Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért divatos ruhában járnak...

Miért divatos ruhában járnak az emberek?

Figyelt kérdés

Én divatalan vagyok.

Szerintem be kéne szüntetni a divatot.

Vélemény???

2022. jan. 3. 16:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
De a kínai ruhák a legolcsóbbak és a legjobbak
2022. jan. 4. 05:48
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit mondok, hogy a minőségibb turkálókban vásárolható Marks & Spencer, Next, S.Oliver, Ralph Lauren márkájú ruhák össze sem hasonlíthatóak a műszálas, pár mosás után már szétfoszló büdös kínai borzalmakkal, nem mellesleg másodkézből jóval olcsóbbak, mint újonnan, külföldről.
2022. jan. 4. 08:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"a kínai ruházati bolt ruhái is jók. 5 hónapig bírta a cipőm. 5699 Ft volt"

????

Ami jó, az nem 5 hónapig bírja...

Én pont az ilyesmit tiltanám be, iszonyatos pazarlás és szeméttermelés manapság az ilyen eldobható ruhák tömegtermelése.

(Amúgy mi köze ennek a kérdéshez? Kínai butikban is lehet divatos ruhákat venni, sőt...)

2022. jan. 4. 09:45
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez tuti, hogy troll.
2022. jan. 4. 11:42
 15/18 A kérdező kommentje:

Kínaiba nincs divatos ruha

Mi az a troll

2022. jan. 4. 15:52
 16/18 anonim válasza:
100%

Alapjában véve a divat nem gond, a gond inkább az, hogy a divat manapság gyorsan változik és akik követik a divatot képesek fél évente komplett ruhatárat cserélni, aminek van egy igen erős ökológiai lábnyoma.

Tudom, a csapból is a környezetvédelem folyik manapság és néha már fárasztó lehet, azonban ha a homokba dugjuk a fejünket, még mindig ott lesz a probléma, csak nem látjuk (de majd idővel érezzük). Ebből a szempontból is a leggázabb a "fast fashion" elnevezésű divathullám, ami bizonyos személyeket rákényszerít arra, hogy havonta vagy akár hetente új ruhákat vásároljanak maguknak, a korábbiak pedig nemes egyszerűséggel a kukában landolnak. Szemétből pedig az a legjobb, ami soha nem is keletkezik, az újrahasznosítás mindenre nem megoldás (műanyagoknál legalábbis nem egy hosszútávú megoldás). Ráadásul minél bonyolultabb egy hulladék összetétele, annál nehezebb (vagy nem is nyereséges) újrahasznosítani.

Engem aggaszt az a rengeteg szemét, amit az emberiség maga után hagy. Ráadásul a kommunális hulladék nagy része depóniákba kerül, ami - némi túlzással - egy földbe vájt gödör, amibe belehordják a szemetet, majd betakarják és beültetik fűvel. Aztán lesz egy xy(z) hektáros terület, ami ott fog rohadni az idő végezetéig.

Szóval a lényeg, hogy engem a divatban csak ez az egy zavar.

2022. jan. 5. 18:11
 17/18 anonim ***** válasza:

#15 de vannak, csak jól össze kell válogatni

#11 már a kínais ruhák se olcsók, de a minőségük legalább szar lett. Pedig imádtam onnan vásárolni. Ma már nem éri meg

2022. jan. 7. 02:00
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Te szerintem utálod az olcsó kínai ruhákat, csak megpróbálod elhitetni magaddal, hogy jók, sőt a legjobbak, mert könnyebb ezt gondolni, mint azt, hogy jobbat nem engedhetsz meg magadnak. Nekem tizenéves márkás ruháim is vannak. Néha elég komoly akciókat is ki lehet fogni. Egy rendes bőrcipőnek is bírnia kell hosszú évekig.
2022. jan. 8. 14:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!