Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Szerintetek egy vállalkozónak,...

Szerintetek egy vállalkozónak, mérnöknek, orvosnak vagy ügyvédnek okosóra vagy mechanikus klasszik előnyösebb?

Figyelt kérdés

Szerintem egy magára adó értelmiségi pontos mechanikus órát visel, tiszteletét téve a mérnöki munkának, plusz szerintem ezeknek "lelkük" van. Rosszul gondolom?

Régi módi vagyok és az okosóra előnyeiről mondok így le?

Szerintem még mindig értéktartó és stílust képvisel egy klasszikusabb svájci vagy japán darab férfi emberen.

2022. jan. 18. 21:41
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Szép darab ez is!

Abban igazad van, hogy a környezet meghatározza az érdeklődést. Nem vetem meg azért én sem a technológiát, egy jó gép és szoftverek kellenek a munkához. De nem az órában, mert az (némi karban tartással) ne merüljön le váratlanul.

Inkább tekerek rajta párat mikor időszerű, bár az automatát csak viselni kell.

2022. jan. 18. 23:25
 12/30 anonim ***** válasza:
75%
Jelenleg Rolex Batman van bal kézen, jobbon egy fitbit okoskarkötő (fekete). Ha épp elegánsabb órát vennék fel, azt tuti nem társítanám semmivel.
2022. jan. 18. 23:41
 13/30 A kérdező kommentje:

Gratulálok hozzá, igényes darab!

Mindennapokra töketesek a diverek! Sportosan, laza eleganciához is.

Esemény, ahol nem fér el a diver a szetthez az ritka alkalom.

2022. jan. 19. 00:03
 14/30 anonim ***** válasza:
23%
A kérdés már eleve ott hibádzik, hogy egy kalap alá veszed a vállalkozót (milyen vállalkozó?), a mérnököt (milyen mérnök), az orvost és az ügyvédet. Ezek nem egy kaszthoz tartoznak..
2022. jan. 19. 00:04
 15/30 A kérdező kommentje:

Ki vette egy kalap alá őket?!

Értelmezd a kérdésem, könyörgök! Értő olvasás!

Felsorolás! Tehát nem azonosak és nem is kívánom összemérni őket, tisztelem mindet és nem összemérhető egyik sem a másikkal!

Ki beszélt kasztról? Meg milyen kasztról? Szerintem le vagy maradva a társadalmi struktúrával.

Én nem jövedelemben és árakban gondolkozom, sajnálom!

2022. jan. 19. 00:13
 16/30 anonim ***** válasza:
18%
Öhmm.. 🤷‍♀️
2022. jan. 19. 01:07
 17/30 anonim ***** válasza:
87%

Azzal, hogy mi a státuszhoz mért megfelelő óra, igazából csak az újgazdagok, meg az ilyen wannabe-k vannak nagyon elfoglalva.

Az aki tényleg pénzes, inkább az élettartamra megy, meg a praktikumra.

Egy klasszikus óra pl, ami több gemeráción át a családban tovább adódik inkább szentimentális dolog már.

Amúgy is ott az óra a telefonon, laptopon, kocsiban, falon mindenütt, szóval már nem szükséglet.

Az okos óra meg azért tud jó lenni, mert látni rajta diszkréten az üzeneteket, és kéz nélkül is tudsz válaszolni. Ez az egészségügyben pl praktikus, mert az ember épp mondjuk kesztyűben dolgozik, akkor is tud írni egy üzemetet a gyereknek, hogy hazaért-e.

2022. jan. 19. 01:49
 18/30 anonim ***** válasza:
46%
Én jobban szeretem az okos órát, a másikat pénzkidobásnak érzem még úgy is, hogy telne rá... Semmi pluszt nem nyújt, nekem pedig fontos, hogy azért a pénzért funkciókat is vegyek, ne csak egy jól kinéző, státuszt mutató vackot. Főleg hogy sok közülük rettenetesen nagy, ormótlan. De ez csak az én preferenciám.
2022. jan. 19. 03:36
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk mérnökként lehet, hogy eleve másak a szempontjaim. Én például tiszta hülyének érezném magam, hogy mérnök létemre nem nézem az általam vásárolt eszköz specifikációját és nem az alapján szelektálok...
2022. jan. 19. 03:37
 20/30 A kérdező kommentje:

Az órapiac sokkal differentáltabb, mint gondolnád!

Megbízhatóságnál, élettartamnál és érték hordozásnál szerintem nem kell több.

Oké, hogy okosórán kapsz sok funkciót, de két év múlva veszed a következőt, mert "elavul". Az egész kütyüipar kb. 1max 2éves innovációs lépcsőkkel halad. Igaz kapsz upgarade-et régebbi modelhez is.

Szerintem kihasználatlan marad és tök felesleges az okosóra csak bohóckodni jó az embereknek.

Mechanikusból meg veszel egyet és túl él több generációt, nem kütyüből, emberből.

Nem gazdagságból írtam!!

Számomra az értékteremtés, hasznosság, a hozzáadott érték számít. A jövedelem és az árak napról napra változnak. Ahogy jobb esetben az értelem is az emberekben napról napra épül vagy avul. De ha valami értékes, hasznos az közel konstans, inkább patinássá válik idővel.

2022. jan. 19. 05:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!