Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ruhaboltok próbafülkéiben...

Ruhaboltok próbafülkéiben (pl.: h&m, bershka, newyorker stb.) vannak kamerák?

Figyelt kérdés
Vagy ez illegális lenne, minden hátsó szándék nélkül, csak érdekel :))

2021. máj. 5. 17:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó ebben alapvetően igazad van.

De az ott dolgozó kiscsajok ezt tényleg nem tudják megoldani, hivatalosan meg nincs kedvem levelezni a céggel, mert többe kerülne egy ajánlott levél, mint amit nekem megérne az egész.

Persze nyilván van felügyeleti szervük is, de oda is alapvetően levelet kellene írni közel 1000 forintért. Ezt a pénzt inkább magamra költöm, főleg hogy negyedévente 1-2 alkalommal jártam oda régebben is.

Másnak meg aki sűrűn oda jár, miért én járjam ki ezt az utat, miért én költsek rá?

Te pl hogyan oldanád meg ezt a kérdést olcsón/ingyen és hatékonyan?

2021. máj. 7. 07:50
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Csinalnek egy insta posztot es bejelolnem a boltot. Meg aznap megoldanak... 😁
2021. máj. 7. 12:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

„ Másnak meg aki sűrűn oda jár, miért én járjam ki ezt az utat, miért én költsek rá?

Te pl hogyan oldanád meg ezt a kérdést olcsón/ingyen és hatékonyan?“

Itt van az alapvető probléma. Hogy mindenki önző. Nulla társadalmi felelősségvállalás. Ez nem csak itt ütközik ki, hanem sok más téren is. Környezetvédelem is ilyen. Ott tapasztalom a leginkább. Amennyiben egy kis kellemetlenséggel, lemondással is jár a dolog az egyén részéről már mindenki húzza a száját. Szóval nem, nem törekednék feltétlenül az ingyenességre. Más kérdés, hogy ebben a témában nem is kellene.

De egyébként az utolsó jól írta. A közösség ereje is hatásos tud lenni. Vagy akár egy ingyenes elektronikus bejelentés az ügyfélkapun a fogyasztóvédelem felé:) De mivel ez próbafülkés kamera felvétel GDPR szempontból emberi méltóságban sért, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a leginkább illetékes.

Ami szintúgy ingyenes és elektronikus.

Itt:

[link]

Vagy itt:

[link]

DE! Mindezek előtt az üzlettel illendő beszélni. Amennyiben nem mutatnak hajlandóságot a változtatásra kilátásba kell helyezni az általam felsorolt opciók valamelyikét. Leginkább a NIAH bejelentést. GDPR meglehetősen ingoványos talaj. Ha emberi jóságból nem is, de félelemből a valószínűleg korrigálják a dolgot. De én adnék nekik egy lehetőséget a bejelentés előtt. Így gondolom korrektnek.

2021. máj. 7. 16:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Köszi a linkeket. Ezekben nem voltam járatos.

Ha esetleg járok arra valamikor még az idén, akkor felhívom rá a figyelmüket. Hátha pozitívan állnak a dologhoz. Szükség esetén megpendítve a linkelt szerveket.

Önző viszont nem vagyok emiatt, hogy a bolt egyik legritkább látogatójaként nem én vagyok az aki azonnal kézbe veszi az ügyet. Ráadásul ebből megítélni a nulla társadalmi felelősségvállalásomat, elég meredek kijelentés volt a részedről. Miért ne mérlegelhetném magamban azt hogy költök e erre az ügyre úgy, hogy egyébként csöppet sem meghatározó bolt ez az életemben, hiszen ha évente egy dolgot veszek ott, az már soknak számít. Számomra ennél sokkal fontosabb dolgokkal sincs mindig időm és energiám foglalkozni.

2021. máj. 7. 18:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!