Lányok, mikor fogtok leszokni a szép ruha plusz tornacipő borzalomról?
Az elején leszögezném, hogy nem azzal van a probléma, hogy hordtok tornacipőt, és a hasonlóan öltözködő férfi társaimra ugyanúgy vonatkozik a kérdés, csak náluk kevésbé tapasztalom.
A bajom azzal van, hogy mikor egy szép szoknya és/vagy csinos felső van rajtatok, elrontjátok egy borzalmasan ronda, ne adja isten koszos tornacipővel. Az meg már a hab a tortán, hogy ünneplőhöz, alkalmi ruhához is ezt csináljátok.
Egy kérdésem van, miért? Rajtam mikor öltöny van, de ha csak egy elegánsabb ing is, máris elegáns bőrcipőt veszek hozzá és nem sport/tornacipőt.
Lányok, ti miért nem tudtok ilyenkor legalább valami csinos balerinát felvenni, ha magassarkút nem is akartok?
Olyan lehangoló ez. A csinos, elegáns kinézeteteket egy pillanat alatt tönkrevágjátok.
25/F
Azt ugye vágjátok, hogy ami nem tudomány, abban a szabályok nem léteznek? Én soha nem értettem a zokni szandál cuccost, hát hordja mindenki úgy ahogy akarja.
Ez nem olyan, hogy 100 fokon forr a víz, és ez van. Nekem pl az ing tetszik a férfiakon, semmilyen póló nem tetszik, de nem fogok nekik beugatni, hogy miért nem nekem csicsázzák ki magukat. Lehet véleménye bárkinek, de ilyeneken fennakadni...
Biztos, hogy többeknek nem tetszik, de a kérdésem továbbra is az, hogy miért ízlésficamos, aki nem x ember(ek)nek tetszően öltözik?
Nekem pl. a magassarkú cipők nem tetszenek, ettől még nem gondolom ízlésficamosnak azokat, akiknek igen és hordják. Nem nekem kell megfelelniük. (És nem is neked.)
Nem mondtam, hogy magassarkú, van az általános iskolás testnevelés órára használt, koszos tornacipő és a magassarkú között más is.
Illetve az általánosításért elnézést, ha úgy hangzott. Természetesen, akinek nem inge ne vegye magára.
Azzal sincs probléma ha hétköznapi ruhákhoz hordjátok. A gond leginkább azzal van, mikor azt mondjátok, hogy ki vagytok öltözve, vagy csinosan vagytok felöltözve, de tornacipővel elrontjátok az egészet.
"van az általános iskolás testnevelés órára használt, koszos tornacipő és a magassarkú között más is."
Például?
"A gond leginkább azzal van"
Értsd már meg, hogy az, hogy neked nem tetszik valaki más öltözködése, az nem "gond", maximum a te egyéni problémád. :D
Balerina cipő, kis csatos valami, vagy ga sportcipő, akkor egy fekete, amiről távolról meg sem mondod, hogy az. Szandált, csizmát hagyjuk ki, mert az évszakfüggő.
Ezt pedig értem, hogy a legtöbbeket nem érdekel, hogy nekem nem tetszik, de általában, mikor kiöltözik valaki, akkor közösségbe megy. Olyan közösségbe, ahol ez az elvárt, illendő. Hogy megtiszteld az előadót, a színészt, a beszédet mondó, az ünnepelt embert. A közösséget, a másik embert, a társaidat, a partneredet, akivel mész.
És ha már felveszed az elegáns ruhát, akkor egy normális cipő miért nem megy hozzá? Azt még megérteném, ha a többi ruhája is elnyűtt, hétköznapi, akkor szimplán illetlennek nézem, de így nem értem, mert látszik, hogy ki akart öltözni, csak...nem sikerült.
Egyébként etikettnek hívják, ahol ezek az íratlan szabályok vannak. Sőt, nem is mindenhol íratlan, mert vannak helyek, ahová be sem engednek nem odaillő ruhában. Már a meghívóra is ráírják a dress code-ot. Bár, aki alkalmi ruhához nem tud alkalmi cipőt felvenni, az szerintem nem is tudja, hogy melyik dress code mit jelent, és mit kell akkor felvenni.
"Balerina cipő, kis csatos valami"
Igen, amire már többen is írtuk, hogy iszonyat kényelmetlen. Én pl. utálom az ilyen lábbeliket, senki kedvéért nem hordanám.
"Hogy megtiszteld az előadót, a színészt, a beszédet mondó, az ünnepelt embert."
Jah, eddig arról nem volt szó, hogy egy operettgáláról írsz. Oda természetesen nem illik sportcipőben menni. A válaszolók nagy része szerintem arra gondolt, amikor nem elegáns eseményre megy az ember, hanem pl. dolgozni, ügyintézni.
"És ha már felveszed az elegáns ruhát, akkor egy normális cipő miért nem megy hozzá?"
Én pl. már írtam több indokot is, hogy miért nem hordok (semmilyen ruhához) mindenféle magassarkúkat meg topánkákat. Lsd. a 16-os válaszomban.
ezek az élet nagy kérdései, amire, ahogy korosdsz, jössz rá, mekkora fa....szság ezen tipródni
csak. ne törődj vele, nem a te dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!