Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Szerintetek egy vállalkozónak,...

Szerintetek egy vállalkozónak, mérnöknek, orvosnak vagy ügyvédnek okosóra vagy mechanikus klasszik előnyösebb?

Figyelt kérdés

Szerintem egy magára adó értelmiségi pontos mechanikus órát visel, tiszteletét téve a mérnöki munkának, plusz szerintem ezeknek "lelkük" van. Rosszul gondolom?

Régi módi vagyok és az okosóra előnyeiről mondok így le?

Szerintem még mindig értéktartó és stílust képvisel egy klasszikusabb svájci vagy japán darab férfi emberen.

2022. jan. 18. 21:41
1 2 3
 21/30 Noren1989 ***** válasza:
100%

Szerintem hótmindegy.

Személyiség/izlés kérdése, hogy ki mit hord.

2022. jan. 19. 06:18
 22/30 anonim ***** válasza:
8%
Mernokkent en nem egetnem magam IWC-vel, legalabb egy Spring Drive-os GS-t, de inkabb egy JLC-t vennek.
2022. jan. 19. 06:54
 23/30 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem csak a felkapaszkodott prolik tanúsítanak ekkora jelentőséget hogy milyen órát viselt, mert önbizalomhiányuk van, és úgy érzik ezzel is mutatni kell a társadalmi státuszukat.
2022. jan. 19. 10:35
 24/30 anonim ***** válasza:
67%

Ez a gondolkozás mód hogy melyik "kaszthoz" (na ne röhögtess) mi illik szerintem eléggé primitív, és pont azt mutatja, hogy foggal-körömmel akasz felkapaszkodni egy olyan klubba, ahova eredetileg nem tartozol.

Akinek generációs vagyona van, azt első sorban a praktikum meg a kényelem érdekli, és annyira nem feszül be, hogy minden percben kommunikálja a társadalmi helyzetét vagy nem is tudom.

Az ilyen hajjakendek dizájner öltönyben mennek mindenhova, de a CEO általában egy minőségi de átlagos pulóverben meg farmerben van, mert megengedheti magának.

Szerintem a két eszköz nem összehasonlítható.

A mechanikus óra inkább ékszer mintsem szükséglet napjainkban.

És igen, egy vintage darab amihez érzelmi szál köt tényleg szép, de ezek is pont úgy kimennek a divatból mint a kütyük.

Ha tényleg divatolni akarsz, akkor nem 1-2 évente cserélődnek a dolgok, hanem pár hónaponta, mert kijön a tavasz-nyári és aztán az őszi-téli kollekció minden évben, és nem is egy óra lesz a gyűjteményedben, hanem jópár különböző darab, amit szettől függően kombinálsz...

Ez mondjuk már inkább a média és celeb kategória, ahol a megjelenéssel keresnek pénzt.

Ja, és akinek tényleg van pénze, az nem azon izzad, hogy le kell-e cserélni vagy sem mert amúgy is gyűjti őket vagy lecseréli.

2022. jan. 19. 10:46
 25/30 anonim ***** válasza:
75%
23 leírta a lényeget. Igazi értelmiségi nem rıbancmágnesre meg faroktoldóra költi a pénzét, hanem arra, ami az ő igényeit leginkább kiszolgálja azért a pénzért. Ha tekintélyt akarsz magadnak, szerezz a professzionalizmusoddal és a szakértelmeddel, ne cukorkakarkötőkkel, mint a játszótéren.
2022. jan. 19. 10:57
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Én mérnöki irodában dolgozom, a legtöbbünknek okosórája van a hétköznapokban, mert praktikus, hogy látjuk az üzeneteket, hívásokat, akkor is ha nem tudjuk felvenni.
2022. jan. 19. 10:58
 27/30 anonim ***** válasza:
76%

15: Te vetted őket egy kalap alá a kérdésben, pont úgy, mintha a felsoroltak egy kaszthoz tartoznának. Arra próbáltam rávilágítani, hogy ez nincs így.

Ráadásul teljesen mások lehetnek a preferenciái pl egy építési vállalkozónak mint egy villamosmérnöknek órát illetően. Szóval a kérdés eleve teljesen értelmetlen.

2022. jan. 19. 11:38
 28/30 A kérdező kommentje:

Nem tudom ki említett divatot. Soha nem követtem a divatot és nem is szándékozok óragyüjteményt felhalmozni, mert új modell jön, akinek erről szól annak egészségére! Kérdésben egy márka sem szerepelt. Számomra nem is ez volt a lényeg.

Én nem vettem egy kalap alá őket, ezt kikérem magamnak.

Tegyünk már különbséget a logikai kapcsolatok között! (És/vagy nem ugyan az!!)

Mi alapján mérsz embert egy másikhoz? Na ezt is baromságnak tartom, szakmán belül lehet specializálódni persze, de emberként számos tényező van ezen kívül, ami nem ebben lakozik.

Ha jövedelem meg tárgyaik alapján méred az embereket nagyon korcs világot szűl.

Abban egyetértek, hogy aki tehetősebb nem hivalkodik sosem márkajelzésekkel.

A divat épp olyan változékony, mint az árak, jövedelmek, naprakész tudás.

Én személy szerint keresem az állandóságot a gyorsan változóvilágunkban és a mechanikus óra pont ezt fejezi ki számomra.

2022. jan. 19. 14:42
 29/30 anonim ***** válasza:
73%

“ Ha tekintélyt akarsz magadnak, szerezz a professzionalizmusoddal és a szakértelmeddel, ne cukorkakarkötőkkel, mint a játszótéren.”

Igen, ez bizonyos területeken megy.

Pl. mérnökirodában, meg hasonlókban.

De egy nagyon jó ügyvéd ismerősöm mondta, hogy az üzleti életben (ezalatt nem az autószalonokat meg nagykereket értem), az öltözködés mellett az óra az, amit megnéznek, és el is dől, hogy komolyan vesznek, vagy nem.

Nekünk szorgos informatikus dolgozóknak, vagy középvezetőknek az az ideális, ha mindig rajtunk van a digitális póráz, és mindig elérhetők vagyunk.

2022. jan. 19. 17:37
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Bár óra mindkettő, valójában eltérő funkciójuk van. A mechanikus óra inkább ékszer, az okosóra meg egy használati tárgy.
2022. jan. 20. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!