Mi a véleményetek erről a karóráról? (Breitling) esetleg ajánlások?
Sziasztok, mi a véleményetek erről a Breitling-ról?
Mint kinézetre, mint működésileg/kidolgozásilag
?
Azt tudom hogy az ETA 2893/2 re alapúl a B32 es Werk ami ebben ketyeg, de az Elaboré modell COSC minősítéssel :)
Ez lenne az első komolyabb órám(és a jelenlegi munkahelyem is “Sajnos” megköveteli a külsőségeket)
Esetleg jöhetnek még ajánlások max kb eddig az árkategóriáig :) Néztem még a Tudor Black-Bay modelleket is és a Breitling NaviTimer 8 as szériát is, de még élőben nem láttam.
10
Vaterán a kisbüdösi ládagyár művezetőjének lehet, hogy hamarabb vesz meg egy Tag Heuert de neki is csak azért lesz vonzó mert azt látja hogy 1+ milliós órát megvehet 600-700 ezerért. De Chrono24-en simán elmegy a Vacheronom egy nap alatt mert limited edition és elég ritka. Az újgazdag meg hiába megy a Rolex butikba, elétolnak egy papírt hogy iratkozzon fel a 3-5 éves várólistára aztán szevasz. De nem is az ilyenek a célközönsége a komolyabb óráknak.
3.-nak.
"A mai világban nagyon kíváncsi lennék, milyen munkakör követel meg egyáltalán bármiféle karórát."
Minden FELNŐTT, normális munkahely, ahol számít a megjelenés és a presztiz.
13.-nak.
Ja, mert az építőipari melósnak ilyen óra kell, ugye? De a tulajnak, a gazdájuknak igen, mert kell a látszata a sikernek, hogy komolyan vegyék.
És be ne nyögj egy "De Bilgécnek sincsen rajta ilyenye." Mert Bill Gates nem az a szint, mint Kovács Béla építőipari kft. tulaj próbálkozó!
Órás körökben státusszimbólum igen. De valakit annyira hidegen hagy, amennyire csak lehet. Pénztől függetlenül.
Van több olyan ismerősöm, aki megengedhetné, hogy milliós karórákat vásároljon. Egyszerűen nem érdekli, nem is hord órát. Vagy ha mondjuk hord is, vesz a szokásos párszáz ezres kategóriából valamit.
Bilgéc meg Sztívdzsobsz, meg Cukkerberg, kiváló példa erre. Mindig azzal jönnek, hogy ők nem akarnak felvágni, azért nem hordanak olyan ruhát, meg órát. Nem. Nem azért. Egyszerűen telibeszarják az egész megjelenésüket :D.
Ahhoz hogy egy férfi igényesen, stílusosan nézzen ki, nem kell sok pénz. Fel lehet öltözni 20 ezer Forintból marha menően. Nekik dollármilliárdos vagyonnal sem sikerül. Mert nem akarnak. Nem érdekli őket. Semmi köze ennek a pénzükhöz. Ha egyszerű polgárok lennének, ugyan így öltözködnének. Ugyan így nem hordanának Breitlinget mint most.
Nem azért, mert ők már "elérték" és nincs mint megmutatni...
Szerintem meg ez a presztízs meg megjelenés duma a legszánalmasabb. A kapitalizmus egy nagyon jó dolog alapvetően, néhány idétlen és káros vonását leszámítva, de ez többek közt pont egy ilyen idétlen vonás.
Mi az hogy presztízs meg megjelenés? Meg miért kell villantani? Ez egy normál, józan gondolkodású embernél úgy jön le, hogy mivel alapvetően egy büdös forintot nem ér az illető, legyen akármennyi pénze, ilyen cuccokkal kell demosntrálnia az értékét, mert ha nem lenne rajta drága öltöny, meg milliós óra, sok esetven ki sem derülne róla, hogy ő tud valamit.
Érdekes módon értelmiségieken, meg egyetemi oktatókon, kutatókon sose láttam még 100 ezres órát sem. Sőt, láttam már egyetemi professzort zokni szandálban bejönni órát tartani, és tudjátok mit? Senkit nem ez érdekelt, mert nagyobb tudása van, mint annak a habzószájú öltönyös divatmajomnak, aki ezért mondjuk megszólja, meg beokádja, hogy "de háááát a megjelenés is számíííít". Max annak, aki amúgy a megjelenésén kívül nem tud semmi mással emlékezetes maradni, és nem sok mindent tud felmutatni. Nyilván nem azt mondom, hogy feltétlen suttyón kell kinèzni, de önmagában még egy jól öltözött, Rolex órás alak lehet egy IQ-tlan utolsó suttyó, aki csak a szerencsének meg a kapcsolatainak köszönhet mindent, de emberileg meg egy nulla. Tisztelet a kivételnek, remélem senkit nem sértett, ez csak egy általános komment volt.
A másik meg ez a presztízs dolog... Mitől presztízs valami? Attól, mert valaki jó marketinggel felépítette az adott brandet, a sok habzószájú pedig bólogatva nyugtázza, hogy igen, ez nagyon jó, nagyon szép, nagyon menő, státusz meg minden. Minden tárgynak mi adunk értéket. Ha minden ember úgy gondolkodna mint én (ami amúgy a józan ész lenne), hogy egy sz.ros tárgy az csak egy sz.ros tárgy, és nem képvisel értéket, csupán funkciója van, akkor a másfél milliós ilyen meg olyan órát nyugodtan le lehetne húzni a wc-n, mert azt mondanánk, hogy ez nem ér többet 10 ezer forintnál, mert valami 10 ezer forintért is megbízhatóan mutatja az időt. PONT. Senki ne jöjjön itt a "de háááát státusz, meg nem tudom mi az eszmei értéke ennek meg annak, meg ez minőség" stb. kamu dumával, mert pont erről beszélek. Az emberi pszichológiára vezethető vissza, hogy ezeknek éréke van. A reklám elhitette veletek, ti meg elfogadtátok, és ez így kialakult. Ha holnaptól mindenki gondolna egyet és lehúzna a wc-n minden milliós órát meg luxustárgyakat, akkor megszűnne ez az érték, és többet nem érne semmit. Csak ugye nem lesz ilyen, mert ilyen az ember. Így marad két tábor. A józan gondolkodásúak, akik szemében a tárgyak funkcionálisak, és emberi kapcsolatokban mérik az értékeiket, meg az emberi tulajdonságokban, nem a tárgyak márkanevéven, amit magukra aggatnak, és maradnak azok akik leproliznak másokat, akik sz.rnak a márkára, mert nekik meg az elképzelt státusz számít csak, amit azzal "nyernek", hogy magukra aggatnak mindent.
Csak az érdekes az, hogy egy világi barom bármit aggat magára, úgysem fognak figyelni rá, mert az emberi érték számít jobban. Egy értéktelen, de gazdag ember fel is szed egy jó csajt, az csak a pénze miatt lesz vele, nem a sármja, emberi értékei miatt. Magyarul normália nőt sem találni ezzel a státuszos tucatfelfogással.
Utolsó. Na itt látszik, hogy fogalmad nincs semmiről. De úgy egyáltalán :D. Eleve baromi nagy hüyleség az egész amit leírtál. De mivel órák / Breitling a téma, ezért arra reagálok csak.
Presztízs... Meg Brand. Ha szerinted a Breitlinget semmi más nem különbözteti meg egy belépő szintű órától ami 10-100 ezer Forint, akkor nem is értem mit keresel ennél a kérdésnél.
Elárulom neked, a Breitling még nem is minősül olyan arcpirítóan drágának. Sokkal kevésbé villantós mint egy Rolex, vagy bármi más. Cserébe ebben a szegmensben (nyilván van kivétel) határozottan jobb minőséget kapsz ennyi pénzért, mint a tizedannyiba kerülő óráknál.
Mutatja az időt az is? ja. Igen. Tudod, a Suzuki Swift, meg az Audi A6 is elvisz A pontból B pontba. Ez kicsit olyan hasonlat...
Neked ez egy közönséges óra, ami mutatja az időt. Órakedvelőknek pedig egy hobbi. Egy gyönyörű tárgy, amit örömmel hordanak és akarják hordani. És egy igazán órakedvelő ember NEM azért vesz órát, mert presztízs, meg hogy jampizzon hogy fúúú nekem egy 2-3-4-5 milliós óra van a kezemen.Illetve a gyártók sem ezért gyártják. Nyilván van ilyen csoport is. De az órakedvelők azért veszik, hogy a kezükön lehessen. Hogy birtokolhassák. És telibe szarják, hogy mit gondol róla más.
Az óra órakedvelőknek készül.
Ahogyan egy 50 milliós Audi RS7 is az autókedvelőknek készül.
Vagy egy drága festmény a műkincs kedvelőknek.
Ha nem vagy oda valamiért és még csak nem is vagy jártas benne, ne akarj hozzáokoskodni.
És te, akinek az óra semmit nem jelent, az soha nem fogja megérteni, hogy emberek miért adnak ki akár 100 ezer Forintot is egy órára, nem hogy több milliót. De elárulom vannak még ennél is drágább órák :).
De egyszer vegyél kézbe egy 20 ezres Casiot. Egy 200 ezres belépő svájcit, mondjuk egy Certinát vagy egy Tissot-t. Meg mondjuk egy 3 milliós Breitlinget (ha már Breitling volt a kérdésben). Esetleg nézd meg a szerkezeteket is. Aztán ha nem vagy komplett hülye, akkor érezni / látni fogod, hogy az egyik miért többszöröse a másiknak.
Nekem pl. nagy álmom egy Breitling Navitimer. Mert nagyon tetszik. Marhára leszarom, hogy felvágós-e vagy nem. Hidd el, emberek ránéznek... 99%-a nem fogja tudni megmondani, hogy az egy 100 ezres, vagy 3 milliós óra. Nem ezért vesszük... Hanem mert Breitling. Mi tudjuk hogy az. És nekünk tetszik.
Egyetemi oktatók meg kutatók... Persze. Mert csak abból áll a világ. Érdekes. Egyetemen ahova jártam, parkolóban azért fel-fel villant néha egy Bentley Continental és nem a diákparkolóban. Szóval ne gondold, hogy ők sem vesznek drágább dolgokat.
Van aki ad a megjelenésére, van aki nem. Hozzá teszem, nem sok olyan egyetemi tanárt láttam még, akire azt tudtam mondani hogy húha milyen marha fess / elegáns / vagány / stílusos megjelenése van. Őket ez nem érdekli. Van akit igen. Engem is. És lám, énis diplomás vagyok. Nem oktatok ugyan, de nem 45 az IQ-m.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!