Szerintetek sznob dolog Daniel Wellington órát hordani?
Pont a sznob ellentétje véleményem szerint. Amúgy meg mindenki azt hord, ami tetszik neki :) Én tutihótziherhétszentség nem vennék fel DW MK MVMT wmporia armani stb stb márkájú órát. Számomra egy jó karóra félig műalkotás.
Sznob jelentése Wikipedia szerint:
"A népetimológia logikája szerint átvitt értelemben az olyan embereket illetik e szóval, akik ugyan nem „nemesek” vagy tagjai valamely elit körnek, de mégis valamilyen rájuk jellemző attitűd felvételével olyannak akarnak tűnni, mintha oda tartoznának.
Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik. Ez a fajta sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog. Ilyen az álintellektuális, vagy az álgazdag ember.
(...)
Mai értelmezés szerint sznob az is, aki lelkendezik divatos, korszerű művek, előadások, híressé vált valakik, valamik iránt, abból a célból, hogy a jobb társaság tagjának higgyék, valójában azonban keveset, vagy semmit nem ért meg a jelenségből."
Én ezek alapján inkább arra mondanám, hogy sznob, aki csak az image, csak a márkanév miatt megveszi a legolcsóbb Rolexet, azt is mondjuk úgy, hogy tudja, hogy amúgy volna fontosabb dolog, amire költhetne.
Sosem foglalkoztam mással, azt veszek föl ami nekem megfelel.
Csak úgy férfiasan...:)
Nekem inkább az Armani watch jön be , de kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!