Minden évben új télikabátot vesztek?
Igazából a mostaniból nem jön ki egy hatalmas folt és világos kabát. Meg tényleg nem szeretek, hónapokig ugyanabban lenni, beleizzadsz, minden ruhához...
Meg a színe nem tetszik, ott a boltban szépnek tűnt, de..
Mindegy nincs pénzem rá. De jobb lenne, ha kettő lenne. Egyik koszos lesz, beleizzadsz stb.
Nem. Általában 2-3 évente veszek újat.
Előttem többen írták, hogy milyen rossz hónapokig ugyanazt a kabátot hordani... Én speciel ki szoktam mosni a sajátomat.
Nekem van egy toll dzsekim (hosszú) és egy szép bélelt szövetkabátom. Ezt a kettőt váltogatom alkalomtól függően. Szezon végén elviszem őket tisztítóba. Szezon közben csak ha kell, illetve a nyakát tisztítom házilag. Szigorúan sálat hordok. A sál ugyanis nem azért van, hogy melegítse a nyakad, hanem hogy védje az egyébként nehezen tisztítható kabátot a hajzsírtól.
A koszos, büdös télikabát gusztustalan, manapság egy dzsekit a mosógépben ki lehet mosni, nem is értem, miért hagyják elkoszolódni egyesek.
A "beleizzadsz" dolgot nem teljesen értem. Én legalábbis nem pucéran szoktam felvenni a kabátot, majd bemenni szaunázni... :D
Egyrészt minimum két réteg van a kabát és köztem, ami az esetleges izzadságot felszívja, másrészt ha meleg kezd lenni, leveszem a kabátot.
Vagy pedig az éghajlatnak, időjárásnak megfelelő kabátot hordok, és nem a sarkkutató kabátom veszem fel a 10 fokban, vagy a széldzsekit a -10 -ben.
Amúgy nekem két kabátom van. Van egy normális, szép, jó anyagfelhasználású, jól kitömött télikabátom, Naketano, idén télen 3 éves. És van egy másik, Pull and Bear-es, már 5-6 éves kabát, amin már volt cipzárcsere, viszont nem dobom ki, mert jó a gányolósabb őszi téli munkákhoz, meg nem annyira vastag, mint a másik. És van egy jól kibélelt dupla cipzáras Lee Cooper mellényem, az is kb. 5-6 éves, és semmi baja. Az nekem igazából az átmeneti kabát, nem vagyok fázós típus annyira, bőven elég nekem egy pulóverre felvenni addig, amíg nem köszönt be a nagy hideg, hogy be kelljen vetni a Naketanot. De jelenleg a mellénnyel bőven elvagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!