Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Boltkóros vagyok? Ki mennyit...

Boltkóros vagyok? Ki mennyit költ átlag magára egy hónapban?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Kiskoromba szegények voltunk, alig volt ruhám, sminkről, fodrász stb nem is álmodhattam. Mióta dolgozom, külön élek minden más. Tudok félre tenni,számlákat kifizetni.. de többet is tudnék félre tenni, ha nem költenék ennyit :D

Körmös havi 4400kb

Ruhák :12-18000

Smink,kozmetikumok:5000-6000kb

3havonta fodrász:2500

Ti hogy vagytok vele?

2020. ápr. 24. 20:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Sminket, kozmetikumot nem veszek minden hónapban, de átlagban én is ennyit költök (a körmös meg a fodrász ára magasabb kicsit + havonta a kozmetikus).

Szerintem ez még nem boltkórosság.

2020. ápr. 24. 20:58
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Fodrász 2500? Nem maradt le egy nulla? :D Festés, vágás, szárítás, megfelelő ápolás, félhosszú hajra 15-17ezret simán otthagyok, hosszú hajra bőven 20 felett voltam...
2020. ápr. 24. 21:01
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Sokkal többet költök, mégse fordult meg ilyen a fejemben soha.

Nekem ez pl elég kevés amit te írtál.

2020. ápr. 24. 21:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

videken ennyi a fodrasz falvakban.

Amugy kb en is ennyit koltok egy honapban.

Illetve ha hazamegyek videkre akkor nekem is 2500 fodraszom ha meg olyan honap van hogy nem akkor 16000. ugyhogy emiatt jarok haza majdnem havonta.

2020. ápr. 24. 23:12
 5/11 anonim ***** válasza:
71%

4, köszi a hozzáfűzést. :)

Kérdésre is válaszolva, a ruhákra költött pénzt sokallom, havonta szerintem felesleges ennyit költeni. Maximum életkezdésnél reális, mondjuk az első évben, amíg felépíted a saját ruhatárad mind a négy évszakra (bár akkor is elég szabados költekezést feltételez), utána szezononként néhány új darab, esetleg egy új cipő, ha nyúzod őket és tönkremennek.

A többi szerintem rendben van.

2020. ápr. 25. 00:21
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem. Ha nem arról van szó, hogy minden pénzed erre megy, és mint írtad, félre is tudsz tenni, akkor a többit arra költöd amire akarod, ráadásul ez még nem is olyan hatalmas összeg szerintem.
2020. ápr. 25. 03:06
 7/11 anonim ***** válasza:
41%

Én is sokszor annak érzem magam 😂

Fodrász 6 hetente 10.000 ft kb

Körmös vagyok, csak nem dolgozom a szakmában, így azt magamnak csinálom.

Ruha havi szinten 30.0000 biztos van

Szépségáploási cuccok közül szinte csak Body Shopot használok, ez sem a legolcsóbb márka, kb 20.000 ft.

😊

2020. ápr. 25. 06:07
 8/11 A kérdező kommentje:

Na most megnyugodtam csajok :D

Amúgy igen vidéken élek, itt nem drága a fodrász. Városba nekem is 10 körül volt, amikor egyszer ott mentem el. Ruha nem minden hónapban ennyi, néha kevesebb, inkább az átlag. Ruhatáram nagy része több éves, eddig voltam úgy inkább, hogy nem igen költöttem magamra, gyűjtögettem. Havi 40et félre teszek, néha többet is saját házra. Néha bűntudatom van. A szüleim mondják mindig, hogy ők nem költöttek magukra :D

2020. ápr. 25. 06:35
 9/11 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nincs vele baj, megdolgozunk érte. Persze kell félretenni is, jól is csinálod, de nem élhetünk burokban sem :D

Kell a szórakozás, a lelkünknek kis vásárlás, különben nincs értelme élni se. Meg mikor máskor, ha nem most? Most vagyunk fiatalok, gyerekek mellett lehet már nem lesz lehetőség ennyit magunkra költeni :D

2020. ápr. 25. 07:15
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

ha megengedheted magadnak, miért ne ? te dolgozol meg a pénzedért, és arra költsd, amire akarod, szerintem.

én a teljes ellentéted vagyok, köröm/hajvágás/festés azt magamnak intézem otthon. ruhát csak akkor szoktam venni, ha valamim tönkremegy, vagy esetleg naaaagyon megtetszik(ez ritka). szóval, van, hogy ilyesmi kiadásaim nincsenek is hónapokig. de vettem egy ultrakirály powerbankot... szóval :D ne fájjon a fejed szerintem.

mondjuk a körmös cuccokat, hobbisminket(utcára nem viselek, csak korrektort,mert az muszáj a fejemre) számolom, akkor van, hogy otthagyok simán 10-12ezret egy vásárlással :D

2020. ápr. 25. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!