út a nőiességig.

Az évszak miatt általába nadrágban járok, de a munka miatt kockás inggel, blúzokkal. Alap smink azért van rajtam.

Egyszerűen öltözködöm, de nem jutna eszembe hogy emiatt ne lennék nőies.

2022. febr. 1. 07:54
 10/29 anonim ***** válasza:
77%

Alapvetően oda figyelek rá hogy nőies legyek.

Az öltözködésem csinos, de egyben kényelmes. Magassarkút én sem hordok egyszerűen nem bírok benne menni. Egybe ruhákat, szoknyát, blúzokat sűrűn hordok.

Sminkelni szoktam ha megyek valahova, alapozó, púder, tus, szempillaspirál,rúzs.

A hajam hosszú, én a rövidet nem tudnám magamon elképzelni, általában egyenesen van göndören hordom.

Körmömet magamnak csinálom gél lakkal. Rendszeresen szőrtelenítek, oda figyelek az arcápolásra, testápolásra.

2022. febr. 1. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!