Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Goth vagyok és az anyám utál...

Goth vagyok és az anyám utál ez miatt, mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Nem adhatom fel azt aki vagyok. Az pedig egy fekete ruhás, művészlélek. Többször kiabál velem, hogy nem kellene bekattanom. Nem kellene kifurni az orrom(!?) Nyolcszor volt kilyukasztva a fülem és négyre emlékszem, és minden lyuk benőtt. Tudom hogy nem kellemes. Van pár koponyán mert érdekesnek találom őket, szeretem lerajzolni azokat. Nem drogozom, nem cigizem. Jó tanulók vagyok. Idén kaptam az első hármast a bizonyítványomba. Költöznék, de túl fiatal vagyok. Miért nem ért meg? Vagy esetleg valami közép út?

2020. jan. 28. 19:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%

Nem akartam hozzászólni az egészhez, de valami szemetszúrt.

"Költöznék, de fiatal vagyok". Hova költöznél csillagom? Hova? Meg miből? Ez a legnagyobb kérdés. Nee lázadjál már ennyire... Iskolába jársz. Nagyon érettnek és önállónak hiszed magad, és úgy gondolod hogy te milyen jól eltartanád magad. Miből? A pénzből, amit születésnapra és karácsonyra kapsz? Vagy miből? :D. Szerintem főzni nem tudnál magadra. Amivel nincs gond. Nem várom, el hogy ebben a korban tudj. De akkor ne gondold, hogy te bizony akkora életművész vagy, hogy 15 évesen eléldegélnél egyedül.

Le lehet pontozni nyugodtan. Nagyon jól megmondták az előttem szólók. Kinövöd. Most nem gondolod így, meg mindenki károg, hogy ezt nem lehet kinőni (Gondolom ők is korodbeliek, vagy akörül vannak). De. Ki fogod.

10 évvel ezelőtt laza stílusom volt, deszkáztam. Lógós pólók, bő nadrágok, deszkás cipők, kapucnis pulcsik. Ha inget kellett felvenni iskolába egy ünnepségre, azt hittem belehalok. Ma pedig megőrülnék ha akár egy napra is így kéne öltözködnöm, mint 10 éve.

Hogy deszkára állnék-e mais? Igen. Fogok is, ha jó idő lesz. De az öltözködést soha többet.

Nem nagyon látsz 30 éves goth-okat. Ha meg megmarad még olyankor is, na akkor elhiszem, hogy te goth vagy.

2020. jan. 30. 08:47
 12/13 anonim ***** válasza:
87%

#11: “Kinövöd.” - Nem, aki VALÓDI goth, az nem nő ki egy ilyen jellegű dolgot.

Különbséget kell tennünk az ilyen “khm...goth vagyok” emberek, akik csak öltözködés szinten állítják ezt magukról, mert megtetszettek nekik az ilyen stílusú ruhák, de valójában fogalmuk sincs, hogy minek vallották magukat, ténylegesen nem tudnak semmit erről a világról, max. Instán nézegetnek sötét, viktoriánus hangulatú, vámpíros.... *franc tudja, milyen* képeket, - és azok között, akikben TÉNYLEG megvan az életérzés.

Mert: igen... - Valóban az öltözködés a legszembetűnőbb egy kívülálló számára, - de még mindig nagyon sok ember nem tudja, hogy ez NEM egy olyasmi mondvacsinált hülyeség, mint a ma divatos “vsco girl”, “e-girl” tinidivatok, amivel az Instás tucatribik címkézik fel egymást, hogy kitűnjenek és különlegesnek tartsák őket.

Ehhez társul egy komplett életérzés, egy ideológia-rendszer, egy bizonyos gondolkodásmód és világszemlélet. Rengeteg goth él a világban, akikről nem mondanád meg, hogy a szubkultúrába tartozik. Sötét, de basic ruhadarabok, egy kis naturális smink, és ennyi. Közülünk sem szeret feltűnősködni mindenki. 😄

VALÓDI goth szerintem kb. 20 év felett lesz az emberből, mert ekkorra érik meg és teljesedik ki a személyisége.

Az ilyen 12-18 éves fiatalokat “baby bat”-nek szokták hívni, akik bár “szegről-végről gothnak” vallják magukat, igazából csak ismerkednek a szubkultúrával, érdeklődnek iránta, de még ők sem tudják ténylegesen, hogy hová akarnak tartozni. Aztán vagy véglegesen csatlakoznak, vagy visszaállnak a “normális” emberek közé, mert nem találják meg magukban ezt az életérzést, de ugyanúgy megmarad bennük a tisztelete és a stílus szeretete, vagy csoportosulnak a divatozós majmócák közé, mert ez az egész csak valami mondvacsinált 100. fellángolás volt nekik az emós - hiphopos - bandás pólós kamu rocker - k-popos - vsco girl-ös irányzataik után.

Gothnak születni kell, - persze a valódi személyiség egy életen át fejlődik, és ezzel lassan, de biztosan kialakul az a bizonyos irány. Ez nem megy úgy, hogy az ember nézeget egy listát arról, hogy hogyan öltözködHET és hogyan nem, milyen zenét hallgatHAT és milyet nem, miben hiHET az élettel kapcsolatban és miben nem, milyen szimbólumokat aggatHAT magára és milyet nem. És majd megszakad, hogy kényszerből nem hallgat olyan zenét, ami valójában tetszik neki, és kifejezi az ő életérzését.

Aki valódi, - az SOHA nem fog kinőni egy szubkultúrát, egy bizonyos gondolkodást, egy értékrendszert.

Ahogy a kérdező fogalmaz, - valóban nagyon fiatalka lehet. De nem a mi feladatunk eldönteni, hogy VALÓJÁBAN mit érez, minek vallja magát. Majd kialakul. A költözés témát én sem tudom értelmezni. Nekem is voltak verbális csatáim a szüleimmel, - de nem fajult odáig soha, hogy emiatt megforduljon a fejemben, hogy összecsomagolok és elmegyek. Nem tudom, mekkora mértéket ölthet náluk ez az egész.

2020. jan. 30. 09:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Azóta van már valamilyen fejlemény?
2020. febr. 12. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!