Ti mennyit adnátok óráért átlagos emberként?
Már régóta be szeretnék ruházni az első, számomra komoly órára. A tavalyi nyári munka fizetésem nem szántam rá, a diplomáért idén, egyfajta jutalomként magamnak megint nem, most a fizetésemből is gondolkodom.
Nagyjából 60-70 ezerért néztem ki egyet magamnak.
azért vannak szintek az órában is, amik valamire valók, de nem a luxus
én nem szeretnék órát, engem zavar a tény, hogy státuszszimbólum és nem akarom magam bestátuszolni inkább. régebben akartam, ilyen 30-40 körül láttam jó női karórát
ha neked belefér ez az összeg, és úgy is sok évig hordod, akkor tök jó, szerintem fölöslegesen ne költs rá irreálisan sokat.. de ha nem rég diplomáztál, akkor meg pár éven belül esélyes hogy több pénzed lenne órára, és ez meg már nem fog tetszeni
Engem elbűvölnek a mechanikus karórák. A hagyományos művészeteket nem annyira kedvelem, de sokszor egy mechanikus órát inkább sorolnék művészet kategóriába, mint máshova. Főleg a független órakészítő óramesterek munkái nyűgőznek le. Pl Masahiro Kikuno Wadokei órája:
Teljesen átlagos anyagi körülmények között élek, azaz nem engedhetek meg magamnak milliós órákat egyelőre. Viszont van egy szép örökölt Longines öltönyórám, illetve magamnak vettem 30 ezerért egy Seiko SNKM85-öt hétköznapi használatra, 21 ezerért egy játszós Casio Pathfindert, illetve van egy-kettő 4-10 ezer forintos órám még régebbről.
Jelenleg maximum 150 ezer forintot lennék hajlandó karórára kiadni. Tavaly nagyon elgondolkoztam egy szkelettált Rado karórán, ami kb 250 ezer helyett 150-ért volt eladó, de végül jobb belátásra tértem.
Ha nem lenne gond a pénz, akkor is max 2,5 millió forintot szánnék egy karórára, szerintem sose vennék 30-40 millióért karórát, mégha lenne is rá kényelmesen annyi pénzem. 2 millió körül lehet kapni új Grand Seikot, minek annál több, jobb? :)
Szerintem 60-70 ezer forint nem olyan nagyon sok egy karórára. Ennyiért már szépet kapsz Zeppelinből, Seikoból, Tissot-ból, Orientből, Casioból.
Ertem, és egyet is tudok érteni veled. Egyedül annyi, hogy én nem szeretem a japán órákat, Grand Seiko helyett valami svájci márkát vennék.
Egyébként én is ezekből a márkákból válogatok, amelyeket felsoroltad.
200 - 250.
Ennyiért vettem az óráimat. Az egyik egy Omega öltönyóra, 1963-ból. A másik egy Seiko búvár.
Ezt vedd: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!