Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » A nők az ilyesféle marketingka...

A nők az ilyesféle marketingkampányoktól vannak elszállva maguktól?

Figyelt kérdés

[link]

Őszintén szólva a hölgy nem az a szépségideál. Mégis, a telex facebook-bejegyzése alatt is százszámra kapja a puncsoló kommenteket a többi nőtől, hogy milyen szupre, gyönyörű stb. csaj. (Miközben valószínűleg a családi hátszél nélkül aligha lehetne a tűz közelében...)

Most elképzelem, ha egy férfiaknak szánt hirdetésben szerepelne egy nagy, elálló fülű, resting bitch face modell túlsúllyal. Le lenne oltva, hogy micsoda randa incel, az igazi férfi nem ilyen...

Ez a média- és társadalmi környezet tehet róla, hogy manapság sok csaj 10-15 kiló plusszal is úgy viselkedik, mintha topmodell lenne?

okt. 11. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:

66

Te hülye vagy :D

okt. 12. 16:02
 72/79 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező, annyira látszik, hogy valami reddites fórumból van minden elképzelésed a való életről.
okt. 12. 16:15
 73/79 anonim ***** válasza:

69-es, amúgy nem akarsz írni a cégnek? Nem viccelek, én sokszor írok cégeknek a termékeikkel, áraikkal kapcsolatban. Ha megkeresed, melyik ez a borotvamárka, lekereshetjük az email címüket, és ha nem megy az angol, segítek megfogalmazni. Sőt, elküldöm saját nevemmel, engem nem érdekel.

Benne vagy?

okt. 12. 16:18
 74/79 anonim ***** válasza:
41%

"hanem az, hogy egy olyan szituációba (korcsolyázás) állítják be a dolgot, mint ami nagyon is jellemző lenne a kövér emberekre"

De ez egy reklám. Fantázia. A macska sem énekli, hogy meowmeow meow meow. Meg a Schoko Bons sem beszél hozzád.

Egyébként írtam, hogy voltam elhízott. Ez TMI lesz, meg ugy egyéni anatómia, de MINDENHONNAN fogytam. Vénuszdombról is, konkrétan a nagyajkaim is kisebbek lettek, és kövéren sokkal többet ficánkolt a betét, egyszerűen máshogy mozgott a testem alvás közben is. Mikor láttam a reklámot, már vékony voltam, de arra gondoltam, ha egy olyan elhízott lányon alvás meg pörgés közben sem mozog, akkor rajtam bombabiztos lesz.

Amúgy annyira nem értem, akit az ilyenek zavarnak. Engem az mondjuk jobban zavar, hogy mindig szőrtelen női lábat borotválnak.

Mert ugye van a realizmus, amit a férfiak követelnek, de van az a realizmus, amit már elutasítanak, és olyankor derül ki, hogy az egész csak arról szólt, hogy nem találtak valamit szexinek, és ment a durci.

okt. 12. 16:37
 75/79 anonim ***** válasza:
42%

#73 Ezzel már megelőztelek. Cirka 2-2,5 éve írok rá időközönként egy főkolompos vállalatra és forgalmazóra, de azóta sem képesek válaszolni.

#74 „A macska sem énekli, hogy meowmeow meow meow. Meg a Schoko Bons sem beszél hozzád.”

De ezeket nem is úgy állítják be, mintha olyan életszerűek és komolyak lennének.

„Engem az mondjuk jobban zavar, hogy mindig szőrtelen női lábat borotválnak.”

A reklámkészítők ezért is szokták animációval érthetővé tenni a reklámot.

„Mert ugye van a realizmus, amit a férfiak követelnek, de van az a realizmus, amit már elutasítanak, és olyankor derül ki, hogy az egész csak arról szólt, hogy nem találtak valamit szexinek, és ment a durci.”

Ezt rosszul látod.

Írtam korábban a borotvás reklámot, amit csak sportoló külsejű férfiakkal mutatnak be, de pl. túlsúlyos, vagy extrém vékony férfiakkal nem. Ezzel a reklám nem azt közli, hogy minden férfinek ugyanúgy megéri a termék használata, mert itt csak egy bizonyos férfitípusra koncentrál.

Ezzel szemben a krémes reklámnál igen nagy számarányban mutatnak be olyan nőket, akik még szépen fogalmazva sem éppen átlagos súlyúak és mégis azt állítja a reklám, hogy ők ugyanolyan jól néznek ki, mint a többi.

okt. 12. 17:21
 76/79 anonim ***** válasza:
41%

75, és neked mi bajod ettől?

Komolyan, még nem vittem egy vitát ebben a témában végig, mert nincs érv.

A nőktől az idők kezdetétől el van várva, hogy 10-esek legyenek. Olvass régi regényeket, nézz régi műalkotásokat. Mindig volt egy szépségideál, aminek meg kellett felelni.

A férfiaknál ha volt is, nem kellett megfelelni, mert a nőket egyedül életképtelen helyzetben tartották, tehát a ronda parasztnak is lett nője.

Manapság ezért mondjuk minden nőnek, hogy joga van szépnek éreznie magát.

Még egyszer, hogy neki joga van szépnek éreznie magát.

És az egész nőkkel szembeni elvárás látszik ebből a kérdésből is. Hogy merészel egy nő úgy modellkedni, hogy a kérdezőnek nem áll rá a farka? Nem tudja szó nélkül hagyni, mert a világotokban minden a farkatok körül mozog.

Neked miért fáj, ha valaki, aki neked nem tetszik, puszit dob a tükörképének, mielőtt elhagyja a lakást? A gyakorlatban ez miben akadályoz, mit vesz el tőled?

okt. 12. 18:36
 77/79 A kérdező kommentje:

"75, és neked mi bajod ettől?"

Nektek, csajoknak mi bajotok attól, ha valaki nem veszi be a dumát a túlsúlyosan, idétlen kinézettel is "gyönyörű" nőkről?

okt. 13. 08:46
 78/79 anonim ***** válasza:

#76 „és neked mi bajod ettől?”

Pl. az, hogy totál gusztustalan látvány és mégis hibátlannak állítják be, a hozzád hasonlóak meg még tapsolnak is hozzá. Ha egy reklámban a gusztusos tejszelet helyett sz*rt etetnének az emberrel, és úgy állítanák be, hogy az mennyre finom, akkor neked az sem lenne gond?

„A nőktől az idők kezdetétől el van várva, hogy 10-esek legyenek. Olvass régi regényeket, nézz régi műalkotásokat. Mindig volt egy szépségideál, aminek meg kellett felelni.”

Régen legalább adtak valamiféle célt a nőknek. Ha nem is néztek ki 10/10-nek, akkor is legalább megpróbálták a legjobbat kihozni magukból, mert ott lebegett egy példakép előttük. Ehhez képest ma mi megy? Elég neked 1/10-nek lenni és te akkor is tökéletes vagy, még véletlenül se akarj javulni, fejlődni, szebbé válni, mert neked még így is minden jár. És ezt szépen be is kajálják, mint valami dogmát, aztán még ők vannak megsértődve, ha valaki szembesíti őket a tényekkel.

„A férfiaknál ha volt is, nem kellett megfelelni, mert a nőket egyedül életképtelen helyzetben tartották, tehát a ronda parasztnak is lett nője.”

A férfiaknál ugyanúgy volt és van is elvárás dögivel. A komolyabb filmekre, regényekre alapozva, hogy is mutatják be a világmegmentő hőst, vagy azt, aki legyőzi a sárkányt? Jóképű, erős, okos, bátor, karizmatikus, egy olyan, akire fel tudnak nézni a férfiak, míg a nők meg egyből nedvesednek. Ez a példakép felmutatás, van hova fejlődni szisztéma a mai napig megvan a férfiaknál.

„Manapság ezért mondjuk minden nőnek, hogy joga van szépnek éreznie magát. Még egyszer, hogy neki joga van szépnek éreznie magát.”

Csak ezzel a pc hazugsággal az a bökkenő, hogy elveszik az egyéntől a fejlődésre való motivációt, és ezáltal a hibát soha nem fogja saját magában észrevenni.

„És az egész nőkkel szembeni elvárás látszik ebből a kérdésből is. Hogy merészel egy nő úgy modellkedni, hogy a kérdezőnek nem áll rá a farka?”

Nem, az alaptézis nem ez. Hanem az, hogy miért erőltetnek rá valakire olyan szerepet / miért erőlteti bele magát valaki olyan szerepbe, amibe szemmel láthatóan nem illik bele? Mert ha csak poénról lenne szó, akkor mindenki úgy is kezelné, maximum megjegyeznék, hogy rossz poén. De pont attól lesz propaganda egy koncepció, hogy a reklám eszmei szerzője komolyan is gondolja azt.

„Neked miért fáj, ha valaki, aki neked nem tetszik, puszit dob a tükörképének, mielőtt elhagyja a lakást? A gyakorlatban ez miben akadályoz, mit vesz el tőled?”

Ne forgasd ki! Azzal semmi problémám nincs, hogy ki mit gondol magáról. A probléma ott kezdődik, amikor szándékosan beletolnak pár nem éppen követendő példát az ember arcába és úgy adják elő, mintha nem lenne vele semmi gond, sőt még el is akarják azt fogadtatni.

A gyakorlatban az ilyen propagandás dolgok azért problémásak, mert könnyedén konfliktushelyzetet generálnak, ami az emberek között (az állítólagos elfogadtatási céljától eltérően) pont hogy csak még több ellentétet eredményez. Ezt kéne elsőként belátni...

okt. 13. 11:27
 79/79 anonim ***** válasza:

A ruhareklám az nem egy egyezményes plecsni, hogy "na, ez egy szexi ember". Az arra van, hogy bemutassa, hogy áll XY-on a ruha, meg max. arra, hogy a márka elmondja magáról, hogy nem diszkriminál. Ez még nem jelenti azt, hogy bárki / mindenki, aki testpozitív és esetleg nem felel meg a mai szépségideálnak, elvárná, hogy bárki találja őket vonzónak.

Amúgy lenne a férfi testpozitivitásnak is létjogosultsága, ha 1) lenne erre kereslet a vásárlóerő részéről - és igen, itt a férfiakról beszélek, mert az nem indok erre, hogy "há' a pasik gyúlölnek vásárolni, lepasszolják a melót az asszonynak"... legyen már annyi igény bennük, hogy legalább arra odafigyeljenek, mit vesznek meg, maguknak válasszák a ruhájukat, 2) ugyanúgy az lenne a lényege, hogy "nézd, van olyan férfi, akinek a teste nem olyan, mint az ideálnak, ő is ember, ne gúnyold, fogadd el" (nem az, hogy "cuppanjon rá a top k...a") ... illetve azért a kövér férfi test annyi nyílt megalázást sosem kapott, mint a női. Én pl. nagyon sokszor láttam olyat, hogy nyilvánosan vadidegen nőknek bebőgnek férfiak olyat, hogy "kövér tehén", "bálna", meg hogy milyen ruhát kellene felvennie, fordítva nem nagyon.

okt. 21. 19:11
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!