40.
Mióta női ruhadarab?
Amióta ezt is úgy mint sokminden más ruhánkat lenyúlták a nők, és rajtuk látod többszőr?
Ettől még nem az.
És mi a helyzet a nadrággal? Azt is lenyúlták tőlünk, az is női ruhadarab?
Ezt úgy kezdik,hogy először uniszexnek nevezik, majd kisajátitják.
Ja!
És én is úgy vagyok vele mint apud, leszharok mindenkit, úgy viselem a harisnyát ahogy kedvem tartja.
Én már alig várom hogy olyan legyen az idő hogy harisnyát lehessen hordani.
1 azért hogy a leg jobb a hideg ellen a harisnya.
2 hogy idegesíteni tudom azokat akik majd meg fagynak.
3 tudom hogy vannak olyanok akik irigyelnek azért hogy én merek harisnyanadrágot fel venni minden zokszó nélkül és nem félek férfiként harisnyát viselni!!
Na most lehet le pontozni!!
43!
Ez a beszéd!
Tenni kell azért, hogy a pitcsák több ruhánkat ne sajátítsanak ki tőlünk.
És nem megmagyarázni magunknak, hogy hát igen ez a ruha női...
Mitől lenne az? Csak mert rajtuk látjuk?
Vissza veszem én is férfiként a mi ruhánkat, és majd látni fogják férfiakon is.
Akkor meg férfi ruha lesz.
43-as vagyok azt el felejtettem ide írni hogy amig nincs harisnyás idő addig meg nagyon sokat leggingset hordok, mert azt is nagyon szeretem hordani. Ilyenkor az nekem a harisnya!!
Pólóval vagy pulóverel szoktam hordani.
Én is hordok harisnyanadrágot, de csak azt a pamut bordásat.Oviban a 80- as évek elején kezdődött el minden,kb.5 éves lehettem.Mivel ott az ovónők jóvoltából praktikus ruhadarabnak számított a harisnyanadrág, így fiú-lány viselte, nem számított.A lányok szoknyával,mi fiúk rövid nadrággal viseltünk.A piros, meg a kék volt a divat, a fehér színű az ünneplő volt.Későbbiek folyamán már más színekben is gyártottak, de nekem a fehér tetszett meg nagyon.Ezek a harisnyákat bírták a gyűrődést, nem szöszösödtek, akárhány fokon is mosták ki a szüleink, mert jó volt az anyaga.Nem úgy,mint a mai vacak mintás kínai gyerek/felnőtt kötött harisnyanadrágoknak.1-3 mosás, és belepi a szösz, összemegy, kilyukad a lábfejen, megyen szét az ülepénél, aztán mehet a kukába.
Na de visszatérve a témára, általános suliban is hordtam 11 éves koromig télen a nadrág alatt télen ilyen harisnyát.Írígyeltem is a lányokat, hogy nekik bezzeg nem kell a lábukat eltakarni, különösen ünnepségeken lettem citromsárga az irigységtől.A hideg miatt rajtam is volt fehér harisnya, de a fekete nadrág eltakarta.Mivel elég hideg telek voltak akkoriban,a tanárok még a 7-8-os lányoknak se engedték meg a fehér nejlonharisnyát, mert akkor olajkányhával tudták a fűtést megoldani,nem akarták, hogy megfázzon bárki is! Sőt 3-4 tanárnő is ilyet viseltek, és szükség is volt rá.
Aztán valahogy elmaradt a harisnyaviselés egészen 17-18 éves koromig, amikor is már elkezdtem dolgozni!Vettem is az első fizumból 3 darab fehér bordázott harisnyát, mivel akkor még lehetett venni.Mintha egy régi barátot kaptam volna vissza.Aztán sokáig hordtam a nadrág alatt, míg meg nem láttam egy biciklist szürke pulóverben, fekete rövidnaciban, és szürke bordás harisnyában kerékpározni.Na itt kezdődött minden a számomra, itt omlottak le a gátlásos falak.Mivel lassan két, és fél évtizede nem kapható ilyen harisnyanadrág, ezért Németországban tudtam rendelni magamnak nehány színben.Már jónéhány éve így szoktam menni kerékpározni, túrázni, és senki nem foglalkozik azzal, hogy mit viselek, nem is okozok semmi feltűnést.Ha szólna is érte valaki, leszarom, nem érdekel.Azt viseltem, amit szeretek, kész! Nem foglalkozom más véleményével, nekem ez a harisnyanadrág jön be!És a feleségem is ilyet szokott télen hordani.
Úgyhogy kedves kérdező, viselj olyan harisnyát, amilyet szeretsz, és tegyél magasról minden gúnyos, rossz véleményre!
És ennyi!
Igaza van a 47-nek, mindenki azt viselje ami kényelmes neki.
Nekem a nejlon harisnya jött be, a feleségemtől kaptam anno, és nekem nagyon kényelmes.
Hordhat persze! Én még nem hordtam így. De valószínű nem is fogom, bár tervben van.
Ahogy a 47-es is irta, én is azt a bordás pamut harisnyát hordok, nekem nagyon kényelmes és nagyon szeretem, inkább harisnyát hordok mint akármi mást, lakásban is inkább harisnya mint más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!