Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » Feladjam az egyetemet, hogy...

Feladjam az egyetemet, hogy modellkedhessek? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Harmadéves orvostanhallgató vagyok most a SOTE-n, már kislány korom óta gyerekorvos akartam lenni, és nagyon élvezem az egyetemet, eddig jól is megy, majdnem kitűnőre sikerült az első 2 év. Most nyáron történt valami, ami nagyon nagy dilemmát okoz nekem.

2 barátnőmmel nyaraltunk augusztusban az Azúr parton. Poénból beneveztünk a strandon egy bikinis szépségversenyre, amin harmadik lettem. A verseny után odajött hozzám egy francia fazon és azt mondta, hogy ő divatfotós és hogy nagyon jó mozgásom van és különleges karaktere van az arcomnak, és hogy gondoltam-e rá, hogy modellkednék? Mondtam neki, hogy nem, mert valóban így is volt. Azelőtt nem nagyon izgatott az egész szépségipar. Mondjuk hosztesszkedtem néha, többek kzött ebből is gyűjtöttem a pénzt a nyaralásra, de a mindennapokban nem is sminkelek.

A lényeg, hogy bár azt hittem, hogy hülyéskedik és csak le akar fektetni ilyen dumával, de végül megadtam neki az email címemet. Pár napon belül kaptam tőle egy emailt, hogy menjek ki hozzá Párizsba és ingyen megcsinálja a portfoliómat. Ez már tényleg nagyon gyanús volt, de utánanéztem a neten, és valódinak tűnt a dolog. Végül hosszas tanakodás után kimentem Párizsba a szüleimmel, és meg is csinálta a fotózást. Utána egy ügynökség írt, hogy szeretnének velem személyesen is találkozni. Meghallgatás és újabb fotózás után egy szerződést ajánlottak.

Ha elfogadom a szerződést (egyelőre 1 évre), akkor ki kellene költöznöm Párizsba és abbahagynom az egyetemet. Ti mit gondoltok erről? Hogyan döntenétek?

Köszi a segítségeteket előre is! Kérlek csak normális válaszokat írjatok! 21L

2016. szept. 21. 10:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%

Ha egy évet halasztasz, attól még lehetsz orvos. Nem kell feladnod azt az álmodat sem. Ha nem tetszik mégsem a modell szakma, akkor folytatod az egyetemet. Ha meg világhírű szupermodell leszel, akkor megérte kipróbálni :)

Szerintem egyébként az a világ nem neked való. Ha csak azért mennél, mert kell az önbizalomnövelés, akkor inkább ne menj. Az önértékelési zavaraidat máshogy old meg. Abban a világban lehet, hogy csak még több önértékelési problémát szednél össze.

2016. szept. 21. 11:19
 12/22 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem az életkorod miatt már eleve hátránnyal indulsz.

Tapasztalatod sincs.

Ha meg nem leszel a legjobbak között, akkor felesleges azért abbahagyni az egyetemet.

2016. szept. 21. 11:22
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ezt neked kell eldöntened.

Ahogy írták, egy év kihagyás még nem a világ, bár ugye ki tudja, az egy év kihagyásból nem lesz-e 2-3-5-10?

Ahogy írták, 40-50-es korodra ebből már nem fogsz tudni megélni, orvosként viszont nyugdíjas korodig praktizálhatsz.

Írtad, hogy a szépségipar, a modell-világ nem nagyon izgatott, ellenben van egy gyerekkori nagy álmod. Persze, a hirtelen élmény most intenzívebben hat, de vajon hosszabb távon melyikben lennél boldogabb? A "fény és csillogás" okozna nagyobb boldogságot, úgy, hogy mellette feladod a nagy tervedet, vagy pedig életed nagy álmának megvalósítása?

Mi lesz addig a kapcsolatoddal, ameddig Párizsban vagy? Megéri feladni?

Nekem úgy tűnik az írásod alapján, hogy csak az önbizalomhiányod foltozgatása miatt vonz ennyire ez a munka, arra viszont inkább egy önismereti tréninget javasolnék, nem pedig az álmaid feladását.

2016. szept. 21. 12:43
 14/22 anonim ***** válasza:
Melyik ügynökség ajánlott szerződést? 21 évesen óriási hátránnyal indulsz, igazán különlegesnek kell lenned, a legtöbb modell már 14-15 évesen elkezdi, s 21 éves korra már komoly karriert futnak be. Vagy legalább 176 cm, ennyi kell, hogy kifutózz. Párizs az egyik legszigorúbb hely, ha méretekről van szó. Ezek a méretek a legideálissabak: Mell: 76-86 cm, derék: 58-60 cm, csípő: 84-89 cm. Magasság: 177+ cm.
2016. szept. 21. 16:57
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem 1 év kihagyás után még vissza mehetsz az orvosira, mások is csinálják ezt ugyan ezért: kiutaznak más országokba, ott dolgoznak valamit, hogy legyen pénzük, megismerik azt a helyet aztán haza mennek és folytatják a tanulást. Neked már most megvan, hogy mit fogsz csinálni ott, Párizsban szóval előnyöd is van. Ha kiderül, hogy tényleg nagyon különleges vagy modellnek, akkor még híres is lehetsz és jó sok pénzt szerezhetsz. Szerintem 1 év alatt elfog dőlni, hogy megy -e ez neked vagy sem, ha nem, akkor ez egy jó kaland volt és hazamész. Ha viszont igen, akkor is dönthetsz még. Nem kell ehhez feladnod az álmod, csak kipróbálsz valami újat.
2016. szept. 21. 18:30
 16/22 anonim ***** válasza:
Orvos mellett modellkedhetsz is. Én biztos nem adnám fel, azt hogy orvos legyek, hiszen ha annyira szeretnél modellkedni, akkor hobbiszinten is foglalkozhatsz vele.
2016. szept. 22. 19:13
 17/22 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy az önbizalomhiányod miatt vágysz most inkább a modell-karrierre. Egy dolgot mondanék neked: Hallgass a belső megérzéseidre! Ez nagyon fontos! Ha még így sem sikerül eldönteni hogy mi legyen, akkor ajánlok egy trükköt, ami vicces, ám annál érdekesebb: Vegyél egy érmét (lehet az 10ft-os, 50ft-os, bármi..) és a két lehetőséget helyezd el az érme két oldalán gondolatban. Pl.: Fej-Egyetem, Írás-Modellkedés. Ezután egyszerűen dobd fel, és ahogyan leesik majd, azt az utat válaszd..Na de ha a te belső megérzésed nem egyezik a kapott eredménnyel? :-) Amit itt érzel, az lesz a helyes út, azt szeretnéd igazán. Ha az "eredmény" a modellkedés, de te legbelül frusztráltnak érzed magad akkor valójában mégsem az, hanem az egyetem.

Még egy dolog: Ha sehogy sem tudsz dönteni, mert egyik lehetőséget sem szeretnéd elszalasztani, akkor tényleg az lesz a legjobb, ha halasztasz 1 évet, és külföldre mész. A kapcsolataid meg pusztán ezért nem fognak tönkremenni..Skype, Facebook, telefon világában.. :) A párkapcsolat nyilván más, azt valóban nehéz lesz megoldani.

+1 Joker: A modellkedést NEM lehet hobbiszinten csinálni. Ez nem az a szakma. Ezt vagy szívvel-lélekkel, vagy sehogy. Legalábbis az első verzió esetében nagy karrierrel nem lehet számolni, ugyanis a szakma iszonyú nagy kitartást és elhatározást igényel. Én már csak tudom, modellkedem..:)

2016. szept. 22. 20:49
 18/22 anonim ***** válasza:
Adom az 5-ös véleményét. Én is megyek kisebb fotózásokra, ettől még ugye nem vagyok modell. De tudod mit meg nem tennék érte hogy úgy járjak mint te? Van lehetőséged, használd ki, 1 év letelte után ha esetleg mégsem jön be, vissza mehetsz az egyetemre. Igazán nem tudsz veszíteni semmit
2016. szept. 23. 20:12
 19/22 anonim válasza:
2 passzív félév, és ennyi. Jövő szeptembertől te leszel a leggazdagabb a Sotén
2016. szept. 23. 23:22
 20/22 anonim ***** válasza:
hmm..engem is elgondolkodtatna a helyedben :) .. de gondolj bele abba hogy hosszutavon nem biztos hogy a legjobb valasztas a modellkedes lenne.Rengeteg olyan modellrol hallottam,akiknek kiskori almuk volt hogy modellkedhessenek,de egyszeruen nem birtak tartani azokat a franya centiket,es kb az egeszseguk is rament volt erre az egeszre...igy hiaba voltak tehetsegesek,szepek,hagytak az egeszet a fenebe.En amugy ugy gondolom hogy kicsit keso 21 evesen elkezdeni,de semmi sem lehetetlen...
2016. szept. 25. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!